Бунгала в Ахтопол 2014 г.

• 139 303
  • 688
  •   1
Отговори
# 360
Знам за плажовете около Ахтопол или поне си мисля, че знам- устието на река Велека-девствен, но дълбок, Синеморец- Бутамята-там пясъка е ситен и беше чистичко, а пред чадърите,които са по 8 лв има празна ивица между водата и чадърите, на която не дават да се слага нищо и трябва да си вземеш чадър или да стоиш отзад, след това по една екопътека се стигаше до Листи или Липите-не знам точно името и там доста дълбоко, но девствено-Да и има нудисти. Любим плаж ми е Силистар, но в онази част, която е по-близко към Резово. За Гърция има страхотен плаж на 360 км. по магистралата от София- Амолофи, който е скрит и ако не го търсиш няма начин да го намериш...има шезлонги и свободна ивица, кафенета, душове и паркинг-безплатен и повечето бяхме българи...Съжалявам, че не е по темата.
 Hug
Размечтах се за топло слънце и море!!!

# 361
Това, което можем да съжаляваме в по-дългосрочен план (защото все пак лятото ще дойде) е, че Синеморец се усвоява твърде активно като елитарен курорт със скъпарски малки хотелчета и природата там скоро ще бъде унищожена, а мястото няма да е достъпно за средната класа българи с по-ограничени доходи. Би било прекрасно, ако там се създадат нови бази с модерни бунгала, което ще е в по-голям синхрон с природата и благоприятно за масовия турист, но печалбарството и алчността, маскирани зад думичката "пазарна икономика", са наистина неограничени.

# 362
  • София
Синеморец вече е попилян, въпрос на време е да се превземе и базата с бунгалата в Ахтопол.
Силистар е прекрасен, но още на входа те посрещат с "Дай пари". Да не говорим какви са цените на бирата и храната.

Няма да говоря на какво разстояние е Ахтопол и Аспровалта с кола от София. Най-малкото децата понасят по-краткия път по-добре. И за големите свободни зони на плажа няма да говоря.

И още нещо - вече навсякъде в България морската вода е ужасно замърсена. Въпрос на чист късмет е да не започнат децата ти да повръщат и т.н. Вече не искам да рискувам.

# 363
Така е! Унищожават най-красивите кътчета от Черноморието!

# 364
И не само по Черноморието, а в цялата страна! Но се опасявам, че ако продължа с коментара неминуемо ще стигна до политиката, а това в доста болна тема.

# 365
  • Пловдив
Здравейте, резервирахме бунгало във " Вестони ". Условията за сега са същите като миналата година - легло 14 лв., но жената ни предупреди, че собственика смята да слага климатици в бунгалата с две и три легла и тогава ще вдигнат с 2 лв цената на легло.

# 366
Няма смисъл от климатици в този район, защото там има достатъчно сянка от дърветата, а и все пак на морето е достатъчно прохладно и проветриво. В по-предни страници по темата вече обясних, че в Ахтопол дори през август не са рядкост силни северни ветрове, преминаващи бури с последващо понижение на температурите и студените нощи. Всъщност, на някой може да му се прииска климатик в режим на отопление, особено ако е настинал на плажа  Joy

# 367
  • Sofia
Напротив има много смисъл. Миналата тодина бяхме там на бунгала и щяхме да измрем от жега. Най-страшно беше през нощта, защото не могеш да оставиш отворено - прозорците са много ниски. Като напече бунгалото вътре става кано в консерва на слънце. Сутрин изцеждах вода от чаршафите и пижамите.  ooooh!

# 368
Наистина странна работа  Rolling Eyes Аз три години подред ходя на Ахтопол, в различни бази и трите години настивах, а съм имал вечери и нощи направо да ми е студено. Какви ще са тия бунгала, на които си била ти, та толкова да се напичат, след като там навсякъде има дървета и обилна сянка.

# 369
  • Sofia
Силитур. Никога не ходете там. Отвратителни са.

# 370
И аз смятам ,че трябват климатици. Ние бяхме в Котвата и уж като резервирахме ни казаха ,че има мобилни климатици оказаха се развалени и изпопукахме от жега. Няма да повторя там . Освен ,че е горещо ами и тясно

# 371
Наистина да ви се чуди човек на акъла. При наличие на прекрасно море и плаж с прохладен бриз или ако не това - поне много други сенчести места под дърветата, вие упорито се завирате в бунгалата и то точно денем, когато са напечени от слънцето. И какви са тия пижами, с които спите през лятото, че да цедите вода от тях после.  Laughing На морето се спи гол. В крайна сметка бунгалата са само за едното спане нощем, а точно тогава дори става хладно. Предполагам, че тези жеги сте ги улучили през юли, но в Ахтопол по-доброто време за летуване е края на август- началото на септември.

# 372
  • Sofia
Да, когато си на 20 е прекрасно да се прибираш само нощем или даже призори. Но с две малки деца, които спят следобед няма как да стане. Нито има как да ги държиш на плажа от 2 до 4. Нито има как да спя гола с две 5 годишни момчета, които ми спят в леглото. И изобщо за каква спорим? Естествено, че е по-добре да има климатик и да не ти се наложи да го пускаш, отколкото да ти трябва и да го няма.

# 373
Миналото лято пък  ни е бяхме в Слънчев ден.  Не ни е  било никак жега без климатици. Докарах си такова схващане една нощ, че го лекувам още. Беше си доста хладно  нощем , щом дребното съм го  слагала да спи в чувалче ..... а ние се увивахме в одеалата. За  влага - ДА - имаше си я и  хавлиите  бавно съхнеха , че бунгалото много не се огряваше.
 За това лято ангажирахме в хотел Ескада ...... та да видим.

# 374
В хотел не може да се насладите на една истинска спокойна почивка, близо до природата. Най-малкото там си зависим от съседите си по стая, етаж и т.н. и едва ли можеш да очакваш тишина. Разбира се, Ескада не е от пълните хотели, даже по-скоро стои полупразен или направо празен, така че човек може и да извади късмет. От друга страна, не е на шумно място, а и самият Ахтопол не е шумно място. Още един плюс е наличието на заведение за хранене на столови принцип с много добро съотношение качество-цена,както и на магазин за хранителни, битови стоки и козметика - и двата обекта са в партерния етаж, под хотела.
По отношение на следобедния сън в бунгалата- и аз се прибирах след като се наобядвам за една дрямка от час- час и половина. Тук е важно да уточним, че когато организмът е бил изложен на слънце в продължение на няколко часа сутрин и по обед, той е поел определена доза топлина и после бунгалото може да ти се стори по-топло, отколкото реално е. Но разхлаждането с климатик в тези случаи е доста противопоказно и може да се настине неусетно- особено важи за малки деца. Друг недостатък, който не отчитате е, че климатиците по такива обекти като бунгала, най-вероятно не се профилактират и поддържат, както трябва и филтрите им бъкат от всевъзможни бактерии. В съчетание със стреса от директното излагане на слънчеви лъчи за организма или студената вода в морето, това може да доведе до най-различни настинки, астми, бронхити и др., особено при хора с намален имунитет и малки деца. Така че, климатикът не е препоръчителен. Интересно как ли са спали малките деца в следобедните часове преди 20 години, когато не е имало климатик под път и над път? Моят съвет е да търсите естественото- колкото по-близо до природата, толкова по-добре. Морският бриз не може да се сравнява и с най-модерните и скъпи климатици, най-малкото, защото не могат да доставят въздух от дълбините на морето с такова качество. Въздухът, който носи дневният бриз е един от най-чистите и е богат на влага и  солни кристали и е полезно да се вдишва с пълни гърди.

Общи условия

Активация на акаунт