Скандинавска литература

• 148 746
  • 814
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря на всички за отговорите! Определено запалихте интереса ми към скандинавската литература.

# 451
  • Майничка
Като стана дума за "Уве" - горещо препоръчвам филма. Не всички образи отговаряха на представата ми от книгата, но въпреки това, изживяването беше невероятно.

# 452
  • Ямбол
Идвам да препоръчам "В смутните часове по здрач" - Юхан Теорин. Страхотен трилър. Ще се надявам да срещна и друга негова книга електронно, че съм преустановила хартиеното купуване.

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 10:22 от Лилянa

# 453
Идвам да препоръчам "В смутните часова по здрач" - Юхан Теорин. Страхотен трилър. Ще се надявам да срещна и друга негова книга електронно, че съм преустановила хартиеното купуване.
В електронен вариант ли я чете? Аз съм търсила негови книги, но не намерих.

# 454
  • Ямбол
Идвам да препоръчам "В смутните часове по здрач" - Юхан Теорин. Страхотен трилър. Ще се надявам да срещна и друга негова книга електронно, че съм преустановила хартиеното купуване.
В електронен вариант ли я чете? Аз съм търсила негови книги, но не намерих.
Не, на хартия я имам, подарък ми е. Аз съм търпелива. Все ще излезе нещо.

# 455
Аз бих препоръчала "Между рая и ада" на исландеца Йон Калман Стефансон. Не знам дали сте я коментирали по-напред в темата.  Много различна и брутално въздействаща книга. Не е трилър Peace

# 456
  • Сидни
Здравейте мацки,

цопвам се при вас.
Обожавам скандинавски филми и литература. С литературните произведения обаче съм леко назад.
Отчитам се само с поредицата за Хари Хуле, която обожавам...признавам, че съм от влюбените в Хари. Последната книга - "Полиция" ми хареса най-много. Беше завъртяна и докрая не беше ясно кой е убиеца Simple Smile))
Сега си свалих няколко от препоръчаните тук кримки. Дано нещо ме грабне Simple Smile

# 457
Пак не е малко, 9 или 10 книги. А аз какво да кажа? Мога да се отчета само с прочетени Червеношийката и Прилепът на Несбьо и Ледената принцеса на Камила Лекберг Laughing
Скоро обаче ще се отчета с малко повече книги. Набелязала съм Хипнотизаторът на Ларш Кеплер, две от книгите Линдквист, Стиг Ларшон най-накрая и Фредрик Бакман да го видя какво толкова му харесват.

# 458
  • Стара Загора
Включвам се с едно приказно предложение. Подариха на сина ми "Хора и разбойници в Кардамоновия град" на норвежкия автор Турбьорн Егнер. Сега я четем и е много хубава. Егнер е автор на текста, на илюстрациите и на музиката на песничките, които е включил в приказката. Дори има нотите в края на книгата, за да може да се свирят песничките. Приятелите ни, които ни я подариха, живеят в Норвегия и ни разказаха, че това е любима детска книга на всички норвежци, че поколения деца са израснали с нея и песните, и че дори има направен приказен Кардамонов град, който да се посещава от семействата.

# 459
Чета:

Х. Манкел "Подвижни пясъци" - неговите размисли за живота, след като разбира, че е болен от рак.
Силно я препоръчвам!

# 460
  • Варна
Тази е последната, която си купих, нагласила съм я за 01ви януари, когато ще реанимирам в леглото  Laughing 
Не се стърпях де, и малко я подкарах ...не мога още да дам впечатления, освен че и в нея се говори за един нечовешки студ, какъвто е и на вън

https://www.helikon.bg/books/76/-%D0%9A%D1%8A%D0%BC-%D0%A1%D0%B8 … D1%80_204155.html

# 461
Здравейте!

За пръв път ви засичам и много се радвам, че има и други фенове на скандинавската литература. Simple Smile

Аз съм голяма фенка на Ю Несбьо (засега съм чела Прилепът, Пентаграма, Снежният човек и Леопарда). Хари Хуле ми стана абсолютен любимец.

Също много харесвам Камила Лекберг (засега Ледената принцеса само) и Карин Фосум (Не поглеждай назад..., Който се страхува от мечки...), а също и Ларш Кеплер (Свидетел на огъня, Договорът Паганини).

С майка ми сме много запалени по криминални романи, а скандинавците са абсолютни майстори.

В момента чета Полиция на Ю Несбьо, макар че се чудя дали да не изчакам, докато се сдобия с Фантома, за да спазя хронологията. Не е като да няма какво да се чете - на рафта чакат Окото на Ева и Индийската съпруга (Карин Фосум).

Връщам се назад да ви чета. Simple Smile  bouquet

# 462
  • Сидни
Някой има ли в електролен вариант книгите на Юси Адлер Улсен?
Ако може да прати на ezhelyazkova@gmail.com.

Thanks

# 463
Някой има ли в електролен вариант книгите на Юси Адлер Улсен?
Ако може да прати на ezhelyazkova@gmail.com.

Thanks

Няма ги.

# 464
  • София
Имам ги на руски и английски - ако ти вършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт