ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 514
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Двореца на Ибрахим затворен ли е? Защо? Последно работеше, но аз от 2011 не съм била в Истанбул и е вече срамно...

За Св. Ирина много се радвам!

В реставрация е вече повече от година. И идва ли ще бъде отворен следващия месец. Това ме подсети да отворя камерата на площад Султан Ахмет и забелязах, че Фонтана на Вилхелм II вече е разопакован Simple Smile

# 121
  • Пловдив
да,аз това имах предвид-с кола до хотела,а от там с градски транспорт.Единствено ме притеснява ходенето до Виаленд-нали е извън града(или грешно съм разбрала)

# 122
До Vialand най-лесно се стига е с шатъл. Такива тръгват от Султан Ахмет, Таксим и Кабаташ. Ето разписанията им:

http://vialand.com/kurumsal/ulasim-servis

С градския транспорт трудно ще се справите, но за всеки случай ето и автобусите, които минават най-близо до Виаленд:

http://vialand.com/kurumsal/ulasim-iett

Ако сте с личен автомобил най-добре да отидете с него до Виаленд. Около 10 км са от Лалели -

http://taksiyle.com/en/143324

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 10:44 от bialk

# 123
  • София
През август 2013 и фонтанът на Вилхелм втори и дворецът на Ибрахим паша бяха затворени за реставрация.Надявам се през април да ги посетим .

# 124
  • София
Вилиана, добре е да имате GPS с наскоро обновени карти. Бих казала, че движението не е толкова страшно. Дори са много по-толерантни от софийските шофьори, но най-вероятно хотелът ще е в централните части, където уличките са тесни и еднопосочни. Правят се невероятни кръгчета и чупки, за да се мине с кола. А ако няма къде да спрете (почти 100 % вероятност) и се наложи да се завъртите още няколко пъти, става страшно. Иначе избирайте хотела да има паркинг. Ако пише, че е с обществен безплатен паркинг, означава, че на улицата отпред може да се паркира. Задължително уточнете, че искате да ви осигурят място за паркиране. Обикновено слагат техните си коли така, че да запазят място за гостите на хотела.

Честита Баба Марта!   bouquet

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 11:38 от Тaня67

# 125
Здравейте,
Искам да ви се похваля, че съм горда притежателка на три самолетни билета Варна- Истанбул и обратно за датите 23.05-27.05 на цена от 155 лв. за билет благодарение на прочетената тук информация. Благодаря за инфото, момичета   bouquet
В тази връзка искам да ви попитам за начина на придвижване  от летище  Ататюрк до центъра. До колкото разчитам  картата на транспорта има директна линия на метрото от летището до Аксарай  , а след това се мятаме на  трамвай Т1 и слизаме на Султан-ахмет. Моля  да ме коригирате ако не съм разбрала правилно и ще съм благодарна за всякакви съвети относно придвижването ми от  Ататюрк към центъра. Също моля да ме насочите към прилично място за нощуване, за сега съм се спряла на хотел Емин, за 4 нощувки  тройна стая на цена - 477лв, но се притеснявам да не е някой съмнителен хотел... за тази цена... Thinking Ако някой е отсядал там ще съм благодарна да сподели впечатления, приемам съвети и за др.  използван от вас хотел на тази цена.  Благодаря предварително   bouquet

# 126
От летище Ататюрк до Аксарай с метро М1, после следвате тълпата до спирка Юсуф паша, минавате надлеза и се мятате на травмай Т1 за Султан Ахмет.

За кой хотел Емин става въпрос? Ако е този на Сиркеджи не ви го препоръчвам (макар че все още не съм отменил резервацията си, но съвсем скоро ще го направя). Ако е в Лалели - вече говорим за съвсем друга класа. И естествено - цената е различна...

ПС - По цената разбирам, че става въпрос за хотел Емин в Сиркеджи. Това на практика е най-евтиното, което може да се намери на Историческия полуостров.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 12:23 от bialk

# 127
Завейте Bialk,
 Хотела  е този до Сиркеджи , ще съм благодарна да ми препоръчате някой по-читав около тази цена, защото финансите ни са ограничени, държим единствено да е чисто и да има топла вода, самостоятелна баня и по възможност удобни транспортни връзки.

# 128
Мога да ви препоръчам La Garden hotel на същата цена, но в пъти по-качествен от Емин (с много добра оценка 8.2 от гостите). Местоположението му също е стратегическо. Точно до въпросната спирка Юсуф паша на трамвая. Близо е както до метрото М1, така и за трамвая. А и не е далече от Йеникапъ.   

# 129
Мога да ви препоръчам La Garden hotel на същата цена, но в пъти по-качествен от Емин (с много добра оценка 8.2 от гостите). Местоположението му също е стратегическо. Точно до въпросната спирка Юсуф паша на трамвая. Близо е както до метрото М1, така и за трамвая. А и не е далече от Йеникапъ.   
Благодаря Bialk,
Ще пробвам да резервирам, мястото изглежда прилично.

# 130
  • София
държим единствено да е чисто и да има топла вода, самостоятелна баня и по възможност удобни транспортни връзки.

Щом не държите на лукс, гледай района около Сиркеджи или около Таксим. Второто е за предпочитане ако обичате нощния живот. Не се забивай до Аксарай. Повярвай, чудесно е след хубава вечер да не си гледаш часовника и да си на пешеходно разстояние от хотела. И в Султанахмет е добре, но е малко по-зле по отношение на транспортни връзки. Ние отсядаме там, защото е по-удобно за паркиране. И в трите района по-евтините хотели са пригодени стари къщи, а не специално строени за тази цел сгради и обикновено са доста тесни. Но и най-тясната стая винаги е била чиста и е ставала за едното спане и топъл душ.  Wink

# 131
Здравейте и от мен! Hug
Честита Баба Марта и благодарности за събраната информация, която ми беше изключително полезна в планирането на пътуването ни!  bouquet

Заминавам със семейството си на 02.04 за Истанбул, с автомобил. Имаме резервация за 3 нощувки в този хотел http://www.booking.com/hotel/tr/suite-ness-taksim.bg.html?aid=33 … tbooking_confpage
Моля, ако имате впечатления, особено негативни, споделете ги, за да мога да анулирам и запазя другаде! Crazy

Относно маршрутите и забележителностите всичко ми е ясно - постарали сте се много разбираемо да обясните необходимото Hug, но се затрудних с офертата за онлайн закупуването на билети за Виаленд. Не разбирам турски език, а онлайн преводачът не ми помогна особено.
Интересува ме докога е валидна? От 25.02 до 01.04 или съм в грешка? Бихте ли ми помогнали с превода, моля?

http://www.vialand.com/Content/Pdf/BasinOdasi/109.pdf

Благодаря на всички, които ще се отзоват! Hug

# 132
Защо трябва да се гледа часовника?! Трамвай Т1 се движи до 00,00 часа, а дали ще са отседнали в Лалели или в Аксарай едва ли е от значение, нали пак ще трябва да се качват на трамвая за да се приберат от Центъра (Еминьоню). Една или две допълнителни спирки по тази линия са 5-7 минути повече път. Не мисля, че е фатално. Но 200-300 лева за по-централен хотел могат да се окажат фатални за бюджета Rolling Eyes

# 133
  • София
Bialk, на години сме, не ходим по нощни заведения, но обикновено се прибираме след полунощ.  Rolling Eyes И когато сме в Лалели си е проблем. Най-голямата сума, която сме давали за хотел е 68 лева за двойна стая в Султанахмет. Wink И не говоря за отсядане в Лалели, нито в Аксарай, а около Сиркеджи или ако са млади хора и искат да се насладят на нощен живот - около Таксим.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 13:40 от Тaня67

# 134
Кампанията на Виаленд приключва на 10 март 2014 г. До тогава могат да се закупуват билети на по-ниски цени онлай. Могат да се избират дати от 01.04. до 30.06.2014 година. Билетите са валидни само и единствено за избраната дата (молете се да е хубаво времето на този ден!).

Общи условия

Активация на акаунт