ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 59 512
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Кампанията на Виаленд приключва на 10 март 2014 г. До тогава могат да се закупуват билети на по-ниски цени онлай. Могат да се избират дати от 01.04. до 30.06.2014 година. Билетите са валидни само и единствено за избраната дата (молете се да е хубаво времето на този ден!).

bialk, много ти благодаря!
Тъй като целта на това пътуване е Виаленд, по случай рождения ден на дъщеря ни, няма да рискувам и ще си купим билетите на място.
Още веднъж благодаря! Hug

# 136
Благодаря  за напътствията и да не забравя:
Честита Баба Марта на всички!!!

# 137
  • Севлиево
Кампанията на Виаленд приключва на 10 март 2014 г. До тогава могат да се закупуват билети на по-ниски цени онлай. Могат да се избират дати от 01.04. до 30.06.2014 година. Билетите са валидни само и единствено за избраната дата (молете се да е хубаво времето на този ден!).

Благодаря на bialk за информацията. Обаче и аз се затрудних с купуването на онлайн билети. Иска се някакъв промоционален код, но откъде се взема той не ми стана ясно.
Моля, ако някой разбира турски език да помогне  Praynig

моля и по-запознатите да ми кажат кой парк е по-добре да посетим - Емиргян или Йълдъз?

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 20:11 от майчето

# 138
  • София
моля и по-запознатите да ми кажат кой парк е по-добре да посетим - Емиргян или Йълдъз?

Oпределено Емиргян е по-хубав, по-голям и с много повече лалета. Официално там е центъра на фестивала. Обаче ако сте съвсем в началото на месеца (някой спомена, че ще е първите дни на април) - лалетата в Йълдъз обикновено ги садят по-рано от тези в Емиргян и е по-вероятно да са цъфнали. Освен това Йълдъз е почти в центъра (на 20 минути пеша от Долмабахче), а до Емиргян се пътува 1 час с автобус.  Wink

# 139
  • София
Мога да ви препоръчам La Garden hotel на същата цена, но в пъти по-качествен от Емин (с много добра оценка 8.2 от гостите). Местоположението му също е стратегическо. Точно до въпросната спирка Юсуф паша на трамвая. Близо е както до метрото М1, така и за трамвая. А и не е далече от Йеникапъ.   
Благодаря Bialk,
Ще пробвам да резервирам, мястото изглежда прилично.
На мен този ми се стори приличен за цената: http://www.booking.com/hotel/tr/abella-istanbul.bg.html?sid=f864 … #rt-lightbox-open

# 140

Oпределено Емиргян е по-хубав, по-голям и с много повече лалета. Официално там е центъра на фестивала. Обаче ако сте съвсем в началото на месеца (някой спомена, че ще е първите дни на април) - лалетата в Йълдъз обикновено ги садят по-рано от тези в Емиргян и е по-вероятно да са цъфнали. Освен това Йълдъз е почти в центъра (на 20 минути пеша от Долмабахче), а до Емиргян се пътува 1 час с автобус.  Wink

Хихи, може и по-дълго да се пътува от час, ние като бяхме беше приключение, пеша стигнахме до парка а на връщане с автобус в който възрастен господин набор на Тутанкамон изнасяше серенади на две пенсионерки  Laughing Laughing

# 141
  • Севлиево

Таня67, благодаря за отговора   bouquet. Ще пътуваме на 3 април и остава да следим чрез уеб камерите какво е състоянието на лалетата и тогава да решаваме.

# 142
# 143

Благодаря на bialk за информацията. Обаче и аз се затрудних с купуването на онлайн билети. Иска се някакъв промоционален код, но откъде се взема той не ми стана ясно.

Въвеждате промоционалния код в случай, че разполагате с такъв. Ако нямате такъв продължавате с DEVAM.

# 144
Здравейте,

Ако всичко е наред след 2 седмици ще посетя Истанбул за първи път. Ще бъда с група, но искам да видя някои допълнителни места. За колко време може да се стигне от водохранилището до Grand Bazaar (Kapali Carsi)? А от синята джамия до водохранилището? Може ли да се стигне пеша?

Как стои въпроса с интернета в Истанбул? Има ли free wifi или мога ли да си взема местна карта за интернет?

Искам да взема подаръци за децата. Дъшеря ми иска подарък с принцеси. А за момчетата си мисля да взема пролетни дрехи или раници/несесери за  училише.  Хотела ни е в близост до кулата Galata. Четох, че е на 1 км от Istiklal Street.  Може ли да ми препоръчате магазини наоколо?

# 145
От Синята джамия до Водохранилището се стига за 3 мин пеш. Те са на един и същи площад. Виж карта, за да се ориентираш.
От Водохранилището до Капалъ чарши може да се стигне за 5- 10мин, според зависи коя част на Капалъ, с какво темпо се върви. Виж карта, това са основни обекти, в един район са, дори едни до други, бих казала.
Кликни върху подписа на Бялк.

# 146
  • Севлиево

Въвеждате промоционалния код в случай, че разполагате с такъв. Ако нямате такъв продължавате с DEVAM.

Благодаря на bialk , така и направих обаче драмата ми продължи  Laughing Когато въвеждам последните си данни, има задължително поле за въвеждане на тел. номер, който обаче не приема бг номера. Май и ние ще купуваме билети на място  Sad

# 147
От Синята джамия до Водохранилището се стига за 3 мин пеш. Те са на един и същи площад. Виж карта, за да се ориентираш.
От Водохранилището до Капалъ чарши може да се стигне за 5- 10мин, според зависи коя част на Капалъ, с какво темпо се върви. Виж карта, това са основни обекти, в един район са, дори едни до други, бих казала.
Кликни върху подписа на Бялк.

Благодаря ти. Аз ги гледах в Google maps, но не можах да преценя времето.

# 148
  • гр. София
Здравейте, иска ни се да идем пролетта до Истанбул. Няма да е за Фестивала на лалетата. Засега не сме уточнили точни дати, но ще е края на април, началото на май. За първи път ще организирам пътуване. Досега сме пътували само с агенции. Може ли да ми препоръчате хотел, да не е скъп, държа само да е чист и да  е що-годе близо до забележителности и транспорт. Все още не знаем дали ще ходим с кола или с автобус. Според вас как е по-добре/евтино? Били сме един път в Истанбул, но за кратко и разгледахме само Синята джамия и Капалъ чарши. Сега бихме искали да разгледаме Топкапъ сарай, Долма бахче, Сюлеймание, Света София, Свети Стефан евентуално. Ако успея да стигна и до Египетския пазар ще е добре или до някой подобен пазар. Дворецът на Ибрахим дали ще е отворен? А, също така ми се иска една вечер да отидем на място с програма. Забравих как се наричаше.....от сорта на Gar Musichall....Други заведения май не ни интересуват - имам в предвид нощни.  Simple Smile

# 149
Гледам на камерите от Емиргян - днес най-после хубаво време, ама не ви ли приличат на лалета, насажденията, където са очертани като фигури? Аз малко недовиждам де... ама сякаш ми приличат на лаленца  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт