ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 492
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Благодаря, аз не съм го напускала, просто бях по теми за памперси и биберони  Laughing

Ох, сега много ме досърбя, чак заболя, за един Истанбул в нищото... Чудя му се, мая му се, че да видим!

Пине  Hug Чакаме те и в другата тема  Mr. Green

# 76
Сигурна съм, че отдавна занете за полетите Варна- Истанбул, но припомням с голяма радост - 3 пъти седмично, 79 евро в двете посоки. Полетите са денем, в човешко време. Само на отиване деня е изгубен..., ама пак е хубаво!

Точно това щях да пиша.  Simple Smile Пробвах с произволни дати, 120 лв в едната посока в някои дни, в други 155 лв, 45 минути полет. Но има дни, в които е със спиране в Констанца и тогава е два часа и половина продължителността.

# 77
  • Бургас / UK
Шебечеее,  #Crazy нова тема  ooooh! аз къде съм била тези дни,незнам ...
Огромни благодарности,както винаги прекрасно оформена,наредена,подредена тема  Hug Hug Hug
Аз и друг път съм го казвала,но и сега да си кажа,че лалета хич не харесвам и за нищо на света не бих се съобразявала с луковици,посеви,цъфтежи и тем подобни...просто отивам и се кефя   newsm44
Още повече,че до сега,колкото пъти ходя,все е извън лятото и крайно време е да поправя тази грешка...Все пак РЕЙНА има тераса,която трябва да се изпробва  Mr. Green
Айде,успешна да е новата ни темичка и много пътувания пожелавам на всички   bouquet

# 78
pina, добре дошла отново във форума!

bialk, защо така? Само за Пина - добре дошла... Не може така! Ами за нас добре дошли, или добре заварили?  Grinning
Аз мисля, че има резон в нещата, които пишеш и публикуваш, относно политическата обстановка в Истанбул. Остана малко време, ще видим скоро резултата.

Пина  Hug

Чефи  Hug Чудех се къде се загуби.

# 79
  • Бургас / UK
Мимии,  Hug тук съм,но за сега само чета и тъгувам...и чакам края на април  Wink

# 80
Министерството на културата и туризма в Турция обявява следните цени на входове за периода април 2014 - април 2015 година:

http://www.gunaydingezginler.com/genel-bilgiler/turkiye-cumhuriy … -giris-ucretleri/

1   Arkeoloji Müzeleri   15 TL
2   Ayasofya Müzesi ve Galeri Katı   30 TL
3   Kariye Müzesi   15 TL
4   Büyük Saray Mozaikleri Müzesi   10 TL
5   Fethiye Müzesi   5 TL
6   Topkapı Sarayı Müzesi   30 TL
7   Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü   15 TL
8   Galata Mevlevihanesi (Divan Ed. Müz.) (ziyarete kapalı)   5 TL
9   Türk ve İslam Eserleri Müzesi   10 TL
10   Adam Mickeiewic Müzesi   ÜCRETSİZ
11   Hisarlar Müzesi (Rumeli Hisarı)   3 TL
12   Yıldız Sarayı Müzesi   5 TL
13   Türbeler Müzesi   ÜCRETSİZ
14   Cihannüma Köşkü   3 TL
15   İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi   5 TL

ПС - Има завишение: Археологическия музей става 15 лири, досега бе 10 лири. Топкапъ и Св. София от 25 на 30 лири...

Пак да нахалствам с моите билети.В https://www.muze.gov.tr/buy_e_ticket цените още не са променени.Някой знае ли дали билетите имат давност?Дали мога да ги купя сега и да ги ползвам края на май?

# 81
  • Варна
Както каза и Бялк, тези цени не са по-различни от актуалните... може би само Археологическия музей беше 10 лири newsm78 но не знам докога. Като купуваш, вероятно ще ти даде някакво предупреждение, ако предстои вдигане на цената.

# 82
  • София
Момичета нашето пътуване наближава - другия четвъртък тръгваме 16 дами. Да ни стискате палци и толкова да се върнем  Shocked, макар от тук да зная, че няма незавърнала се българка. Миналата тема само я четох, в тази реших да се включа отново с благодарностиииии, защото наистина всички тук са супер отзивчиви.
Мисля да си купим от тук билети за Света София и да отидем сами, а с Караджа-та да посетим Долмабахче. Също така лично на мен ми се иска да ходя на корабчето, миниатюрк и водохранилището. Ноооо не зная дали ще успеем с всичко. Имаме бонус от фирмата - безплатна вечерна автобусна обиколка на Истанбул.
А забравих и Златния рог  Peace
Имам една седмица да науча пътя до гореизброените  Party.
Забравих нещо да питам тези, които са пътували с Караджатурс - как са им рейсовете? Много ли са тесни седалките? Въпрос от една от 16-те дами, която е доста височка и са я наплашили колко некомфортно било пътуването и как нямало къде да си опъне човек краката!

# 83
Точно Топкапъ и Св.София ще са по-скъпи.20 лири не е кой знае какво, но все пак.Сега съм на тази вълна.

# 84
  • Варна
Аз защо мисля, че Св. София отдавна не е 20 лири... може би това, което гледахме заради въпросите на момичетата в офертите на фирмите ме е подвело, че вече са по 30... но определено беше 25, както и Топ капъ.

Проверих, така е, и двете са по 25. Лирата падна, нормално е.

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 22:10 от beljata

# 85
Такива са цените в момента, като ще се вдигнат с по 5 лири, което за два обекта за двама е 20 лири повече - около 13 лева.Но все пак ме интересува дали е-тикетите имат срок.Трябва май да им пратя мейл на тия.Някой може ли да им пише на турски или аз на английски да ги пробвам?

# 86
liliya_sh, новите цени ще влязат в сила от 01.04.2014 год. Дотогава ще могат да се закупуват на старите цени, както на гишетата, така и онлайн. Онлайн билетите нямат давност. Така, че не се притеснявайте и си купете онлайн билети най-късно до 31.03.2014 год., защото на 01.04.2014 г. вече ще са по-скъпи и в интернет.

С последното увеличение и намерение да се посетят двата основни музея - Света София и Топкапъ с Харема, картата Museum pass става още по-съблазнителна ако остане на досегашната цена.

# 87
Браво, благодаря за отговора. Simple Smile От тук ли се вземат корабчетата за Босфора?

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 09:09 от liliya_sh

# 88
Turyol не съм ги ползвал. За кораб по Босфора бил препоръчал Dentur Avrasya. Тръгват от Кабаташ в 10,30 часа на цена от 12,5 лири:

http://www.denturavrasya.com/tarifeDetay.asp?ID=20

# 89
  • София
Turyol не съм ги ползвал. За кораб по Босфора бил препоръчал Dentur Avrasya. Тръгват от Кабаташ в 10,30 часа на цена от 12,5 лири:

http://www.denturavrasya.com/tarifeDetay.asp?ID=20

Не разбирам какво пише на турски, но е добре да уточниш за какъв тур става дума. Ако е за краткия, цената не е особено примамлива и не си заслужава ходенето до Кабаташ. Ако пък е за дългия, цената е супер, но трябва да се предупреди, че се губи целия ден, а не стандартните 1,5-2 часа. И тръгването от Кабаташ съкращава част от емоцията - моста Галата (Turyol минават под моста, другите до него) и гледката към историческия полуостров. Освен това ако се отиде на Еминьоню по всяко време има тръгващо корабче (не са само на Turyol), а на Кабаташ трябва да се цели за конкретен час.

Лилия, това са цените на Sehir Hatlari. Мисля, че са най-ниските, но са един път на ден и корабите са им малко старички. Краткия тур, който обикновено се ползва е за 10 лири. Другите фирми го предлагат около 12 лири. Отивайки на Еминьоню, от всякъде ти предлагат круизи. Като знаеш как вървят цените (10-12 лири), можете да се спазарите за цена. Стандартната програма е отиване до втория мост и веднага след него се връщат. Това става за почти 2 часа. Иначе терминалът на въпросната компания  Sehir Hatlari спрямо моста Галата се намира от страната на Мраморно море и Босфора, а на Turyol - откъм Златния рог. На Turyol са на всеки час. Аз съм била само с Turyol, но корабът е сравнително голям и се движи малко по-далече от бреговете. От снимки на съфорумки мисля, че другите по-малки корабчета минават по-близо до брега. Но пък при случайните корабчета има малък риск да е по-кратък тура. При трите изброени компании това едва ли ще се случи.

Общи условия

Активация на акаунт