На море в Турция - тема 29

• 80 880
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Здравей Манди, знаеш вече, че ще бъдем в Мирамар в края на юни, разглеждам хотели в Анталия за септември. Няма да бъдем със собствен транспорт, държа на самолета и това е една от причините да заглеждам Анталия. Държа и на хубав пясъчен плаж, а чух, че такива има в Сиде.

Успях да разгледам препоръчаните от Tatjana и liv1892 хотели - Voyage Sorgun, Sueno Beach, Kamelya HV1 и Royal Dragon. От всичките като атмосфера и екстериор ми хареса най-много Kamelya HV1, Royal Dragon не ми хареса, Voyage Sorgun не ме впечатли, а е най-скъп, ако не бъркам. Kamelya HV1 е с най-ниска цена спрямо останалите. За моите дати цената за 7 нощувки за 2 възрастни и 1 дете е от 3200 до 4700 лв. в изброените хотели. Още се ориентирам в богатото предлагане.

Вие ще почивате ли в Турция?   

# 316
И тази година май няма.Но чета редовно всичко.Аз съм ходила 2009г. но без дъщерята.И с нея ще отидем живот и здраве.
Познати ходиха миналата година в Роял Драгон, Сиде. Страшно са доволни.Тази година пак ще са там.

# 317
  • Резерват "Северозапад"
Съгласна съм с мнението на  miss july   bouquet.
Точно поради тази причина избрах за първото ни ходенне в Турция Кушадасъ. Надявам се, че следващите ни почивки да са градация и да отидем напр. в Мармарис догодина Heart Eyes или Бордум и за най-накрая да си оставим Анталия Peace. То всичко си зависи и от финансовият фактор Rolling Eyes, ще започнем от по-евтиното и дано да имаме възможност след година - две и на по-луксозни дестинации да се насладим.

# 318
Ние пък, противоположно на препоръките на roje22, на когото имам пълно доверие и ресепкет, ще започнем от Кушадасъ-за първа почивка в Турция(по финансови съображения разбира се)!!!Надявам се всеки следващ път да слизаме по надолу-и да стигнем до така препоръчваната Анталия!!!!
Въпроса ми е:ще пътуваме от Варна до Милас със самолет-може ли някой да ми каже колко време е трансфера от летището до Кушадасъ-или по точно Пайн бей....тъй като съм с две мъничета-едното от които няма да има и 2 години....?
А на теб wwwrr мога да  кажа, че бюджета ви е доста висок и да се вслушаш в съвта на roje22.С тази сума за трима души ще си намерите супер оферта!!!Но побързайте, защото доколкото разбирам от по-вещите потребители-на добрите хотели офертите свършват най-бързо!!!!
Успех!!!

Трансферът е около 2 - 2 1/2 часа. За вас е по-добре да си изберете хотел в Бодрум. Преценете сами относно децата - имате 2 ч. на летището преди полета, около 1 час полет, 1/2 час излизане от летището, намиране на автобуса за трансфер /може и повече време - зависи от другите пристигащи чартъри, може да се чака на граничния контрол/, след това - трансфера до хотела..... Зависи си от децата.

# 319
  • София
Зомбайо Hug miss Juli Hug може и Вие да сте прави, а не аз.
Но си мисля, че ако Wwwrr имат финансовата възможност няма защо да чакат с градациите, а по-добре е директно да отидат на хубавото Simple Smile
Животът е твърде кратък, за да отлагаме приятните неща и да не му се нарадваме на момента ако имаме тази възможност.
Поне такава е моята философия, защото важен е днешния момент, а не утрешния, който може така и да не дойде newsm78.
Сега погледнах в цените на Емералд травел, за съжаление Турс клуб, които са силни в автобусните екскурзии не предлагат 9 нощувки с автобус до Анталия, а те искат да са поне 8 нощувки с ол инклузив.
 Та в офертите за 9 нощувки видях, че двама възрастни + 1 дете до 12 год. в стандартна стая могат на 6 юни, /когато в Анталия вече е над 35 градуса температурата, а на морската вода около 24, за разлика от Кушадасъ, където водата е 20 градуса/ да почиват за 2482 лв. А Лонг бийч е изключително хубав и класен хотел с огромна, красива територия, аква паркове за възрастни и деца, луна парк, изключително висок рейтинг и великолепно обслужване. Според мен си заслужава.
Но и Вие можете да кажете дали си струва или не!
Могат да опитат обаче /ако искат да не тръгват от най-хубавото/ с Кушадасъ и да ползват Турс Клуб с 9 нощувки автобусна програма примерно за един също много атрактивен хотел Аква фентъзи за 5 юни. Клубна стая за 2 възрастни + дете до 12 год. излиза горе долу пак толкова- 2413 лв. Peace

# 320
  • Около Костинброд
За майските празници сме резервирали хотел в Сеферихисар - ол инклузив, единична стая 150 евро. Ще бъдем 4 човека и ще пътуваме с кола. Само хотела сме наели през агенция. Ще ми се да ходим на някакви допълнителни екскурзии - до Измир, Памуккале, Ефес. Обаче гледам, че цените за подобни екскурзии варират много. Не мисля да ходим на организирани екскурзии, а да се натоварим в колата и да отидем някъде, тоест да плащаме само входните такси за тези места. Смятам да замина само с турски лири като валута, но нямам идея колко да нося с мен. Някакъв съвет? За пръв път ще ходя в Турция и нямам никаква идея какви са цените там. Като сме по екскурзии, ще ядем извън хотела. Освен това, ще искам да купя и някакви неща от пазара в Измир от сорта на локум, подправки...
А как са цените на бензина, за хората, които са пътували скоро дотам с кола? Чувала съм, че е доста по-скъп от БГ.

# 321
  • Варна
Влюбих се в Турция точно от първото ми ходене в Кушадасъ,в Аква Фентъзи,имах късмет,разгледах и Ефес,и Дева Мария,и Памуккале с организирана екскурзия,да платих повече,но ни се падна бг гид,защото групата българи,които се записаха за екскурзиите бяха доста и специално за Ефес е хубаво някой да ти разказва,много ми беше интересно

# 322
  • Бургас
За майските празници сме резервирали хотел в Сеферихисар - ол инклузив, единична стая 150 евро. Ще бъдем 4 човека и ще пътуваме с кола. Само хотела сме наели през агенция. Ще ми се да ходим на някакви допълнителни екскурзии - до Измир, Памуккале, Ефес. Обаче гледам, че цените за подобни екскурзии варират много. Не мисля да ходим на организирани екскурзии, а да се натоварим в колата и да отидем някъде, тоест да плащаме само входните такси за тези места. Смятам да замина само с турски лири като валута, но нямам идея колко да нося с мен. Някакъв съвет? За пръв път ще ходя в Турция и нямам никаква идея какви са цените там. Като сме по екскурзии, ще ядем извън хотела. Освен това, ще искам да купя и някакви неща от пазара в Измир от сорта на локум, подправки...
А как са цените на бензина, за хората, които са пътували скоро дотам с кола? Чувала съм, че е доста по-скъп от БГ.

Според мен си носи и някакви евра за всеки случай. Ние си взехме 150 евро и ги похарчихме за парасейлинг и други дреболии. Входа за Ефес е 25 TL. Бензинът в Турция е към 3лири/л. Най-добре е да заредите непосредствено преди да влезете в Турция.
Между другото сега се продавали някакви стикери с баркод, които се залепяли на предното стъкло на автомобила и като пътуваш по магистралата автоматично ти сканират стикера и ти удържат за магистрални такси. Вземете го предвид щом сте със собствен транспорт.

# 323
„Салеп“ е напитка приготвена от сухо мляко,канела,салеп.Пие се при простудни заболявания,кашлица,бронхити.Има пакети по 250гр.-2т.л. има и малки опаковки-еднократни.
Благодаря, звучи доста вкусно  Grinning

# 324
  • Около Костинброд
Според мен си носи и някакви евра за всеки случай. Ние си взехме 150 евро и ги похарчихме за парасейлинг и други дреболии. Входа за Ефес е 25 TL. Бензинът в Турция е към 3лири/л. Най-добре е да заредите непосредствено преди да влезете в Турция.
Между другото сега се продавали някакви стикери с баркод, които се залепяли на предното стъкло на автомобила и като пътуваш по магистралата автоматично ти сканират стикера и ти удържат за магистрални такси. Вземете го предвид щом сте със собствен транспорт.
[/quote]

Супер, много полезна информация! Благодаря!  Hug

# 325
Здравейте,
Ние ходим почти всяко лято в Кушадаси, но тази година сме се навили за Принцовите острови. Някой знае ли нещо за там?
Наша позната ни предложи, тя ги организира явно и сме с добри първоначални впечатления, за пръв път чух за този остров.
Първо, че за цял апартамент цената е много ниска, направо не е за вярване и второ звучи интересно-не се карат коли там, оставяш си колата в Истанбул и до острова превозват почиващите с корабче и най-вече целия остров бил озеленен с някакви червени храсти, които лекували белодробни заболявания, т.е. дишането на въздуха там, в който се усещат отделяните вещества от тези храсти лекувало белодробни заболявания.
Отделно било страшно красиво и тн, питах за заведения и магазини, каза, че има всичко...не знам...моля някой ако е ходил да се включи с мнение.
Благодаря много

# 326
Здравейте,
Ние ходим почти всяко лято в Кушадаси, но тази година сме се навили за Принцовите острови. Някой знае ли нещо за там?
Наша позната ни предложи, тя ги организира явно и сме с добри първоначални впечатления, за пръв път чух за този остров.
Първо, че за цял апартамент цената е много ниска, направо не е за вярване и второ звучи интересно-не се карат коли там, оставяш си колата в Истанбул и до острова превозват почиващите с корабче и най-вече целия остров бил озеленен с някакви червени храсти, които лекували белодробни заболявания, т.е. дишането на въздуха там, в който се усещат отделяните вещества от тези храсти лекувало белодробни заболявания.
Отделно било страшно красиво и тн, питах за заведения и магазини, каза, че има всичко...не знам...моля някой ако е ходил да се включи с мнение.
Благодаря много

Преди няколко години бях 3 месеца по работа в Истанбул и фирмата имаше целогодишна къща под наем на Принцовите острови. Действително там цените са много ниски ......но като ми казаха, че причината да са такива цените е, че е силно земетръсна зона и ми се отщя да ги посетя  Embarassed Срам ме е, ама аз съм си бъзла. Но отзивите има са чудесни...при всеки удобен случай ходеха там  да разпускат, а аз дремех ,щото ме беше шубе....... Мисля, че и мраморните острови са близко, но не се сещам Авша към кои принадлежеше....... newsm78 Миналата година пак имаше предложения на безбожно ниски цени  но  Crazy Вариантът е да пусна моите хора там а аз да им махам от Босфора  Joy

# 327
Бензинът в Турция е към 3лири/л.

Eеех, де да беше така, в момента е 1,657 Е/5,09 ТЛ.

# 328
  • Beyond the stars
Бензинът в Турция е към 3лири/л.

Eеех, де да беше така, в момента е 1,657 Е/5,09 ТЛ.

И аз малко се зачудих на тази цена -имам спомен ,че миналата година беше 4,8 ТЛ  Peace

# 329

Влюбих се в Турция точно от първото ми ходене в Кушадасъ,в Аква Фентъзи,имах късмет,разгледах и Ефес,и Дева Мария,и Памуккале с организирана екскурзия,да платих повече,но ни се падна бг гид,защото групата българи,които се записаха за екскурзиите бяха доста и специално за Ефес е хубаво някой да ти разказва,много ми беше интересно

+1  smile3501 само че ние бяхме в Кущур Клуб

Общи условия

Активация на акаунт