Отговори
# 615
  • София

Кажете какво беше съображението да се препоръчва спане на лявата страна? Аз все още ги менкам ляво-дясно, само на гръб ми е неудобно, а с кашляне като се обзаведох, направо невъзможно стана. Възглавничка засега не подлагам.

На мен гинеколог ми препоръча от влизането в 4 месец да не лежа по гръб, а на лявата страна, за да не се притиска вена кава. Док, при която хода на ФМ, обаче ми каза, че това е глупост и че природата си знаела работата, така че да лежа както ми е удобно. Все пак гледам да спя на страни и се събуждам със силни болки в гърба, а тази сутрин се уредих и със зверска болка в рамото и ръката. Цял ден усещам мравучкане в цялата ръка.

На ЖК са ме мерили само веднъж, явно качените килограми изобщо не предизвикват интерес в лекарката и акушерката, а хич не са малко. Спрях да се меря и вкъщи, че направо се депресирам. Gaggiq ПКК и останалите изследвания ми назначават на ЖК-то. Досега са ми пускали само два пъти ПКК.   

ротока, и при мен се получава задържане на газове от притискането на дебелото черво. Ходих на гастро и ми предписаха ензими и пробиотик, докато ги пих се чувствах идеално, никакви болки в корема, но като ги спрях - същата работа. Сега мисля да пия хуск, преди ми действаше много добре, а чета тук, че доста бременни го пият.

ivankaka, пиши, като имаш възможност, как си, дано са овладели ситуацията. Престоят в болницата е доста неприятен, но по-добре да си под наблюдение, докторите там си знаят работата.  

# 616
Това със спането на дадена страна винаги ми се е струвало излишно шашкане от страна на докторите - бременността става и без това тегава накрая, едва ли мисълта, че трябва да се спи еди как си, а не така, както искам, ще се отрази добре. Вижте какво споделя едно светило (за мен, макар че не съм опирала до него никога) по въпроса, четете последния въпрос най-долу (макар че цялата статия е супер за мен):
http://www.graziaonline.bg/v12374/mitove-i-legendi-za-bremenosta.html

Така че спете си както намерите за удобно, защото по-страшно от бясна и подпухнала от безсъние мама няма! Simple Smile

# 617
  • София
Това със спането на дадена страна винаги ми се е струвало излишно шашкане от страна на докторите - бременността става и без това тегава накрая, едва ли мисълта, че трябва да се спи еди как си, а не така, както искам, ще се отрази добре. Вижте какво споделя едно светило (за мен, макар че не съм опирала до него никога) по въпроса, четете последния въпрос най-долу (макар че цялата статия е супер за мен):
http://www.graziaonline.bg/v12374/mitove-i-legendi-za-bremenosta.html

Така че спете си както намерите за удобно, защото по-страшно от бясна и подпухнала от безсъние мама няма! Simple Smile

"В практиката си съм имал няколко случая, в които жените се връзваха в леглото, така че постоянно да лежат наляво". Това ме уби  Shocked

# 618
Представям си от едно постоянно лежане наляво, какви болки и какви схващания ще има...
Дами, моля ви да споделите мнения за тази каляска, че издивявам вече...не мога да отделя повече средства, затова гледам вече до този ценови диапазон:
http://detski-magazin.com/detski-kolichki/5761-zippy-sport-3-1-k … lichka-3-v-1.html
Благодаря предварително! Simple Smile

# 619
Сигридов си е Сигридов  Mr. Green

# 620
bremenosta.html]http://www.graziaonline.bg/v12374/mitove-i-legendi-za-bremenosta.html[/url]

sky_high__ Благодаря ти за страхотния линк. И на мен за сега ми е най-удобно все още да спя по гръб, защото иначе започват адски болки в гърба, но предполагам че при всеки е индивидуално.

Дали има някоя мама която се е осигурявала и живяла в чужбина и се  е прибрала в България само за раждането. Аз мисля да напрявя така, но изпитвам затруднения как да си оправя осигуровките в България, за да получа полагащата ми се медицинска помощ по здравна каса. Ако някой е минал през това и сподели ще съм много благодарна   bouquet Може да пишете и на лично

# 621
bremenosta.html]http://www.graziaonline.bg/v12374/mitove-i-legendi-za-bremenosta.html[/url]

sky_high__ Благодаря ти за страхотния линк. И на мен за сега ми е най-удобно все още да спя по гръб, защото иначе започват адски болки в гърба, но предполагам че при всеки е индивидуално.

Дали има някоя мама която се е осигурявала и живяла в чужбина и се  е прибрала в България само за раждането. Аз мисля да напрявя така, но изпитвам затруднения как да си оправя осигуровките в България, за да получа полагащата ми се медицинска помощ по здравна каса. Ако някой е минал през това и сподели ще съм много благодарна   bouquet Може да пишете и на лично
Трябва да имаш платени осигуровки за 36м. назад. Друг вариант е като циганките в държаввна болница,  те не се осигуряват, но май не е за препоръчване, че отношението си представям какво ще е.

# 622
Geri_F виж тук: http://www.nhif.bg/web/guest/82
и малко по-добре обяснено тук:  http://drugatabulgaria.org/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ … 0%B0%D1%82/ 
А за страна от ЕС ли става дума?

# 623
Bellisima, Pati111, благодаря за споделеното, а на sky_high - дважди за полезния линк. Това за пъпната връв например почти едно към едно ми го каза и специалистът, при който си правих двете ФМ.., така че доверявам се на здравомислието и ще си спя както тялото ми подсказва за най-удобно по логиката, че щом бебо ми позволява дадена поза, то тя е комфортна и за него Peace

За количките отношение не мога да взема - както съм споменавала вече, нашата е подсигурена под формата на подарък и се доверих на преценката на подаряващите, които също са с бебета Wink

Хубава вечер и спокойна , коремчета! Hug

# 624
sky_high линка наистина си е полезен,и аз благодаря.
Лека и спокойна вечер на всички Hug

# 625
Осигуровките от чужбина се признават с формуляр, ама тя е в Англия и там не издават такъв формуляр, ако не напускаш страната завинаги и не си закриваш осигурителния номер. А тя едва ли е с такива намерения.

# 626
Незнам момичета с тая кръвна захар  ooooh!
Според доки може и да е грешка в изследванията, и затова каза да огранича сладкото и др седмица когато отида за ЖК да повторим изследването. А беше на гладно сутринта.

# 627
А за страна от ЕС ли става дума?

Извинявай, да става въпрос за Англия. До колкото разбрах S2 формуляр и европейска карта трябва да ми свършат работа, но не знам от там нататък какво да ги правя и на кой да ги представя... Simple Smile

# 628
  • София
Belissima82 и на мен ми предстои натоварване с глюкоза и направо не знам как ще издържа толкова време гладна  Joy а и като си помисля колко пъти ще ме бодат  Crazy  та предполагам, че и аз като теб ще се чувствам.

Musleto, стискам палци резултатът да е бил само временен.

ivankaka -  бързо да се възстановяваш. И аз имам полип и не знаех, че може да доведе до такива последици, даже последния път забравих да питам дали има някаква промяна.

Относно спането, аз спя на 2 възглавници, за да може главата ми да е по-нависоко по препоръка на АГто и също съм се барикадирала с възглавници на гърба и корема. Така се въртя по-малко и имам чувството, че не ме боли толкова гърба. Засега си заспивам добре и в даден момент даже не знам в каква поза заспивам и до скопо ме беше страх да не заспя по корем, но сега няма такава опасност  Laughing

Относно тегленето и мерето,  аз съм на частно и досега нито са ме теглили, нито мерили., даже не сме го обсъждали.

Събота бях на йога, ама не знам дали беше, това което очаквах -  не се чувствах много раздживена. Но пак ще пробвам, може и да има по-голям ефект.

Лека вечер на всички

# 629
Belissima82 и на мен ми предстои натоварване с глюкоза и направо не знам как ще издържа толкова време гладна  Joy а и като си помисля колко пъти ще ме бодат  Crazy  та предполагам, че и аз като теб ще се чувствам

Стискам палци да мине леко. Около 12 часа глад се търпи, но след тая гадна глюкоза  #Crazy И с боденето ме изненадаха-очаках от пръста, то се оказа всичките пъти от вената  ooooh! Не знам къде ще го правиш, на мен в Цибалаб ми искаха да ходя до аптека да си купя глюкозата. Имай го предвид. Успех и дано резултатите са ок   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт