На море в Турция - тема 29

• 80 760
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
   Двойна стая и  фамилна стая едно и също ли е?
В двойната стая са 2 основни легла, но може да има допълнителни или разтегателни, на който да се настанят 1 или 2 деца. Във фамилната стая трябва да има поне 4 стандартни легла. Но много често хотелите си кръщават стаите според тяхни стандарти. Така, че за всеки хотел е индивидуално и може да има разлика от това което посочих.

bouquet  bouquet  bouquet

# 586
тъй като в последно време бяхме спрели с разучаването на хотели и т.н относно Мармарис поради непредвиден голям финансов проблем,накрая седнахме и решихме с мъжа ми по- добре да отидем на почивка тази година , макар и не на хотела, който искахме  поради проблем,отколкото на никаква такава нали ?!  Crazy та затова се спряхме на по- евтин значително хотел, но все пак ще ходим.Днес направихме и пълното плащане за хотел  MARIS BEACH *** -Мармарис за дата 20.06, 7 дни , с тръгване от Варна с фирма Турс клуб, увериха ни че договорът вече е направен, резервацията потвърдена, но ако има нещо ще ни се обадят/ по- добре да не ни търсят хихи/

# 587
Здравейте!
Понеже ще почиваме за първи път в Турция, Кушадасъ се интересувам за отпътуването и прикачването в основните автобуси.
В резервацията бяхме посочили Велико Търново за място на тръгване, но понеже за нашата дата -02.05.2014г. не е имало достатъчно туристи от Търново трябваше да сменим мястото на тръгване и си избрахме най близкия град до нас- Варна.
Разбрах от туристическата агенция, че ще пътуваме няколко автобуса за Турция за дата 02.05.2014г., но ако може някой да ми каже как се осъществява организацията ще бъда благодарна. Агенцията е Емералд.

# 588
аз да попитам автобусите спират ли на връщане на одрин или някъде където да си купиш нещо
минава ли се през истанбул за кушадасъ  newsm78

# 589
аз да попитам автобусите спират ли на връщане на одрин или някъде където да си купиш нещо
минава ли се през истанбул за кушадасъ  newsm78
Не, не се минава през Истанбул.
Да, автобусите спират на Хаджията /малко преди границата/, където има всичко, и на нормални цени, поне така беше миналата година /мисля, че имат някакво държавно ограничение/. Преди спираха и на още едно място, но вече никой не спира там.

# 590
  • София

Мъжът ми си спомня, че цените по бензиностанциите се различавали, но не си спомня в коя бензиностанция сме зареждали.
Знам, че купихме от пощата в Бодрум нещо като винетка с чип, която се поставя на предното стъкло на колата. При преминаване през магистралата, този чип се сканира и се дърпат пари от него за магистралните такси. Нека по-вещите да кажат дали съм права, че да не подведа без да искам. 
Като цяло карайте внимателно, че турците карат като луди и не спазват много знаците.

Благодаря ти   bouquet Задължително ли се купува тази винетка? А за ферибота предварително ли заявихте билети или на място се наредихте, купихте и минахте?
И някой да има актуална информация за таксите в момента за трансфер на коли, както и как се казва станцията на ферибот от БГ към Бодрум  Mr. Green

# 591
  • София
Сега намирам информация за две пристанища на фериботи по път към Бодрум:
1. Лапсеки-Гелиболу
2. Есеабат-Чанаккале

Пише цени 22 - 24 т.л. към 2013г., на всеки час.
Сори за тъпите въпроси, но като се качим на някои от тези, те само на едно пристанище ли спират, от където продължаваме с карането или има няколко станции, и конкретна за Бодрум, която да чакаме  Blush

# 592
  • Димитровград
http://www.canakkaletravel.com/feribot.htm
Разписание и цени на фериботите. Цената за автомобил с до 7 места е 29 лири.

# 593
  • София
Здравейте. Може да ми пишете на лични за актуална информация за Nashira Resort Hotel & Spa 5* - Сиде.

Liv1892 защо на лични? В крайна сметка информацията, която даваш, е полезна за всички ни и е доста по-пълна и актуална от отзивите на първа страница. В последствие тази информация излиза, когато човек пусне търсачка. Има хора като мен, които не ползват фейсбук (съвсем умишлено) и тук е единственото място, където мога да получавам инфо за хотелите в Турция. Сигурна съм, че има много хора в темата, на които си помогнал в избора и оценяваме това, което пишеш.  Hug
Скрит текст:
Ако следиш дубайската тема ще видиш, че наистина не си струва ...  Wink

# 594
  • Бургас

Мъжът ми си спомня, че цените по бензиностанциите се различавали, но не си спомня в коя бензиностанция сме зареждали.
Знам, че купихме от пощата в Бодрум нещо като винетка с чип, която се поставя на предното стъкло на колата. При преминаване през магистралата, този чип се сканира и се дърпат пари от него за магистралните такси. Нека по-вещите да кажат дали съм права, че да не подведа без да искам. 
Като цяло карайте внимателно, че турците карат като луди и не спазват много знаците.

Благодаря ти   bouquet Задължително ли се купува тази винетка? А за ферибота предварително ли заявихте билети или на място се наредихте, купихте и минахте?
И някой да има актуална информация за таксите в момента за трансфер на коли, както и как се казва станцията на ферибот от БГ към Бодрум  Mr. Green

Да ти кажа на отиване към Бодрум нямахме такъв стикер. Мислихме си, че на границата на връщане ще ни излязат някакви глоби или просто ще ни накарат да си платим магистралните такси, но нищо не казаха. Само на връщане си взехме от пощата в Бодрум този стикер.
Качихме се на ферибота при Лапсеки.

# 595
  • софия
Момичета да попитам ,че сериозно се притеснявам с това променливо време.Ние трябва да излетим за Анталия на 01.05.14 но времето е студено за плаж и ако поискам да прехвърля почивката за по-късни месеци дали ще има проблем?До сега не ми се е налагало да го правя и не съм наясно как стоят нещата ,а сумата е много голяма и ако не става за почивка това ще е първото и последното ни ходене.Моя е страшен мърморко  #Cussing out .Помагайте със съвет ако става въпрос туроператора ни е Емералд знаете ли при тях как соят нещата?

# 596
 magi mei,единствения начин да разберете дали ще може да си промените почивката е да разговаряте с Вашия туроператор.Лично мен ме съмнява,но дано да имате успех.
Скоро  ,заедно с Galaktik и някои други които пишат във форума ще бъдем на инспекция на доста хотели в Анталия. Тези от вас които все още не са решили кой хотел да резервират там да имат още малко търпение и ще получат актуални впечатления след 17.05.
Rouzi,-разбрах те.Имаш поща на лични. Simple Smile

# 597
 На вниманието на всички, които ще пътуват сътранспорт до курортите в Турция.  Ако нямате навигация от тук може да си направите маршрут за пътуването:   http://www.viamichelin.com/web/Routes?
От тук ще проверите разписанието на фериботите: http://www.canakkaletravel.com/feribot.htm
Винетките са задължителни. Купуват се от бензиностанции, пощенски станции и на самата магистрала. Не се взимат такси само когато имат официален парзник.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 23:35 от ndimitrova

# 598
  • софия
Благодаря liv1892 направо ми се реве от яд.

# 599
  • софия
Да не се разсърдиш, но да не би да си представяше, че на първи май ще става за море, това е Турция все пак, не някой тропически остров. Аз и по-напред питах за тези толкова ранни почивки

Общи условия

Активация на акаунт