ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 532
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Линкът, който съм дал е за малкия тур (пише си - 1 час и 15 минути). Малко по-скъпо е от Турьол, но пък корабчета на Дентур пътуват много близо до брега, което си личи на снимките:

http://kornitsa.com/forum/o-aeee/5-eaam-ta/14/

# 91
  • София
Линкът, който съм дал е за малкия тур (пише си - 1 час и 15 минути). Малко по-скъпо е от Турьол, но пък корабчета на Дентур пътуват много близо до брега, което си личи на снимките:

http://kornitsa.com/forum/o-aeee/5-eaam-ta/14/

Ами не е по-близо от Turyol. Единствено Долмабахче е в по-близък план, защото ние спирахме на Юскюдар, а вие - на Ортакьой. Иначе дори имам доказателство, че сме били по-близо до брега:

hahaha

И времето на разходката на Дентур е значително по-малко, защото нашата е била 1 час и 40 минути, а на Sahir е обявена 2 часа.

Отделно, че при круизи на всеки час, може да се избере вечерен круиз. Ние се качихме по светло, видяхме залеза от корабчето, светлините на моста ги пуснаха когато бяхме до Юскюдар, а историческия полуостров и моста Галата бяха окъпани в светлини при пристигането ни.

# 92
Хаха, тази снимка си я бива Simple Smile Ти печелиш  Peace

Корабчетата на Дентур спират на местата с музеите и дворците. Нашето корабче спираше последователно на Ортакьой, Емиргян, Кючюксу и Бейлербеи. Но и ние пътувахме 1 час и 40 минути, а сега пише, че само час и 15 минути. Слязохме на Бейлербеи и по този начин в един ден съчетахме разглеждането на дворците от двата бряга с тур по Босфора.  

# 93
Таня67,  bialk благодаря ви за разясненията относно кратките турове. Бях забравила подробности, а правя програма за приятели. Simple Smile

П.П. Цената на Turyol и тя е 12 лири.

# 94
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Новите трамваи в Истанбул:

# 95
В момента в Турция тече политически скандал свързан с подслушан и записан разговор между Ердоан и сина му, в който той го инструктира буквално да скрие останалите у дома 30 милиона... А изборите са съвсем скоо и аз си стискам всичките палци, белким , санким и др. подобни.

Нови протести и сблъсъци в Анкара и Истанбул

# 96
Спрях се на TURYOL точно заради вечерните турове.Само не разбрах по време на туровете слиза ли се от корабчето някъде?

# 97
  • София
Спрях се на TURYOL точно заради вечерните турове.Само не разбрах по време на туровете слиза ли се от корабчето някъде?

Спира на Юскюдар, но само за да качи желаещите от Азия. На връщане може да се слезе там или на Еминьоню. За Дентур да каже Биалк. Той споменава няколко места, а в сайта пише само Бешикташ.

Хубав трамвай!  Grinning

# 98
  • София
Привет! Hug
Връщам се да ви чета, че малко
ви поизтървах!
Ако знаете какво ми се случи тези
дни,май ще ми излезе късмета да пия
кафе на БОСФОРА!
На Св.Валентин по скайп се свърза с мен
някакъв турчин(нали все "вися" в турските
теми).Аз не разбирам мн. турски и си разменяхме
писанията с помощта на ГУГЪЛЧО. Joy
Получиха се невероятни смехории Joy
Но получих покана да пием кафе на Босфора. hahaha

# 99
Намерих точния линк с разписанието на тура, който ползвахме ние:

http://www.denturavrasya.com/tarifeDetay.asp?ID=31

HAREKET SAATLERİ / DEPARTURE TIMES   
 VARIŞ SAATLERİ / ARRIVE TIMES

Kabataş   Beşiktaş   Emirgan   Küçüksu Beylerbeyi Beşiktaş   Kabataş
12:45   12:55   13:35   13:50   14:10   14:20   14:25
13:45   13:55   14:35   14:50   15:10   15:20   15:25
14:45   14:55   15:35   15:50   16:10   16:20   16:25
15:45   15:55   16:35   16:50   17:10   17:20   17:25

Предлагат се и еднопосочни билети на цена от 5 лири, но само на връщане от Емиргян, Кючюксу и Бейлербеи. Така може да се съчетае парк Емиргян с разглеждане на Азиатския бряг.

# 100
  • София
Кога изписахте толкова много, пак ще пада четене. Шебече, благодаря за новата тема, прекрасна както винаги и какви красиви лалета си сложила   bouquet А за трамваите думи нямам. Можем само да мечтаем за такива . Ех, дано тази година отново да пия чайче там Wink))

# 101
  • Варна
bialk, и като слязохте на Бейлербей, после се качихте на друго корабче по същия тур, със същия билет, така ли?

# 102
В голяма чуденка съм дали да сменям дати за пътуването, 24.04 ни е пътуването ама последните страници ме поизплашихте че ще гледам прецъфтели лалета,
датите между които мога да избирам са 10.04 и 17.04, но и евентуални протести също ме плашат  ooooh!
Вие как мислите?

# 103
Аз мисля на 3-ти април да пътувам и се надявам,че дотогава ще се е успокоила обстановката там!

# 104
  • Варна
Според информацията на 5.04. ще се проведе втория тур на изборите. А и е твърде рано за лалета.

Аз бих избрала 10-и, защото предпочитам да гледам пъпки и разцъфващи цветя, но това не значи, че други не харесват по-разтворени. А и е в средата на обявените дати. Но в крайна сметка няма как да кажем дали наистина точно това ще е най-добрият уикенд.

Миналата година всички се бяхме фиксирали в 17-20.04... когато избрах датата, мислехме, че е супер, но някои не успяха да пътуват, заради милата Бтур, а другите, които отидохме, бяхме поизтървали момента. Виждахме това на камерите още в края на март, първите дни на април, но нямаше как да сменим. Не съжалявам, че отидохме, но предната седмица удоволствието би било по-голямо.

Другата причина да предпочета 10.04. (ох, де да можех и тогава да отида) е Великден, който, както и другите ни празници, предпочитам да карам тук... отново лично мнение и усещане.

Протестите там могат, както видяхме, да продължат дълго и да са истински, та, ако има такива, може и по-късните дати да "увехнат". А и миналата година сериозните фирми си пътуваха, като избягваха Таксим. Не, че би ми било приятно, но лалетата са настрани от размирните места.

Общи условия

Активация на акаунт