Частни детски градини - София (8)

• 110 666
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Само, че далеч не е написано по този начин. Сега нямам възможност но ще го снимам и кача. За жаждата- детето ми  не ожадняваше от возенето в буса.После спря да се прибира жадно, явно можело, но трябваше забележка.  И не е проблема в 30 те мин закъснение, а в това, че ме лъжеха в колко е тръгнал.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 19:22 от insane

# 541
  • София
Само, че далеч не е написано по този начин.
Е, добре. Лъжа значи  Rolling Eyes
Снимах договора, сега само да се преборя с фотоапарата и ще кача снимката.
Ето го Замазала съм им банковата сметка, не знам дали беше необходимо.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 16:38 от Onna-bugeisha

# 542
В договора е написано, казаното от Onna. Обаче къде пише какви са точно условията при напускане относно таксата и нейното заплащане? Къде е упоменато, че не ти се признава лятна отпуска, след като чинно си подадох предизвестие? И след като повече от година плащах всеки месец, без никакви приспадания и намаления Rolling Eyes И защо автоматично трябва да приемем, че като напускаш градината, таксата не ти се връща?

# 543
Съгласна съм, че най- важното е детето да се чувства добре и щастливо, но това не изключва другите важни неща- да е нахранено , със сменен памперс, намазано дупе, чисто. Не съм съгласна че няма значение дали е мръсно, сополиво или кално, защото това е част от услугата която плащаш. Ако е мръсно, значе никой не си е направил труда да го погледне, ако са го видяли и не са го забърсали- още по зле. Нали това е идеята на частните градини- децата да бъдат по добре обгрижвани, отколкото в държавните? 

# 544
  • София
По договора Она е права. Не знам защо автоматично прие ,че губя таксата, явно дори не ми е направило впечатление, а днес не разполагах с него и пишех  по спомен. Аз няма да се откажа от правата си, защото ако приемем, че не мога да претендирам за септември, приеми, че детето ми първоначално започна да посещава яслата края на Юли. Август обаче сме платили пълна такса. Значи по тази логика трябва да приспадаме нали? Но много задълбахме в тази такса и не всичко се свежда до нея. Дори повечето неща съвсем не се свеждат до нея. Ако беше хубаво и читаво място със радост щях да оставя детето си, толкова исках и се надявах , че всичко ще се нареди. Дори и падането преглътнах и си казах, че се случва,. Но когато освен всичките тези неща, когато заведох  детето си  на една площадка и стоя  10 минути седнал в средата  викайки "не при децата", реших, че трябва да послушам детето си. Това е, нямам какво повече да напиша. Ако някой си мисли, че дете може да ожаднеее само за час и половина в буса до степен да повтаря като обезумяло само вода, вода, вода и да рови в чантата ми и така няколко минути, нека си мисли. Аз си познавам детето и знам, че просто не са му давали достатъчно. Но аз не искам да си адвокатствам, написах всичко това за да предупредя, за тези, които смятат, че не искат да им гледат децата по този начин. Защото след множеството положителни отзиви в тази тема се подведох точно и аз. И съжалявам. Вече ще знам колко малко е важно мястото и колко повече са важни хората, които се занимават с детето. Това е.

# 545
Здравейте,детето ми посещава ЧДГ "Вълшебен свят" повече от една година.Аз съм много доволна от екипа на детската градина, от обучението и отношението към децата.Не зная как въпросната insane само за няколко дни е успяла да натрупа толкова негативи и защо чак сега реагира?.Аз също съм подписала този договор и зная, че няма такава клауза.Време е да се научим да бъдем коректни.

# 546
Мила Милкова, моето дете посещаваше градината повече от година. За това време доста неща видях, както и сълзи в очите му, причина за които беше една лелка. Нека хората прочетат и за лошото и сами да си направят изводите.

# 547
  • София
Аз искам да подчертая нещо много важно:
Всяка майка и татко (Мецане  Wink ) който поеме риска да пусне детето си на градина преди то да е навършило поне 3 години трябва да си даде сметка за това, че детето ще започне да боледува повече и ще се отдръпне от останалите деца, които уж преди е преследвало с хъс на площадката. Разберете, че това са нормални етапи от детското развитие и да, средата в една частна градина е уж по-щадяща за детската психика... Но до третата година (условно казано, защото за едни деца това е малко по-рано, а за други по-късно) центъра на техния свят е мама, а пък то е центъра на нейния свят. И когато внезапно мама я няма, а детето е с някакви лели и други деца и не то е най-важното, а трябва да комуникира в група, нещата се променят. И детето не  винаги успява да се промени толкова бързо колкото очаква майка му, защото нейното детенце много хубаво си играе на пясъчника с другите деца по цял час... обаче тук то прекарва 6-8-10 часа в нова обстановка с други деца... и е нормално да се получат неразбирателства, които едно толкова малко дете не може да приеме и асимилира. Освен това една от първите му асоциации е, че когато то е при децата, мама изчезва.
За това и винаги моят съвет е децата поне до третата си година да са вкъщи. След това, с натрупването на достатъчно социален опит, те могат да бъдат подготвени за градина и тяхното ходене там да се превърне в удоволствие и за самите тях.

П.П. Категорично не мога да се съглася, че във "Вълшебен свят" ги държат мръсни и жадни  Confused

# 548
  • София
Твоето може и да не го държат Она. Моето се връщаше жадно. После ми казаха, че много вода пиело, което е истина. След забележката никога вече не беше жадно. Това ме и подразни, казах си, че то от първия ден щом се връща жадно и никой не забелязва какво остава за другите неща. Мръсно не се е връщало. Върна се със засъхнали сополи по бузите. За мен това означаваше, че никой не го е забелязал първо и второ никой не е взел мерки и е държал болно дете с останалите. Това ми стига. Детето ми боледува много да, това не е вина на градината, не съм и твърдяла. До три години ще е вкъщи вече, то и след този опит. И последно ще се обърна към Мила, въпросната insane както ме наричаш има стотици мнения по всякакви теми. Ти имаш основно хвалебствия на Вълшебен свят.

# 549
Insane,
Много ми се иска да беше писала преди 3-4 месеца, щях да си спестя пари, много отрицателни емоции и меко казано високомерно и пренебрежително отношение от страна на управата. За гледането на децата нищо не мога да кажа, тъй като така и не пуснах детето си там, но горчивият вкус от това вълшебство си остава...

# 550
Insane,
Много ми се иска да беше писала преди 3-4 месеца, щях да си спестя пари, много отрицателни емоции и меко казано високомерно и пренебрежително отношение от страна на управата. За гледането на децата нищо не мога да кажа, тъй като така и не пуснах детето си там, но горчивият вкус от това вълшебство си остава...

Това е много сериозен проблем в тази градина Peace

# 551
Някой може ли да се включи с по-скорошна информация за Веселото Гардже? Има ли промяна по таксата, какво е включено в нея, кои допълнителни дейности се заплащат допълнително, транспорт?

# 552
Защо има изтрито мнение в темата ooooh!

# 553
  • София
Аз не виждам нищо изтрито. Поне нещата, които си писахме вчера до към 21 часа всичките са си тук

# 554
Изтрито е мнението на insane, която беше писала към цитат на коментари от мен и PRIMADONNA Girl  Peace

Общи условия

Активация на акаунт