Частни детски градини - София (8)

• 111 926
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Има ли запознати с Първа частна детска градина в Хаджи Димитър? Не мога да намеря достатъчно информация за нея...
the Faith , тези дни ще напиша коя е градината.

# 136
Мдаа,това не е добре. Хубаво е човек да води и детенцето си, но мисля, че невинаги първото впечатление на един малчуган е истинското.  Peace
betray, когато записваше там дечицата си не ти ли обясниха дневен режим, програми и т.н.т.?Гова е интересно!

# 137
  • София
Мдаа,това не е добре. Хубаво е човек да води и детенцето си, но мисля, че невинаги първото впечатление на един малчуган е истинското.  Peace
Разбира се, че няма да избереш само защото на детето му е харесало дадено място. Но когато се колебаеш между две или повече места и детето явно предпочите едно от тях е добре да се довериш и на него.
Когато избирах градината за дъщеря ми на двете места в шорт-листа ми отидох с нея. Очаквах че ще избере едното, тъй като там имаше надуваема джунгла с въжета и пързалки и басейн с топки и тя игра там с огромно удоволствие. Вместо това обаче тя много ме изненада когато на въпроса ми къде ѝ хареса повече категорично посочи другата детска градина. Посещава я вече почти година и като цяло съм доволна от нашия общо избор  Simple Smile

# 138
  • София
И при нас беше така. Ние очаквахме едно място да му хареса, а той предпочете друго  Peace Не знам, дали това оказа влияние, но периодът на адаптация беше сравнително кратък и лек Peace

Разбира се, че родителите преди това трябва да изберат градините, които отговарят на техните изисквания  Peace

# 139
Здравейте, някой има ли информация за по-по-най, детската градина на Къци. Обмисляме да ходим да я видим, но ще ми бъде полезна и вашата информация. Как се грижат за децата, какъв е режима, имат ли спорт, таксата от сайта дали е актуална и дали имат английски, че нещо не забелязах в описанията на сайта. Явно отдавна не са го актуализирали.

# 140
Здравейте!
За съжаление нямам възможност да изчета всички стари теми. Имам едно питане - имате ли идея какво е положението в детска градина "Бояна"? Доста ми хареса от информацията в сайта. Видях някъде, че Лиди е хвалена, много ми хареса дворът й, но е доста далече за нас, та не е вариант. Синът ми е на 4 г. и живеем в Павлово-Бъкстон, ако сте доволни от някоя наоколо - казвайте Simple Smile Трябва ни такава, акредитирана за предучилищна обаче.
Весели празници и с нетърпение очаквам отзиви!

# 141
  • София
Сигурна ли си, че още съществува и още е в Лозенец? Нали нещо беше станало със сградата им или нещо бъркам?
Да,сигурна съм. Не мога да намеря достатъчно информация за нея, затова и питам. Но явно никой не знае нищо. Thinking

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 14:09 от helenal

# 142
Имах предвид това http://sofia.dir.bg/news.php?id=14970799. Доколкото аз дочух тогава, щеше да ходи в "Изток" да се обединява с някаква новооткриваща се градина. Възможно и да се е разбрала с хазяина директорката (примерно да е платила наема) и пак да си там, разбира се. Или друга градина да  е заела същото място, но пък едвали щяха да използват и същото име. С това се изчерпва всичко, което знам за тях.

# 143
За тези, които се интересуват от градина в центъра на София - "Fuzzy Wuzzy" затварят в края на месеца. Взели са им сградата. Току-що се чух с една от дамите там. С това опциите в центъра остават съвсем малко.

# 144
  • София
Имах предвид това http://sofia.dir.bg/news.php?id=14970799. Доколкото аз дочух тогава, щеше да ходи в "Изток" да се обединява с някаква новооткриваща се градина. Възможно и да се е разбрала с хазяина директорката (примерно да е платила наема) и пак да си там, разбира се. Или друга градина да  е заела същото място, но пък едвали щяха да използват и същото име. С това се изчерпва всичко, което знам за тях.
благодаря ти!

# 145
Днес бяхме на оглед в "Щура Къщура". Близо до Цариградско шосе е, в частта до Полиграфията. Две къщи-близнаци, в едната е яслената група, в другата - градината. Хареса ми - разхождат се в Борисовата, рисуват, говорят им на английски. Изглежда да се занимават с тях. Предупредиха ме изрично, че нямат лиценз. Яслената група е от 6 деца. Малкият не искаше да си тръгне. 

Утре сме в Космос Кидс.

Ако нищо не потръгне - бавачка, докато навършим 3.

# 146
Джул, а как ги водят до борисовата? все пак трябва да минават подлеза и разстоянието не е малко.  newsm78
а колко хора се грижат за ясленчетата?

# 147
Вече във втора ясла чувам, че стремежът е към емоционална независимост на децата. Съответно не се вземат на ръце, не се създава привързаност, защото тя водела до зависимост.

Как точно се получава това с деца в яслена възраст? Те няма как да са емоционално независими толкова малки. Направо са си нещастни и самотни. Досега не съм видяла усмихнато дете на 1-2г. в яслите, в които съм била. В градинските групи - да. В яслите - самотни, с големи уплашени очи като врабчета.

Толкова ли е ужасно да се гушкат децата от учителките? Учителките не трябва ли да заместят  майките, които по ред причини не могат да са лично с детето си? И ако детето не си получи гушкането сега, няма ли цял живот за в бъдеще да компенсира?

# 148
Джул, а как ги водят до борисовата? все пак трябва да минават подлеза и разстоянието не е малко.  newsm78
а колко хора се грижат за ясленчетата?

Sylviana - казаха ми, че пресичат през подлеза. Всеки ден, понякога по 2 пъти на ден ги разхождали в Борисовата. Доста път е, съгласна съм. Днес излязоха двете групи заедно: яслената - 6 деца, подредени на влакче и градинската - около 9-10 деца. Общо 2 учителки са с тях със сигурност. Не разбрах дали и 3-тата отива с тях или остава, за да чака доставката на обяда.

За яслената се грижели 2 учителки. Което означава, че за градината остава 1. Обмисляли да вземат още 1 човек за в бъдеще. Според мен, нещата са по-обтекаеми - доколкото помещенията са долепени едно до друго, 3-тата учителка се намесва там, където е по-натоварено в съответната част на деня. Трите настоящи учителки се сменяли на ротационен принцип в грижите за групите - т.е. един ден една е за яслата, на другия ден отговаря за градината.

Доста наблягат на изкуство - заварихме и яслената група, и градинската да довършват рисунки/предмети с боички.

# 149
  • София
Защо пък да не се държат на ръце? Виждала съм го в много ЧДГ. Не виждам проблем.
Е, не да ги разнасят по цял ден, но ако е тъжно и т.н., спокойно може да го гушнат, да го поносят  newsm78
Когато обикаляхме по ДГ, на доста места видях, че малките деца ги носят на ръце.

Общи условия

Активация на акаунт