Бунгала в Ахтопол 2014 г.

• 139 303
  • 688
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Сина ми пожела последната вечер да седнем в св.Георги
Тая пуста българска лакомия,превъзходен ресторант,на страхотна локация,но защо по дяволите си сложил 60-70 маси и само 4 келнера....Разочарована съм и аз,чакахме дълго и нещастно вечерята си,която пристигна и студена при това...Цените за Ахтопол са си височки.
Препоръчвам ресторант Боруна,малко по-нагоре,с най-хубавите домашни пържени картофи.

love,какъв инцидент ви е сполетял?Надявам се всичко е ок.

Относно плажа,наистина има повече хора като че ли тази година,но следобедно време си сядахме под чадърите и никой не е минавал да ни прави забележка.

# 286
АААА за Св. Георги и ние изпатихме от там....поръчахме специалитет-свински джолан на фурна с гарнитура-е беше печен доста преди да ни бъде поднесен-бива, бива ама ние сме отишли да си дадем парите за нещо вкусно, а то претоплено...
Савина-миличка -напълно те разбирам и просто ми иде никога да не стъпя в любимия ми Ахтопол, но преди години и плажа не беше толкова претъпкан като че би и по-чист...не знам...
Както и да е-отидохме за един ден до Аммолофи в Гърция. На около 320 км. от София е и невероятна чистота...Някой да не каже, че правя реклама или, че не пиша по темата...
 Peace

# 287
Някой бил ли е на бунгала Велека?Не мога да намеря мнения и коментари за тях  newsm78

# 288
В Ахтопол нощите са доста хладни, а и вечерите. За разлика от Приморско, Поморие и др., където можеш да си спиш гол под един тънък чаршаф, в Ахтопол, през повечето нощи са ти нужни и одеяла. Северната експозиция на плажа пък го прави наветрен в някои случаи и се вдигат и вълни, а излизайки от водата, вятърът направо те бръсне. Имал съм такива случаи и то през август.
Относно храната- никой нищо не спомена за базата на Столичен ел.транспорт. Там столът е превъзходен, както вече имах случай да напиша. Съотношението цена-качество е много добро. Вместо да ходите по непроверени новооткрити ресторантчета с високи цени, съмнително качество и лошо обслужване, отивате в този стол, за който говоря и си хапвате прилично на едни хубави цени. Е, разбирам, че понякога на човек му се иска нещо по-различно, по-романтично, по-интересно- все пак е море и все пак е ваканция. Преди 2 год. една вечер, бяхме посетили с приятелката ми  китайското ресторантче, което е в началото на главната и останахме доволни. Един китаец приготвяше храната в момента на импровизиран котлон отвън. Разбира се, не всеки си пада по китайската кухня. Друга страхотна възможност е да опитате пица на конвейр, която е пак там наблизко до китайския. На същото заведение  на самообслужване предлагат и различни видове риба. Малко преди пиците и рибата има един кулинарен щанд на килограм, където има супи, салати, скара, риба, гарнитури, десерти и др. - пак на самообслужване. Всички тези обекти са в началото на главната-преди градинката. Към края на правата улица, отиваща към хотелите Агата и Ескада пък, има друго заведение на самообслужване- за обедно и вечерно хранене. То е новичко и чистичко, а цените са пак същите. До въпросното заведение има и магазинче за всякъв вид хранителни и нехранителни стоки. Срещу него пък е малкото пазарче на Ахтопол, но пресни плодове и зеленчуци можете да закупите от поне още 5-6 места, в т.ч. и до самите бунгала. Задължително трябва да опитате прекрасните местни смокини- има 2 сорта, едните са зелени отвън, но много сладки отвътре, а другите са лилави отвън и пак така сладки. Зреят втората половина на август- началото на септември. Мисля, че това е и най-подходящото време да посетите Ахтопол. От местните кулинарни изкушения добре би било да пробвате гьозлемето с всевъзможни солени и сладки плънки. Има и няколко малки ресторантчета по скалите на полуострова, откъдето гледката вечер е страхотна. Но предполагам, че там цените ще са доста по-високи. Препоръчвам ви вечерна разходка по скалистата алея, опасваща целия нарязан полуостров, като тръгнете от хотел Ескада и излезете в района на пристанището и крайбрежния парк. Малко по-нататък е и музеят на котвата- единствен по рода си в България. Към него има и открита сбирка, която би била интересна за малки и големи. Ако искате прясна студена странджанска вода от извор, трябва да минете покрай т.нар. турска чешма, която се намира недалеч от въпросния музей и от пристанището, на една малка уличка.

# 289
Никога не сме ходили до турската чешма и изобщо от кея към новата част.
За електротранспорта-да ходили сме-храната става. Изобщо всичките места които описа за хранене сме посещавали в течение на годините.
Бунгала Велека нищо не мога да кажа...  bouquet

# 290
Пицария Каса Бела, ресторант Тихата лагуна, ресторант Генезис Peace
И трите места сме посещавали многократно през годините и мога да кажа , че са супер

# 291
Ехооо,ние се настанихме във Вестони-лично на мен ми харесва,не е лошо,както се забелязва и нета е на ниво.Но не разбирам къде е цивилизованата част на Ахтопол,има ли въобще център,заведения,аптеки,детски площадки....Може би го пише някъде,но в суматохата не ми се чете,по скоро нямам време с тез двамата хубостници-децата ни!Че тук таз ливадка на мен ми е ок,но децата ми казаха,че им било самотно!Благодаря ако някой ми каже нещо по въпроса! Joy Mr. Green

# 292
Разбира се, че има център и доста интересни местенца в града.  Laughing На около 1.5 км сте от него, щом сте във Вестони. Главната улица започва след автогарата и достига до малко площадче, около което са разположени сградите на кметството и читалището, а встрани от него има малко паркче с пейки. Около 100-200 метра по-надолу е пристанището с мостик, вдаващ се навътре в заливчето. В Ахтопол има 2 дискотеки- едната е до автогарата (магазин Кооп), а другата- всеизвестната Най клуб на централния плаж. За децата, пък и не само за тях, интерес би представлявал и лунапаркът в началото на града- срещу почивната база на артистите.

# 293
Разбира се, че има център и доста интересни местенца в града.  Laughing На около 1.5 км сте от него, щом сте във Вестони. Главната улица започва след автогарата и достига до малко площадче, около което са разположени сградите на кметството и читалището, а встрани от него има малко паркче с пейки. Около 100-200 метра по-надолу е пристанището с мостик, вдаващ се навътре в заливчето. В Ахтопол има 2 дискотеки- едната е до автогарата (магазин Кооп), а другата- всеизвестната Най клуб на централния плаж. За децата, пък и не само за тях, интерес би представлявал и лунапаркът в началото на града- срещу почивната база на артистите.
Много благодаря,ще обиколим днес Laughing

# 294
Здравейте, ние ще ходим на бунгала Еделвайс. Вече има ли хора с мнение за тях?

# 295
Здравейте!По принцип ще разкажа всичко за бунгала Вестони,но когато се приберем.Сега все още сме тук-доволни сме,почти всичко е наред,но се чудиме къде да хапнем,не намерих из темата конкретни предложения.За заведението до стълбите четох и ще се откажа,за това пред Вестони-гледам че все е празно-знам ли?Децата ми са добре засега,неискам да им стане нещо,да рискувам с храната.Все още се храниме с храна от вкъщи,но е на привършване,трябва да измисля нещо. newsm78 newsm78 newsm78

# 296
Здравейте, ние ще ходим на бунгала Еделвайс. Вече има ли хора с мнение за тях?
pogledni na predi6nata stranica,tam ima kommentari.

# 297
Здравейте,малко помощ може ли?В понеделник мислим да тръгваме за Ахтопол,но нямаме разервация никаде засега.Някой ,който е там или е бил там това лято може ли да ми даде някаква информация за бунгала Морска синева,Морска сирена, Рилски лен ,Морска роза.На тях сам се спряла засега newsm78  Благодаря предварително  Simple Smile

# 298
...но се чудиме къде да хапнем,не намерих из темата конкретни предложения.За заведението до стълбите четох и ще се откажа,. newsm78 newsm78 newsm78
Ние се хранихме почти през цялото време там - не сме имали никакви проблеми. Винаги прясно и вкусно - проблема е че ако закъснееш вече е свършило Grinning Големите хапвахме и на други места но на малкия /1 година/ супичката всеки ден беше от Синята лагуна.
За бунгала Еделвайс не мога да кажа не съм ги виждала newsm78
Някой бил ли е на бунгала Велека?Не мога да намеря мнения и коментари за тях  newsm78
Минавах покрай тях - изглеждат ми като мини бунгалца на добре окосена ливада. Това което се вижда от пътя със сигурност няма санитарен възел защото наистина са ужасно малки

# 299
  • Пловдив
Ние на обяд хапвахме от кръчмата на плажа, като слизате от стълбите на Синя Лагуна, се пада от дясно, нямахме никакви проблеми, гледах, че и спасителят се храни там. Столовата на Вестони не ни хареса. Единствено бяхме зле, след като ядохме в заведението на прословутия плаж Силистар, макар че подозирам, че там нещо направиха с храната ни, защото им върнах едни студени пържени картофи.

Общи условия

Активация на акаунт