Баба Марта се задава, здрави бебета през АВГУСТ обещава!

• 34 635
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
Аз ми се иска да съм две години в къщи,защото работя на две места и след идната година ще ми е трудно да се върна едновременно и на двете, ама каквото сабя покаже де.Ще му мисля като мине годината,аз така или иначе си имам 10 дни от миналата година дето не съм ползвала.
Чета по назад в темите и да си кажа( и аз да не остана по назад),за име съм си харесала Виктория и съответно Виктор,но много харесвам и Никола.Първото го кръстих на двата рода Иван,а второто ми се иска да е на свекито,щото без нея нямаше да мога да работя на две места.  Embarassed   javascript:void(0); 
 Като цяло е много разбрана и свястна жена,за 12 години не сме се скарали нито веднъж,винаги намираме компромисно решение за всеки забутан въпрос,но да не спамя .Ако някой има интересно предловение за имена с "в " съм готова да го изслушам,за сега само тези са ми хванали окото. Thinking

# 211
Doka, предлагам ти името Владимир/а ,аз лично много го харесвам.

# 212
не мисля че е така за отпуската, ако за годината ни се полагат 24 дни то всеки месец ни се начисляват 2 дни, но ако шефът ви е благосклонен знаейки че няма да използвате отпуск през останалото време може да ви даде дните авансово.

Eti* и във вашата фирма ако не са направили нещо да ти коригират годината на отпуска то тя трябва да е загубена според новия закон от преди 2-3 години които гласи че могат да се прехвърлят до 10 дни в максимум от 2 години и не знам дали ако имаме такива не изразходвани от по стари години ще ни бъдат прехвърлени за след майчинството. На 6 март имам работа в личен състав и мога да попитам и за това как е по закон

# 213
gattina1982, ще ти бъда благодарна да попиташ, но мисля че тези преди 2010 година не се губят.
Doka, Велин/а.

# 214
Абе,май си зависи от фирмата.Аз съм мед. сестра и при мен е така, когато реша, че излизам в отпуска съобщавам колко дена и кога и излизам.До сега не съм пускала никога цял месец ,обаче моите колеги решиха, че така е по-добре, отколкото да взимам излишни болнични и съответно паричният ми доход да падне.А за сега се чувствам добре,за да пускам болнични,надявам се да изкарам до юни. Peace

# 215
Честита Баба Марта. Да носи щастие на мама и на тати, на кака и на бати, и на малкото съкровище или даже две, което в коремчето на мама си расте. pregnant Kissing Heart Kissing Heart Бъдете много здрави и щастливи скъпи мами и дано баба Марта ни носи само хубави емоции.

# 216
  • планетата Земя
И тази и другата година си имаме пълния брой годишен отпуск. Аз лично смятам да не ползвам много от тазгодиния, за да имам повече натрупани дни за след 1 година, та да забавя още малко връщането на работа.

Peace

Да,неползваният отпуск от тази година се прехвърля заедно с отпуска за следващите години и се ползва,когато жената реши да се върне на работа.Масово се връщат след 2 г майчинство и тогава отпуска си е доста нужен за адаптационния период в яслата

# 217
  • Пловдив
Ох, малко тъп въпрос ме гложди.. от няколко дни усещам някакво "човъркане" в корема, а днес е доста по-осезаемо, но предполагам, че си внушавам и не е бебето..  newsm78 Още повече, че е доста високо -  усещам го около 4-5 пръста над корема  newsm78

# 218
Ох, малко тъп въпрос ме гложди.. от няколко дни усещам някакво "човъркане" в корема, а днес е доста по-осезаемо, но предполагам, че си внушавам и не е бебето..  newsm78 Още повече, че е доста високо -  усещам го около 4-5 пръста над корема  newsm78

Ами и на мен ми се струва доста височко да е бебчето, то още е някъде под пъпа. По- вероятно да е някое чревце.  Rolling Eyes

# 219
  • София
И аз мисля че е прекалено високо за да е бебето..
Със спането и аз не мога, будя се рано като днес, детето спи още а аз се кокоря..
За отпуската, аз мисля да си я пазя, по важно ми е после да имам два месеца  повече да си седя с бебето..

# 220
  • Кюстендил
Добро утро и от мен, присъединявам се към отбора на ранобудните. От както съм бременна само една нощ съм се събудила в 7 без нито едно ставане през нощта. На сутринта побързах да се похваля на всички, защото си мислех, че вече ще е така, но уви- оттогава не ми се е случвало.
Относно покупките - от първия ден гледам сайтове за бременни и бебета, но не се осмелявам да поръчам нищо, сега още повече, след лошите резултати на първия БХС. Някой беше попитал за висок ЧХГ - да моя е такъв 3,24. Може би заради него биохимичния риск за даун ми е 1 от 240.
НО това по ни ми пречи да си гледкам и набелязвам разни неща. Бях си обещала до втория БХС и феталната в 20 г.с да не купувам нищо, но...вчера не се сдържах. Всеки път когато ходим да пазаруваме в Кауфланд се заглеждам по един бебешки албум. Ей така стоя и си го гледам и моя мъж всеки път ми казва - "Щом го искаш си го вземи". А аз - не, не - рано е още. И вчера пак така. Гледам го и той пак "Хайде взимай го". Не се сдържах и си го грабнах. Сега съм много щастлива от първата си покупка. Още повече, че има неща, които се записват по време на бременността!
Прегръдки на всички и само хубави новини оттук нататък!

# 221
  • Точно където трябва
А знаете ли, че първата покупка за бебо трябва да  е шапка - за да тръгне с главата напред.  Simple Smile Но от личен опит ви казвам, че са измишльотини.

# 222
Doka аз много исках да го кръстим на майка ми,тъй като тя е човека,който ни помага най-много. Живеем с нея (по мое желание,баща ми почина преди 19 години и оттогава тя се разболя,а аз не мога да я оставя сама),докато ние сме по цял ден на работа тя ни готви.  Охх излязох от темата...та тя се казва Венета и имената,които бях харесала са: за момиче Вероника , за момче Валери , но се спряхме на компромисен вариант да не е на никой- Кристиян/а

# 223
  • Кюстендил
Аз по всяка вероятност няма да раждам естествено, така че съм спокойна.  Hug

# 224
Много благодаря за имената!Много ми харесват,остава само да ги съгласуваме с ММ и да видим ко ще стане.
За шапката е суеверие,но вие си избирате.Аз ще съм секцио, така че не ми пука особено,макар доста да се заглеждам по розовите дрешки,а още не знам пола. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт