Частни училища - информативна тема 3

• 67 554
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Сега проверих - в Славейков седмокласниците са 7, възможно е да има и др. грешки
Ако са 7 как така са се явили 9 на НВО до математика и по български newsm78

# 481
добре не мога да разбера какви са тези училища с 2ма седмокласници, или двама явили се седмокласници, другите къде са спали?

ами имат само 2 балерини в 7 клас в частно у-ще "Г.Уланова"....

Не знам то дали е лицензирано...може другите да са русначета и какво ги бригат тях нашите матури.

# 482
Тъй като ме интересува цялостно добро ниво извадих БЕЛ и математика, където масово се ходи на уроци в 7ми клас и класирах училищата на база останалите им резултати...
От друга страна НВО по останалите предмети не се провежда с външни квестори, за разлика от БЕЛ и математика...
И изобщо тази " класация", която се развява за поредна година, няма особена стойност. Вече е коментирано защо.

Сега проверих - в Славейков седмокласниците са 7, възможно е да има и др. грешки
Според таблицата имат 0 седмокласници, като 8-9 от тях са се явили на НВО по отделните предмети.  Mr. Green

# 483
ами имат само 2 балерини в 7 клас в частно у-ще "Г.Уланова"....

А в ЧПСОУ Свети Наум - само 1 ученик по БЕЛ и 1 по математика на матури.  Peace

Според мен, най-добре е да се гледат оценките по предметите, с които се кандидатства, аз затова вадих само по БЕЛ и математика.

# 484
  • София
То пък понеже при външните квестори не се подсказва, Дидева... Laughing Малко хора от тук, даже не знам въобще дали има такива с деца, минали през НВО в 7 клас в този му вид (май само Данибон и максимум още двама-трима), провеждащ се в училището на детето, имат дори и минимална представа за каква  жалка пародия на изпити става дума повсеместно.. Ако в една стая нещата са наред, то в съседната може да  е тъкмо обратното - затваряне на очи от страна на квесторите,  масово подсказване, говорене, коментиране на задачи и отговори... И ако отзивите за това са от изпитни стаи в едно училище - ок. Ама в седмокласната тема се коментираха случаи от съвсем различни училища в София. И докато на ДУ никой не му  цели басмата  и  не му пази престижа, в резултат на което  и  споделя свободно неразбориите и нарушенията, с ЧУ явно  не е така. И там се преписва,  толкова или по-малко никой не може да каже, тъй като просто се премълчава станалото. Както  стои въпросът и с ходенето на уроци.. Peace Та тази класация е едно голямо нищо общо взето.. С изключение може би на резултатите на СМГ, ПЧМГ и Света София, където  статистиката от НВО  поне  съвпада с  успеваемостта и  на състезания, и на  олимпиади, независими от седмокласната боза и провеждани най-вече  според изискванията. Всичко друго е  малко или много бошлаф работа...

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 16:58 от пенсионирана русалка

# 485
То пък понеже при външните квестори не се подсказва... Laughing Малко хора от тук, даже не знам въобще дали има такива с деца, минали през НВО в 7 клас в този му вид, провеждащ се в училището на детето, имат дори и минимална представа за каква  жалка пародия на изпити става дума повсеместно.. Ако в една стая нещата са наред, то в съседната може да  е тъкмо обратното - затваряне на очи от страна на квесторите,  масово подсказване, говорене, коментиране на задачи... И ако отзивите за това са от едно училище - ок. Ама в седмокласната тема се коментираха случаи от съвсем различни училища в София. И докато на ДУ никой не му  цели басмата  и  пази престижа, в резултат на което  и  споделя свободно, с ЧУ явно  не е така, И там се преписва,  толкова или по-малко никой не може да каже, тъй като просто се премълчава станалото. Както  стои въпросът и с ходенето на уроци.. Peace

Което в потвържение на твоята теория трябва да значи висок успех за всички преписвачи, независимо дали са в ДУ или ЧУ. Но табличката показва друго.

Не че не допускам, че има такива случаи. Но не смятам, че едно училище би се класирало, чак толкова напред само заради това.

# 486
  • София
Блис, май не четеш.. В едно училище със 120 ученика като се паднат такива квестори в 2 или 3 от  минимум  10 изпитни  стаи, успехът  неминуемо се покачва, но не достатъчно, че чак  да изпрати училището на предна позиция. Резултатите на децата от останалите 6-7 като са реални и общата картинка е по-друга.  Докато в друго училище, с примерно едва 15-20 деца във випуска, ако само в една  от общо  двете  изпитни стаи нещата са такава проформа и хоп, то е с лекота в челото... Без значение дали е частно или държавно. В нашето например в една от шест или седем  стаи картинката е била  направо страшна, потресаваща.. Взаимно са си проверявали преразказите и теста пред очите на квесторите.Предполагам се сещаш какви оценки има .. Гарантирам ти, че и ако в останалите  е било така, резултатът на училището щеше да е космически. Но тъй като не е било така във всичките, резултатът е просто средно аритметичен на нереални величини, но много на брой. Wink И ако аз ( и много други) го казвам за ДУ, за ЧУ никой не би го признал - това  споделих по-горе. Пък ти си отричай и приемай класацията за показателна, не ми пречи...

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 16:56 от пенсионирана русалка

# 487
Не знам, в нашето училище повечето деца искат да продължат в АК и се готвят за там. В единия 7 клас, от 18 деца са приети 13, което си е достатъчен атестат за знания - в АК поне няма как да преписват и да си подсказват. Но и от тази година страшно усилено учат, гледам по дъщеря ми - бях я записала в Милениум на БЕЛ, за да догони класа си, ами отписах я, само се оплакваше как си губи времето, защото в училище учат по-подробно. В Междучасие същата работа, отказа се и от там по същата причина. А в училището й има и много по-силни деца от нея по математика, състезатели, в нейния и съседните класове, и по БЕЛ има много силни. Изобщо не се учудвам от класацията, поне за Света София си съответства напълно. Децата имат по 10 часа БЕЛ, 10 математика и то с отлични преподаватели, които водят и в школи. Та с този хорариум нашето ЧУ е еквивалент на ДУ+школа, само дето класовете са доста по-малки и децата са влезли с изпит.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 00:12 от Анонимен

# 488
  • София
Жасмин, в тази тема  хич не се чете докрай.. Изрично по-нагоре написах, че  утвърдени училища като СМГ, ПЧМГ и Света София са заслужено в челото, тъй като с или без квестори, допускащи тези безобразия, децата от тях ще се справят в преобладаващата им част отлично. Все пак това са и деца, постъпили с подбор  в съответното училище. И външни проверки като състезания и олимпиади го доказват. Ама класацията не е  за тези 3 училища само и не се изчерпва с тях. Ставаше дума за всичко друго, обобщено под името ДУ или ЧУ. Бозата там е повсместна. При едно  инакво провеждане на НВО, класацията ще е съвсем друга.

# 489
пенсионирана русалка напротив, много внимателно чета. Но всеки път като се отвори темата ми е много интересно да чета допусканията и изводите ви за всички училища на базата на ЕЖК за училище Х.

Резултатите са такива каквито са. Ясно е че има хиляди Но-та и подозрения за всяко едно училище (особено елитните) от привърженици на едната или другата идея ( за предимство на ЧУ или предимства на ДУ). Но независимо от предполагаемото преписване или предполагаемото ходене на уроци, ясно се вижда кои училища водят по ниво на образованието и успеваемост на децата след 7 кл.

П.С. Редакцията на поста ти е важна. Коректно беше да подчертаеш, че си си редактирала поста. Особено след обвинението, че не чета....  Mr. Green

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 17:12 от Анонимен

# 490
Жасмин, в тази тема  хич не се чете докрай.. Изрично по-нагоре написах, че  утвърдени училища като СМГ, ПЧМГ и Света София са заслужено в челото, тъй като с или без квестори, допускащи тези безобразия, децата от тях ще се справят в преобладаващата им част отлично.

Явно си го добавила по-късно, като тръгнах да отговарям, не пишеше нищо за тези училища в постинга ти.  Peace

Но иначе съм съгласна с теб, има и фрапантни случаи в класацията.  Hug

# 491
  • София
Какви допускания, какви ЕЖК, седмокласната тема в деня на изпитите бъкаше от инфо за зверско преписване. Та изводът ми не се основава на наблюденията ми над нашето училище само. И ако наистина четеше внимателно, шеше да видиш, че нападам  с пълна сила случилото се  конкретно в ДУ. Но квесторите за тези изпити се назначават от РИО и  в ЧУ не се пращат с конкурс най-съвестните, отговорните  и изпълнителните от тях, които непременно като орли ще бдят да няма преписване и подсказаване. Едни от многото определени се падат по разпределение там. Както се е случило в редица ДУ подсказването, така е било факт и в ЧУ. Но никой не се наема да каже къде  и в какви размери. Wink И когато това стане в училище с малко деца, резултатът хвърчи нагоре..

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 17:19 от пенсионирана русалка

# 492
Какви допускания, какви ЕЖК, седмокласната тема в деня на изпитите бъкаше от инфо за зверско преписване. Та изводът ми не се основава на наблюденията ми над нчашето училище само. И ако наистина четеше внимателно, шеше да видиш, че нападам  с пълна сила случилото се  конкретно в ДУ. Но квесторите за тези изпити се назначават от РИО и  в ЧУ не се пращат с конкурс най-съвестните от тях, които непременно като орли ще бдят да няма преписване и подсказаване. Едни от многото се падат  там.. Както се е случило в редица ДУ, така е било факт и в ЧУ. Но никой не се наема да каже къде  и в какви размери... Wink

Май ти не четеш. И за мен лично няма никакво значение кое точно училище имаш предвид, обобщавайки. Нито дали е частно или държавно.

Но независимо от предполагаемото преписване или предполагаемото ходене на уроци, ясно се вижда кои училища водят по ниво на образованието и успеваемост на децата след 7 кл.

П.С. Редакцията на поста ти е важна. Коректно беше да подчертаеш, че си си редактирала поста. Особено след обвинението, че не чета....  Mr. Green

А иначе и аз като Жасмин смятам, че има нелогични резултати.

# 493
Средният успех за училище не би ли трябвало да е средно аритметичен на успеха от 8те матури? Ако си направя формула,а не използвам цифрите от колона "среден успех за училище" , получавам съвсем други резултати за среден успех  Sad

# 494
  • София
Къде обобщавам.. Наистина с теб трудно се комуникира.  Далеч си от седмокласната одисея с детето си и нямаш никакви преки наблюдения над ставащото. Жасмин е също  привърженичка на ЧУ, няма нищо лошо в това, но понеже едното й дете е на възраст, съвсем близка до седмокласната, следи гарантирано темите и много добре знае, че  онова, което пиша за НВО, не е  от типа ЕЖК.. Peace  Не го казвам аз, а го казват  десетки майки на седмокалсници от различни училища, които не са някакви новорегистрирани подстрекателки на скандали, а редовно списващи дами, интересуващи се  живо от образованието на децата си. И не виждам защо ще лъжат и ще се притесняват, че детето им, справило се със собствени сили, може  да  бъде изпреварено от хитреци..

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 17:33 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт