ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 520
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
bialk, и като слязохте на Бейлербей, после се качихте на друго корабче по същия тур, със същия билет, така ли?

Ние се върнахме с Шехир хатларъ, понеже искахме да се доберем до Еминьоню директно по море, вместо да се прехвърляме с трамвая от Кабаташ. Не знам дали същият билет важи за следващото корабче на Дентур.  Има логика да важат, понеже идеята на този тур е да се посетят дворците по крайбрежието, но фактът, че се продават еднопосочни билети от Emirgan, Küçüksu и Beylerbeyi ме кара да мисля, че билетите от предния кораб няма да важат. Иначе хора се качваха и от трите пристанища, но не попитах с какъв билет пътуват.

# 106
Ей, много сте се раздвижили. Аз да се запиша и похваля, че на 22 март заминашам за Истанбул. Този път казах, че ще мина без обикаляне по забележителности и че искам да се разхождам из града. Чакам предложения за красиви улици и в азиатската и в европейската част, паркове, които си заслужават и панорамни кафета.

# 107
# 108
Аз мисля на 3-ти април да пътувам и се надявам,че дотогава ще се е успокоила обстановката там!

И аз се надявам да се е успокоила. Изборният кодекс в Турция не е променен, така че и тази година Местните избори ще се решават на един тур. На 30 март вече ще знаем името на новия градоначалник на любимия ни Истанбул за следващите 5 години.

# 109
# 110
В момента тече кампания на Виаленд във връзка с предстоящото откриване на Тема парк за новия сезон - 01.04.2014 год. Цените на онлайн билетите са занижени от 55 лири на 29 лири, за уикендите цената е 35 лири:

https://online.vialand.com/Secim.aspx

Новото от този сезон е, че вече се предлагат и годишни карти за Тема парк на цени от 150 лири (за деца) до 500 лири (за 4 членно семейство). Лошото е, че картите са поименни и не могат да се преотстъпват.

# 111
Току-що видях в сайта на Топкапъ, че "Света Ирина" е отворена за индивидуални посетители (Не си спомням дали е коментирано в темата). Доколкото съм чувала,  преди се е посещавала със специално разрешение. Цената е 20 лири.

Hagia Irene Museum Opened
Monday, January 6, 2014
Hagia Irene Museum, which is located at first courtyard of The Topkapi Palace, is opened to visit for visitors. The Hagia Irene Museum can be visited as individual visitor from now on. The Hagia Irene Museum is open everyday except on Tuesday. Ticket Price is 20 TL for one person.

# 112
Ето това е много хубава новина!   bouquet

# 113
Ето това е много хубава новина!   bouquet

smile3521 Дааа, ще се ходи в командировка - видяло се е !  Laughing

# 114
И още нещо за Света Ирина. Ровейки се по сайтовете, според мене картата за музеите ще важи и за нея, макар че в официалния сайт за картата не е написано. Ако може да се използва, то за хора като нас, които имат вече в списъка си Света София, Топкапъ и църквата Chora, картата ще е първото, което ще купим, като пристигнем. Дано само не я повишат и нея...

Хубави празници ви желая и приятни планове за следващите пътувания на всички!

# 115
Чудесна новина! Света Ирина е под управлението на Министерството на културата и туризма, така че не виждам причина да не може да се посети с Museum pass карта. Сега остава само да отворят и Музеят на турското и ислямско изкуство (Дворецът на Ибрахим паша) и тази карта ще стане направо безценна Hug

# 116
Двореца на Ибрахим затворен ли е? Защо? Последно работеше, но аз от 2011 не съм била в Истанбул и е вече срамно...

За Св. Ирина много се радвам!

# 117
  • София
Привет момичета,ще пътуваме на 3.4. ще имаме рожденничка и искаме да резервираме ресторант   5 ще препоръчате ли някой или да заложим на 1001 newsm78
  bouquet

# 118
  • Пловдив
Здравейте момичета.Имаме желание да посетим Истанбул със собствен транспорт,за да можем да си разпределим времето по наше желание.Навсякъде обаче чета ,че там движението е ужасно и ако ходиш за първи път с кола трудно ще се оправиш.Вие какво ще кажете по въпроса.И още нещо -има ли някакъв транспорт от града до Виаленд

# 119
  • Варна
Независимо за кой път отивате, вилиана, с колата трябва да отидете до хотела и после да я "забравите" до момента на отпътуване обратно. Не само, защото движението е натоварено, а защото градския транспорт е достатъчно уреден, за да си причинявате пътуване с личен автомобил из града. Ще ти дадем напътствия как да стигнете до желаните за посещение обекти, но повечето информация я има в темите и в първия пост. Ако нещо остане неясно, питай! Peace

Общи условия

Активация на акаунт