Идеалното място за живеене във Варна?

• 142 493
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 590
На баба ми и дядо ми навремето като са им дали жилище в Левски, там е било само лозя, никой не искал да живее там. А като им предложили и лозе в района го отказали ooooh!

# 1 591
На баба ми и дядо ми навремето като са им дали жилище в Левски, там е било само лозя, никой не искал да живее там. А като им предложили и лозе в района го отказали ooooh!

Лозя ами, аз затова казах, че градът е свършвал до завод Дружба. И на мястото на Чайка е имало лозя. Местността се е казвала Рупи, предградие "Лозята", даже в началото кварталът се е казвал Рупи.
И баба ми и дядо ми отказваха лозя. Не били селяни, за какво им били. На мъжа ми бабата взела едно място на Ракитника, но изобщо не стъпвали там и накрая като са можели да го купят отказали.  Crazy Други времена са били, какво да правиш.

# 1 592
Само да вметна, че Гръцка махала е била рождения център на град Варна и не е била място за емигранти, а за коренните жители  Simple Smile (туземци) на града.

Не знам, баба ми и дядо ми като се оженили имали някакви пари и се включили в новострояща се кооперация там. Дядо ми не искал, защото бил краят на града.  Laughing
Аз знам, че център е бил районът между Катедралата и пазара. На площад Лаврентий е било баш централното училище (до стария КАТ). В гръцката махала основно са живели гърци и арменци. Вторите и сега ги има много. Да не говорим, че е имало и турска и еврейска махала, все там. Градинката на часовника е била турско гробище.

Тук има малко история по този въпрос.
http://gzahariev.blog.bg/history/2011/02/04/migracii-i-naselenie … -v-nachalo.680155
Съвсем правилно е, че Гръцката махала е рождения център и никога не е била краят на града. То се вижда къде са старите сгради и къде е бил центърът. Където и сега горе-долу. И отдолу малко да копаят и всичко е културни пластове и хиляди артефакти. А това, че имало турска, еврейска и арменска махала - ами нормално е, Варна винаги е била мултикултурен град и в това е чарът и. До Областна администрация района и надолу има още стари къщи от турско време с характерната архитектура, вътрешни дворове без изглед отвън и с кладенци в мазите масово. Аз направо се плаша от това, но хората си ги ползват и сега, че била много хубава, мека водата.

# 1 593
  • Варна
Ако искате малко прясно инфо.
До нас, съвсем скоро, дето се вика, тези дни, купиха двустаен апартамент /хол с кухн. бокс, една спалня, коридор, баня и тераса/ за 30 000 Е. Ново строителство, но във така обичаното от вас Владиславово.  Laughing
Хората казаха, че страшно много време са търсили и за тези пари са се нагледали на какво ли не. Този го взеха до ключ, че и с остъклена тераса. Нямам идея предишния собственик защо го продаде, май се премести в София.
Та, какво исках да кажа, че продавачът му взе общо взето същата цена, на която го купи по време на бума, 2007-2008 г. Естествено, без разходите по ремонта, но ако са правени със собствени сили и без влагане на луксозни материали, не е загубил много.
Като научих снощи, веднага се сетих за темата и за So Lucky*, която за тези пари иска същото, но в широкия център.  Confused

# 1 594
Много зависи,има и двустайни по 48м2,там 30 000е е разбираема цена,в добър район.Това във Вл-вово със сигурност е по голям. Peace И говорим за едни 500е/м2.Колкото и да е изгоден обаче,не е подходящ за инвестиция.
Киса, има и жилища в широк център на 500-600е/м2.

# 1 595
Утре ще ходя да гледам ето това
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b139730596575318,
погреба го отказах.

# 1 596
Съвсем правилно е, че Гръцката махала е рождения център и никога не е била краят на града. То се вижда къде са старите сгради и къде е бил центърът. Където и сега горе-долу.

Къщи е имало на много места, друг е въпросът, че ги събориха. В Гръцката махала си ги пазят къщите.
Кладенец съм виждала в мазата на една къща до римски терми.

# 1 597

2. Лъки, от кой блок си се уплашила в Победа?  Laughing
Не мога да се сетя номера,в момента.Срещу магазина на Тойтоа е 5ти блок,малко по надолу посока Вик,един стар 5 етажен,без асансьор.На първа линия.
Миналото лято ходих с един брокер,някъде към 60 годишен.По телефона ми каза,че апартамента е на млада жена и тя го продава защото живеела на друго място,двустаен панел,каза за освежаване.Добре,отивам,първо ми направи впечатление някакви странни личности обикалят там из райончето...После качваме се,врата от преди 45 години,влизаме миризма на...не мога да определя,натрупано със стари вехтории,кутии,стари бутилки които не разпознавам.Влизаме направо в хола,защото там имало панорама.Стаята е на юг,обаче толкова натъпкана с вещи слънце не огрява,една пътечка между боклуците,излизам на терасата,доволна ще дишам.Там обаче парапетите са изгнили,а май са били от желязо. Rolling Eyes Мръсно,гнусно,дограмата си и личат годините.Влизам пак.Маси столове,кутии,шкафове,торби завързани се търкалят или са закачени по стените... Sick Отиваме в спалнята,на север-същото претъпкано с боклуци,и дрипави дрехи на купчини,чанти,куфари,щайги... там има и петна по тавана стичащи се по външна стена и направили тапета на юфка.Нямаше как да се влезе,само надникнах.Килера между двете стаи,със заключена врата,какво ли съкровище се крие там.Кухнята пак на север със мозайка на земята от построяването на блока,мивка в оранжево-кафяво, която преди да се родя е била бяла най вероятно.Отново мръсно и натрупано с натурия.Излизаме пак в коридорчето остана банята,не държах да гледам вече бях добила представа,но погледнах,човека ме гледаше с очакване...по стар моноблок не бях виждала,отгоре виси синджир,от там се е пускала водата.Мивката странно, но счупена. SickСтените на блажна боя, на пода пак едновремешна мозайка.Поне видях през 70-те как са били апартаментите.
Никой не го е пипвал това жилище повече от 40 години,и водят хора.Поне 2 часа след огледа имах сърцебиене.Тази жена към 50 годишна го е наследила и не е ходила дори.
Обаждаха ми се за коментар по цената,пак ми се разтупка сърцето.
Майкооо милаааа разказа е като от психо трилър .
Какжи измекяри има просто не е истина. ooooh! Sick Twisted Evil
Като четях и ме хвана здрава погнуса. Sick

# 1 598
Markrit,като имаш в предвид, че това е миналото лято,вече съм забравила,каква смрад и гнус...

# 1 599
Чек , аз точно това като обяснявах , ти отричаше , като твърдях че на 80-90 % са пришълци във Варна защото е било много малък град и основно от евреи , арменци , гърци и турци .

Не помня да съм отричала пришълците, може да съм спорила за процента и произхода на пришълците.   Wink
За малкия град - и аз казвах, че градът до не много отдавна е стигал до завод Дружба в едната посока и Гранд мол в другата. Аз другото и сега не го броя за Варна. Laughing

Относно Гръцката махала - брокерите разтеглиха това понятие до безкрай. Аз като бях малка това се разбираше, че е районът около и под улица Сан Стефано в посока пристанището. Сега всичко под Княз Борис са решили, че е Гръцка махала.
Между другото хубав район е бил и аз даже помня, че беше районът около гарата и Направи си сам. Сега е страшно западнал.
Peace

# 1 600
  • Варна
Много зависи,има и двустайни по 48м2,там 30 000е е разбираема цена,в добър район.Това във Вл-вово със сигурност е по голям. Peace И говорим за едни 500е/м2.Колкото и да е изгоден обаче,не е подходящ за инвестиция.

Не е голям. Холът е към 22 кв, спалнята 12. 60 обща площ, към 50 чиста.

# 1 601
Аз от собствен опит знам, че е по-лесно да продадеш отколкото да купиш. Отваряш сайтовете-пълно с оферти, тръгваш да звънш и да гледаш-оказва се че повечето оферти не са читави, а ако стигнеш до оглед и излизат 100 кусура.  

# 1 602

Не е голям. Холът е към 20 кв, спалнята 11.
Това е добре.Слагаш баня,тераси,коридор и общи части и ето ти двустаен НТ,60 м2.

Утре ще гледам стара тухла 55м2,стискайте ми палци.

# 1 603
Аз от собствен опит знам, че е по-лесно да продадеш отколкото да купиш. Отваряш сайтовете-пълно с оферти, тръгваш да звънш и да гледаш-оказва се че повечето оферти не са читави, а ако стигнеш до оглед и излизат 100 кусура.  
Говори ми.По 2 месеца съм в Б-я и търся, и все удрям на камък,да е с кусур, но да е един, пък то...тавани ли не бяха,мази ли не беше,църкви общежития,боксониери преустроени на двустаен. Stop
Накрая ще отворя една фирма за недвижими имоти.

# 1 604
  • Варна
Аз помислих, че целенасочено са търсели във Владиславово, но не, търсили са навсякъде.
Щом този са го взели или не са имали повече пари или наистина е нямало нищо свястно по другите райони.
От друга страна го взеха за живеене, пък ти търсиш с цел инвестиция.

Общи условия

Активация на акаунт