Отговори
# 630
  • София
Ще се изтърпи, само резултатите да са ок.  При мен проблема е че много трудно ми взимат кръв, винаги по 10 минути ми търсят вените и после едно бодене пада. На мен АГто ми изписа рецепта за глюкоза и съм подготвена Simple Smile пускам си изследванията в токуда, защото там се следя и така докторите може да видят директно резултатите без да се налага да ходя лично.

# 631
Здравейте мами
Имам няколко въпроса относно посещенията ви на женски консултации. Аз ходя при следящата ми бременността поради факта, че има добри отзиви при ражданията, но при прегледите, нещо много претупва нещата. Виждам, че ви мерят шийката, говорите за вътрешния таз, точно с колко седмици е напред или назад бебчо и точните му грамажи. На мен ми каза, че е нормален размер за седмицата в която съм, при въпросът ми колко е дълго бебто ми показа с ръце и ми вика около 25-30см и тежи около 650-800гр.(каквото пише в статиите за следене по седмици), никога не е говорила за шийката или тазът ми, т.е. преглежда сърчицето на бебчо, мери му главата, гледа му органите, но относно моите детеродни органи нищо не е казвала, нито ми е мерила обиколката на корема, а кръвното ми е мерила веднъж. Та на всички вас ли обсъждат шийка и вътрешен таз или само ако сте на 4д преглед и тн.?Изследване за кръвна захар задължително ли е и кога е нужно да се направи?Чудих се дали да ида другия пат на 4д при моята лекарка, но се чудя дали и на 4 д прегледа няма да претупа нещата, а в другата болница в която има такъв апарат се чака месец и нещо!

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 03:02 от linsmalins

# 632
linsmalins моята шийка се мери всеки път ,не ми е особено приятно ,но доки е безкомпромисна за това  Laughing .Размерите също ми казва ,случвало се е да каже само ,че е пак с около седмица напред, ама аз си питам за точните размери ....не че има някакво значение  Crazy
Кръвно също ми се мери всеки път ,защото тя е запозната с миналата ми бременност и знае ,че тогава развих високо кръвно.Честно казано ,ако тогава не ми го бяха мерили сигурно нямаше да разбера, защото се чувствах идеално.  Whistling
Днес ми е последен ден на работа  newsm44
На тестващите глюкоза успех и добри резултати  Hug

# 633
  • в Кошера
На ЖК ми мерят кръвното, височината на матката, обиколката на корема и килограмите.
Обсъждаме и най-различни въпросчета, които ме притесняват. Ако поискам ме гледа и на ехо.
Когато трябва ми пускат направления за кръв и урина.

Отделно веднъж месечно ходя на ехо и преглед при лекаря, при когото ще раждам, живот и здраве.
И той си ме следи - шийка, води, пъпна връв, плацента, бебок и пр.

Мики, хайде честит ти последен работен ден!  Party

# 634
И аз изпадам в шок при мисълта за толкова бодене на гладно, защото не веднъж съм била пред припадък. А сега три бодения и толкова дълго гладна  Shocked
А мен доки на ЖК, всеки път ме гледа на ехото, мерят ми кръвното, от 3-я месец всеки път ми пуска ПКК и урина, само не ме теглят, нно това е защото аз се тегля вкъщи и само ме препитва колко съм качила и ме мъмри. Но аз с толкова почивка и нищо да не хапвам, пак качвам  Shocked
Мики хайде спокоен последен работен ден, и след това добре дошла почивка  newsm44

# 635
При мен само първото бодене беше от вената, другите две - от пръста. Не знам защо така, вероятно защото беше пусната само глюкоза, без инсулин. Преди 2 години пак ми бяха правили, тогава беше и трите пъти от вената. Сега ми стана лошо от глюкозата, но да не ви плаша, може и да не е от нея, имам си разни пристъпи на недобро състояние, може да е от качените килограми, може от анемията, а може и от притискането на органи - с голям корем и нисък ръст така е.
Мики, ще ти правят ли изпращане?  Mr. Green Аз мисля от 28 март да излизам в болнични, броя дните дотогава, вече ми е изморено и трудно ставането сутрин.

# 636

Днес ми е последен ден на работа  newsm44

страхотно аз имам до 17.04 още доста време Sad

# 637
  • Пловдив
относно обременяването с глюкоза на мен д-р. Начев - ендокринологът ми обясни, че задължително трябва да се прави само с кръв от вената по време на бременност, не бил надежден резултата с кръвта от пръста. На мен преди време са ми правили обременяване точно с кръв от пръста при второто и третото вземане. Peace

# 638
Момичета успех с резултатите от изследването но глюкоза HugМного бодене,че и венозно ConfusedНа мен ми е мъка,че съм с много лоши вени,ама то за капак с тази анемия и това влизане в болница съвсем се  стресирах от бодене.Последно нямаше откъде да бодат вече и ми вземаха кръв от вена на китката.Там пък нерв ли какво е засегнато,при определено движение ток все едно ми пускат.Но всичко се изтърпява и минава,важното е на финала да си гушкаме здрави бебчета.
За консултацията при мен всеки път има мерене отвсякъде-височина на матката,кръвно,тегло,даже с едно нещо подобно на фуния ми слушат последните два пъти тоновете на бебето.Мерят ми и шийката всеки път,заради скъсяването,гледат дали не е открита.Тази част ми е изключително неприятна,но няма как.
*mama*na*viki* честито,сега се отдай на пълен релакс Wink

# 639
Момичета как сте с нервите.......от няколко дена съм едно кълбо от нерви! Всичко ме дразни, на всички се карам, плача за щяло и нещяло......изтрещях нещо. На всичкото отгоре тези киселини много ме мъчат, вечер немога да спя, дали от това се изнервих незнам.....Снощи много ме болеше пъпа, имах чувството че бебето е хванало пъпната връв и я дърпа толкова силно. Ообщо взето искам по бързо да идва юни месец, че ако продължавам така ще раждам в психото : Laughing

# 640
Не си мислете, че след юни ще сме в по-добро физическо, психическо и емоционално състояние  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 641
  • София
Няма, тогава ще са ни сложили бели ризи  hahaha

# 642
Е направо ме успокоихте  Laughing

# 643
 linsmalins, аз днес бях на ЖК и също се питам дали получавам всички необходими грижи и внимание.Предишния път не ме гледа на ехограф, понеже на следващата седмица имах ФМ и това е ОК, но остави на акушерката да ми измери кръвното и да ми вземе секрет за микробиология и си тръгна - общо 3 мин. Днес ми направи супер обстоен ехограф и накрая разбрах защо се е старал - явно полагащите ми се 2 по ЗК са свършили и този си беше вече платен - 50лв. (малко скъпо ми се вижда при вас каква е цената). Корема не ми го мери на см., теглото ме пита у нас колко съм го мерила, за шийка  таз и ние не говорим. По мое настояване ми пусна кръв и урина (втори път от началото до сега), но не ми пусна микробиология, може би понеже казах, че след лечението с Клотримазол ми е преминало течението, но това не е гаранция че съм чиста и  Rolling Eyes Аз постоянно го сравнявам с предишния ми следящ, който макар в ДКЦ беше супер старателен, винаги изследвания без да има някаки отклунения... мерене и винаги ехографи безплатно.
Чувала съм, че може да се вземе второ направление от личната и да се смени следящия лекар, но като са изчерпани полагаемите грижи предполагам няма как другия да прави нещо безплатно  newsm78  - аз питам , защото може другия месец да се преместим в друг град и точно тогава ще е времето за издаване на болничния, а и почва периода на по - интензивно следене... Някой прехвърлял ли се е?

# 644
Аз се отписах от ЖК по ЗК. За две полагащи се кръвни картини и мерене на кръвно и тегло, прецених, че няма смисъл да си губя времето. Така или иначе си ходя на частно и лекаря, при който ще раждам си полага достатъчно грижи за мен.
Разбрах, че 45-дневния болничен може да ми го издаде и ЛЛ. Така ли е или пак трябва да се запиша на ЖК по ЗК?

Общи условия

Активация на акаунт