ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 29]

• 60 518
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна и...духом на Босфора
 HugКориджиму,от Йеникапъ са феритата до Бурса,може и от Кабаташ да има Thinking
Много са хубави,аз съм гледала как отплава такъв един кораблик.Имат и онлайн билети мисля....
Ади иди,че да разказваш.То и индирим има,виж хубаво сайта на Идо,и на инглиш има.

Габи,няма спирка метрото на Лалели.До Аксарай е.
Аз бих отишла рано сабахлем на Пиер Лоти или на моста Галата да гледам изгрева с рибарите.
Не е далеко спирката на трамвая от метрото.

# 556
Редемче, за да отида до моста Галата с трамвая, трябва да слеза на спирка Karakoy ли?
Знаете ли от колко часа започват да работят корабчетата  за тур по Басфора?

# 557
  • Варна и...духом на Босфора
 И там може, и на Еминюню може.Синчето колко голямо беше?
По късно тръгват туровете май.

# 558
В деня в който сме в Истанбул ( 10 април ) сина ми има рожден ден и прави 13 години. Много държи на нещо историческо да види. Затова се чудя дали времето между 7 и 9 ч. да не отидем до Хиподрума. Евентуално към 9 - 9.30ч. да се отправим към корабчетата или към Сапфир за 4D. Определено много разчитам на вас за съвети.

# 559
gabivelkova аз бих отишла на Хиподрума. Ако е отворена Синята джамия - влизаме и разглеждаме. След това посещаваме Св.София - за нея не ти трябва много време, ако не чакате на опашка за билети. Задължително Водохранилището - моят син беше много впечатлен, а той не е като да не е ходил насам-натам.  Laughing
После посока Еминьоню, разходка с корабче и т.н.

# 560
Мимии, харесва ми планчето ти. Винаги където ходим задължително включваме и исторически места заради сина ми. Според теб дали ще ни стигне времето за всичките тези предложения от теб + корабчето + Сапфир 4D и да се предвижим до автогарата до 20.30ч ?
И още един въпрос това, че ще бъдем преди работното време на историческите забележителности, дали ще можем да влезем в двора им докато чакаме да отворят?

# 561
  • Варна
gabivelkova, подкрепям Мимии... т.е. каквото предложихме още в началото Wink

gabivelkova... Или да се ограничите в Султанахмет - Св. София и Йеребатан, после от Еминьоню корабче по Босфора.
... Добре е да знаем с какво време разполагате, за да фиксирате тура кога ще го ползвате и останалото да е на принципа "каквото успеем".

# 562
Да и на мен ми харесва предложението. Аз самата също много искам Света София да видя, но ще си копирам въпросите от предния пост - дали ще ни стигне времето за всичките тези предложения от теб + корабчето + Сапфир 4D и да се предвижим до автогарата до 20.30ч ?
И още един въпрос това, че ще бъдем преди работното време на историческите забележителности, дали ще можем да влезем в двора им докато чакаме да отворят?
Ако ми кажете, че е ОК, значи остава този план. Разбира се отворена съм за всякакви предложения.

# 563
Мимии, харесва ми планчето ти. Винаги където ходим задължително включваме и исторически места заради сина ми. Според теб дали ще ни стигне времето за всичките тези предложения от теб + корабчето + Сапфир 4D и да се предвижим до автогарата до 20.30ч ?

Ще имате предостатъчно време. Ако работи джамията сутринта - влизате разглеждате, сред това на самия площад има няколко исторически забележителности - разглеждате ги. След това към 8.30 отивате пред Св.София - купувате билети и влизате - там разглеждате около час. Отивате във Водохранилището - там да кажем още час, ако чакате за билети+времето за разглеждане. Предполагам, че вече ще е около 11-11.30 - отивате на Еминьноню и намерате корабче за разходка. Слагам още два часа за търсенето, намирането и самата разходка. Станало е около 14.30-15 часа(ако много сте се замотали ). От там отивате в Сапфир - гледате, пиете по нещо и тръгвате обратно. В зависимост колко е часа вече или се разхождате още някъде, или сядате да хапнете нещо и се придвижвате към автогарата.

# 564
Леле, златни сте!  Hug
Сега ми се иска и някоя от вас, която е пътувала с автобусните линии да се включи, за да каже горе-долу към колко пристига сутринта автобуса на Матпу ( по разписание е в 6.30ч, но все пак да попитам ) в Истанбул. Все пак има доста време до 10 април и се надявам да разуча и това.

# 565
Леле, златни сте!  Hug
Сега ми се иска и някоя от вас, която е пътувала с автобусните линии да се включи, за да каже горе-долу към колко пристига сутринта автобуса на Матпу ( по разписание е в 6.30ч, но все пак да попитам ) в Истанбул. Все пак има доста време до 10 април и се надявам да разуча и това.
Това не може никой да ти го каже със 100%-ва сигурност.  Laughing
Щом е даден час за пристигане 6.30 вероятно ще пристигнете около този час +- половин час, ако на границата всичко е обичайно.

Преди малко забравих да напиша още нещо от моят скромен опит: Когато пътувам с децата, задължително добре се подготвям за нещата, които искам да им покажа. Търся интересни факти, които си записвам(преди години си ги принтирах, но сега е много по-лесно с тези нови електроники  Laughing ). В твоя случай е особено важно това, за да можеш да споделиш интересите на детето към историята, а Истанбул и препълнен с история.

# 566
Мимии,   Hug

# 567
  • Бургас / UK
Леле, златни сте!  Hug
Здравей,
Аз съм пътувала само с Нишикли и обявения час за пристигане е 6.30,но и двата пъти автобуса пристигна на автогарата към 5.30.Лично аз и двата пъти ползвах автобус на градския транспорт,който тръгва от автогарата и последната му спирка е Еминьоню.И така вече сте на моста Галата за посрещане на изгрева с рибарите  Mr. GreenСутрин автобуса е почти празен,може да си седнете спокойно и да се наслаждавате на все още сънен Истанбул,а и трафика е слаб в тези часове,така че доста бързо се стига до последната спирка(Еминьоню).Ако минете по моста на отсрещната страна,там в дясно е Каракьой има тук таме отворени заведения,където можете да хапнете по нещо,да изпиете по един чай и да се наслаждавате на гледката Heart Eyes
След това,ако искате да отидете до Хиподрума,се връщате обратно по моста или може да си хванете трамвая и след 2-3 спирки(не помня колко бяха точно  newsm78) слизате на Хиподрума.Ако решите пеша да отидете,ще вървите по трамвайната линия и тя пак ще ви отведе до площада.По пътя ще минете и покрай парка Гюлхане ,може и там да влезете да се насладите на  лаленцата,изобщо на атмосферата вътре,а като излезете още малко вървене и ще излезете на  Св.София,Синята джамия и площад Хиподрума,падат се в ляво,а от дясната страна е водохранилището,което също не е за изпускане  Simple Smile

# 568
Леле, златни сте!  Hug

Ние пристигнахме към 6.00 часа. Peace Ако ще се връщате с тях, още при пристигането, си заверете билетите, че да имате и добри места. Peace Има вода и кафе машина в офиса, тъкмо, докато го пийнете и тръгва безплатният шатъл до Аксарай. Нас даже до Капалъ чаршъ ни закара. Wink

# 569
И аз да попитам нещо във връзка с ранното пристигане на рейсовете.
Имате ли представа дали на гара Сиркенджи има касетки за съхранение на багаж?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт