Идеалното място за живеене във Варна?

• 142 495
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 575
Животът в Лас Вегас, не е това, което е бил преди години. Както и да е, успех с картата  Laughing

# 1 576
Животът в Лас Вегас, не е това, което е бил преди години. Както и да е, успех с картата  Laughing
Мерси,за сега остава на заден план картата.
Животът навсякъде не е това което беше,все повече хора остават без работа и в неравностойно положение,САЩ не прави изключение,работя с американци по 6-7-8 месеца,слушам им историите,няма лесно никъде.
Човек е длъжен обаче да има амбиции,и да се стреми към нещо по добро.България отдавна не предлага възможности,ти знаеш сама. Peace
Извинете за спама. Embarassed

# 1 577
  • Варна
Имам два въпроса.
1. Какво е общото м-у червените плочки и казармата?
2. Лъки, от кой блок си се уплашила в Победа?  Laughing

# 1 578
  • Варна
Само да вметна, че Гръцка махала е била рождения център на град Варна и не е била място за емигранти, а за коренните жители  Simple Smile (туземци) на града.
Както и да е - Погребите не беше лош район, доколкото не се разпростря махалата. Последната да припомним гледа към езерото, а не към морето - във връзка с развитието на града в тая посока и изграждането на новото пристанище. Може да се направи аналогия на престижността с изграждане кварталите Владиславово и Възраждане за нуждите на Девня напр.
Един промишлен район не би ме привлякъл за живот.

# 1 579
Само да вметна, че Гръцка махала е била рождения център на град Варна и не е била място за емигранти, а за коренните жители  Simple Smile (туземци) на града.

Не знам, баба ми и дядо ми като се оженили имали някакви пари и се включили в новострояща се кооперация там. Дядо ми не искал, защото бил краят на града.  Laughing
Аз знам, че център е бил районът между Катедралата и пазара. На площад Лаврентий е било баш централното училище (до стария КАТ). В гръцката махала основно са живели гърци и арменци. Вторите и сега ги има много. Да не говорим, че е имало и турска и еврейска махала, все там. Градинката на часовника е била турско гробище.

Тук има малко история по този въпрос.
http://gzahariev.blog.bg/history/2011/02/04/migracii-i-naselenie … -v-nachalo.680155

# 1 580

2. Лъки, от кой блок си се уплашила в Победа?  Laughing
Не мога да се сетя номера,в момента.Срещу магазина на Тойтоа е 5ти блок,малко по надолу посока Вик,един стар 5 етажен,без асансьор.На първа линия.
Миналото лято ходих с един брокер,някъде към 60 годишен.По телефона ми каза,че апартамента е на млада жена и тя го продава защото живеела на друго място,двустаен панел,каза за освежаване.Добре,отивам,първо ми направи впечатление някакви странни личности обикалят там из райончето...После качваме се,врата от преди 45 години,влизаме миризма на...не мога да определя,натрупано със стари вехтории,кутии,стари бутилки които не разпознавам.Влизаме направо в хола,защото там имало панорама.Стаята е на юг,обаче толкова натъпкана с вещи слънце не огрява,една пътечка между боклуците,излизам на терасата,доволна ще дишам.Там обаче парапетите са изгнили,а май са били от желязо. Rolling Eyes Мръсно,гнусно,дограмата си и личат годините.Влизам пак.Маси столове,кутии,шкафове,торби завързани се търкалят или са закачени по стените... Sick Отиваме в спалнята,на север-същото претъпкано с боклуци,и дрипави дрехи на купчини,чанти,куфари,щайги... там има и петна по тавана стичащи се по външна стена и направили тапета на юфка.Нямаше как да се влезе,само надникнах.Килера между двете стаи,със заключена врата,какво ли съкровище се крие там.Кухнята пак на север със мозайка на земята от построяването на блока,мивка в оранжево-кафяво, която преди да се родя е била бяла най вероятно.Отново мръсно и натрупано с натурия.Излизаме пак в коридорчето остана банята,не държах да гледам вече бях добила представа,но погледнах,човека ме гледаше с очакване...по стар моноблок не бях виждала,отгоре виси синджир,от там се е пускала водата.Мивката странно, но счупена. SickСтените на блажна боя, на пода пак едновремешна мозайка.Поне видях през 70-те как са били апартаментите.
Никой не го е пипвал това жилище повече от 40 години,и водят хора.Поне 2 часа след огледа имах сърцебиене.Тази жена към 50 годишна го е наследила и не е ходила дори.
Обаждаха ми се за коментар по цената,пак ми се разтупка сърцето.

# 1 581
  • Варна
Ето тук има малко стари карти на Варна - http://www.varna-bg.com/library/maps/indemap.htm

Нашите баби  и дядовци не са положили основите на града. Гърците са го направили.
За преселниците - голяма част от тях са арменците и тези от Беломорието.
Да - турската махала е била тази под градския часовник. Другото се вижда от картите - интересни са.

# 1 582
Чек , аз точно това като обяснявах , ти отричаше , като твърдях че на 80-90 % са пришълци във Варна защото е било много малък град и основно от евреи , арменци , гърци и турци .

След 45 , в Гърция са изселвали тези ,които са имали комунистическа нагласа и не са ги вземали в казармата, защото ги е било страх от преврат. Гръцката махала си е баш гръцка с гърци комунисти от Гърция. Срещу арменците, коя година не помня е имало геноцид в Турция срещу тях и са бягали , кой къде свари , така че и това за арменците е вярно.

Лъки , до колхозния и според мен е добре за инвестиция , макар и да има риск, щом тим са го купили , рано или късно маалата ще я изнесат от там .

# 1 583
Чек , аз точно това като обяснявах , ти отричаше , като твърдях че на 80-90 % са пришълци във Варна защото е било много малък град и основно от евреи , арменци , гърци и турци .

Не помня да съм отричала пришълците, може да съм спорила за процента и произхода на пришълците.   Wink
За малкия град - и аз казвах, че градът до не много отдавна е стигал до завод Дружба в едната посока и Гранд мол в другата. Аз другото и сега не го броя за Варна. Laughing

Относно Гръцката махала - брокерите разтеглиха това понятие до безкрай. Аз като бях малка това се разбираше, че е районът около и под улица Сан Стефано в посока пристанището. Сега всичко под Княз Борис са решили, че е Гръцка махала.
Между другото хубав район е бил и аз даже помня, че беше районът около гарата и Направи си сам. Сега е страшно западнал.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 11:06 от Анонимен

# 1 584
Лъки , до колхозния и според мен е добре за инвестиция , макар и да има риск, щом тим са го купили , рано или късно маалата ще я изнесат от там .
Хубавата на част на Колхозен е добре,имам там жилище.Държат обаче едни цени от 800 е/м2 Rolling EyesНе е изгодно,наемите са ниски.

# 1 585
Иди им с парите , много може да се падне, сега купувачите са кът и винаги са били , имоти за продажба бол.

Чек , те да си дойдем на думата: " Във Варна вски се прави на кой е по-по-най от Варна ,а с малки изключения като тебе , всички са пришълци  Mr. Green".

# 1 586
Ох, моите купувачи са готови. Обаче като ми го казаха сега и мене нещо ме гложди и не ми се продава. Да взема по стар български обичай да вдигна цената?  Mr. Green Шегувам се, няма да го направя.

# 1 587
 Joy Joy
Я им взимай парите по бързо.

# 1 588
А, щях да казвам нещо за Синагогата. Снощи минах от там и се загледах. Ами тя на нищо не прилича сградата. Стъклената "модерна" част е страшно мръсна, не личи да е чистено отдавна, старата част е с някакви петна по боята и въобще изглежда зле. Освен това точно до сградата, залепено на калкана започва нов строеж. Изкопано е, кърти се, има струпани строителни материали и сигурно ще е много забавно да се пребивава там.

# 1 589
4 имота са обявени за продажба там,аз им пожелавам успех. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт