Идеалното място за живеене във Варна?

• 142 605
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 470
Ами състоянието е съвсем прилично бих казала, все пак е на 5 год само, има ламинат в стаите, теракот в коридора и терасите, стени - латекс, банята е добра, само кухнята е за смяна според мен. Понеже като се настанихме нямахме достатъчно пари за качествена кухня, та сложихме временно една обикновена от Явор. Знам че едни познати си взеха подобен по размер мин година в съседен блок за 69 хил, но не знам тази година как е движението на пазара  Simple Smile

# 1 471
Ако беше среден етаж, нова тухла, 102 квадрата, бих казала 60 000 са сигурна цена.Зависи има ли нужда от ремонт...Това, че е първи жилищен го прави студен апартамент,празен магазин отдолу...високи сметки за отопление.
Иначе във Възраждане има търсене от млади семейства,за по широки жилища.

# 1 472
Аз не бих си взела ремонтиран , защото не искам ламинат примерно , или плочите да са зелени , а искам червени , че и да ги плащам . Изгубила съм представа за цените, но мисля голям тристаен на зимно Тракия за тези пари може да се намери , тухла , лукс.

# 1 473
На газ отоплението е мн изгодно междудругото, зимата плащаме около 200-250 когато е мн студено, а изложението е такова че ако има слънце въобще не пускаме отоплението. Иначе празния магазин отдолу вярно е минус, но пак е изключително топло жилище.
Но както и да е, всеки си има вкус и предпочитания. Честно ако не бяхме решили да се местим в чужбина, никога нямаше да го продам - толкова си го харесвахме иначе  Laughing

# 1 474

Като се купува ново строителство, няма как да не е ремонтиран.Отделен въпрос е,че зависи от купувача какво иска.
Аз например, както търся с цел инвестиция, все ми е тая плочките зелени ли са, червени ли са,има значение обаче да не са каспичански 3-то качество. Wink

# 1 475
# 1 476
Ами новото строителство не го дават с плочки и  тоалетни и мивки , предпочитам аз да ги взема , не говоря за мазилка и дограма. Една обява не може да ме ориентира за цена . Който не е работил в имоти  , той не знае , че там какви птици се въдят, другаде трудно се виждат. Това собственика колко иска и го е обявил и колко ще вземе /реалната цена/ са различни неща .

# 1 477
Ади, говорим за 5 годишен апартамент,няма как да е живяно по без плочки.За другото си права.

# 1 478
Ади, говорим за 5 годишен апартамент,няма как да е живяно по без плочки.За другото си права.

Да , но не и да се изтъква като + , макар , че за някои може да е , и да му се търсят и парите за ремонта. Ако е + то ще е ако не се включва в цената . Колкото и красиво да го е правил някой според него , всеки харесва различно .

# 1 479
Ами ако не можем да му вземем цената която търсим, просто няма да го продаваме  Laughing Лесна работа, дето се вика ни хляб ни вода иска, един данък сгради само му е разхода. Нямам ипотека, не е зор...На ниски цени продават само тези на които им е спешно, на такива като нас - и 5-10 години да чакаме все тая.
Аз няколко пъти съм и купувала и продавала наши жилища, до 2008. Сега вече не следя пазара. И имам впечатления и като купувач и като продавач, познати са ми и двата начина на мислене. Освен това съм забелязала, че пазара на имоти е много странно животно - не съществува такова нещо като идеална локация или идеален имот. Това което за един е хубаво, за друг не е. Аз например имам страх от високо и мразя асансьори - жилище над 3-ти етаж да ми го подаряват няма да го взема. Друг пък държи да е на последен етаж защото не искал съседи отгори или пък иска панорама.
Аз имам фобия от тесни пространства/към страха от високо  Laughing/ и престижни квартали от типа на Гръцката махала ме изпълват с тих ужас - тия тесни презастроени сокаци дето повечето прозорци слънце не виждат - там не отивам да живея за нищо на света. За друг път това е топ локация.
Някой писа че предпочита района на ЗК Тракия/Съда/ - за мен това е =Колохозен пазар, Рибна борса, цигания до шия, не разбирам на какво отгоре са високи там цените  newsm78
Моите предпочитания като търсех жилище за нас бяха - да има простор около сградата, да има що-годе чист въздух и да има магазини наблизо. Само Младост и Възраждане ми отговаряха на условията. За други пък това са крайни квартали, кофти локация. Имах познат - търсеше си жилище задължително на голям булевард, възможно най-шумен да е, за да "усещал вибраците на града"  Rolling Eyes
Един иска ремонтирано, годно да се нанесе веднага щото си е продал старото жилище за да купи и бърза да се изнесе, друг пък има пари и време и предпочита да ремонтира...
 Разни хора, разни идеали дето се вика и за всяко жилище си има точния купувач.

# 1 480
Тия 128кв м забрави да са чиста жил площ, най-малкото и градинката влиза в тях. Тоя стар брокерски трик ми е познат, надуват квадратурата за да излезе цената на м2 ниска, а като идеш да го гледаш се чудиш дали и 60% са реални. На колко огледа съм ходила на какви ли не невероятни недоразумения  ooooh! едно време като търсих. Няма да забравя един апартамент НТ, квадратурата всичко изглежда ок на обява, влизам вътре - в средата на спалнята минава стълбищната клетка за горния етаж!!! Не знам дали ме разбирате от описанието но аз бях така  Shocked

# 1 481
Аз съм против,жилище да стои затворено с години и да чака...Наскоро бях на оглед на апартамент в който не е живяно над 5 години,не са успели да го продадат в кризата и стои заключен.Зле,дограмите остарели,стените потъмнели,ръжда се показала,бойлерите издават странен звук,страх те е да отвориш нещо,дръжката ти остава в ръката.
Като няма пазар, може да се дава под наем,пък и е с голяма квадратура.

# 1 482
Дайте мнение за "Владислав Варненчик".Аз не съм от Варна,но смятам да купувам във Варна.Цените в този квартал ми изнасят.А в самия квартал съм ходила 3-4 пъти на гости за по няколко часа и не мога да си създам впечатление.Какви са плюсовете и минусите?с

# 1 483
Не смея да се занимавам с наематели аз-много главоболия за малко пари, накрая като теглиш чертата се оказваш на 0. Тук, в Юк, за да наемеш ти искат банкови извлечения за 6 м назад, препоръка от работодател, препоръка от хазяйн, от съсед, агенцията те проучва от-до...ама в Бг като знам каква е анархия и не смея, не знам на какви хора ще попадна. Има ли сега такива агенции, които се занимават с наематели-ама не само да ги водят на оглед, ами пълно стопанисване на имота?

# 1 484
Дайте мнение за "Владислав Варненчик".Аз не съм от Варна,но смятам да купувам във Варна.Цените в този квартал ми изнасят.А в самия квартал съм ходила 3-4 пъти на гости за по няколко часа и не мога да си създам впечатление.Какви са плюсовете и минусите?с
Аз съм от Варна и съм ходила по малко от теб във Владиславово. Laughing
За мен е твърде отдалечен,не искам да засегна някой, ще спестя лични оценки.Сигурно си има и плюсове,хората които са от там си го харесват.
Ако е само заради цената,виж и Младост, Възраждане, Трошево, по близо е до центъра. Peace

Общи условия

Активация на акаунт