На море в Турция - тема 29

• 80 851
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Винаги в Турция се стараем да плащаме в лири, както и във всяка друга страна е по-изгодно в местната валута, но да приемат се и долари и евро. В предвид курса на лирата в момента ми се струва задължително да се придържаме към лирата.
По отношение на озивите съм съгласна, че те отразяват съотношението на цена и качество, а не непременно най-доброто. Не винаги tripadvisor.co.uk. ни дава ясна представа за това какво да очакваме, защото там пишат хора от различни националности, но най-вече британци, а техните вкусове не винаги съвпадат с нашите.

# 511
  • София
Според мен, Турция предложи един продукт за масов туризъм на по-достъпни цени от традиционните средиземноморски курорти и от това печели. Когато говорим за концепция ол инклузив с изхранване на бюфет, това само по себе си вече смъква нивото (ако говорим за елитен туризъм). Но това падане на нивото се забелязва по целия свят. Била съм на круиз преди 20 години и като го сравнявам със това което се предлага сега, виждам голяма промяна. От една страна в туризма все повече се залага на атракциите и на окрупняване на хотелите. Вече нов хотел с под 1000 легла в Анталия едва ли има. А за корабите - те са малки плаващи градове. Това само по себе си е предпоставка за занижаване на качеството. Поне аз така мисля.  Peace Но това няма да ни спре да обикаламе по света.

# 512
Според мен, Турция предложи един продукт за масов туризъм на по-достъпни цени от традиционните средиземноморски курорти и от това печели.

Абсолютно  Peace  Предлагат и много добро обслужване, по принцип. Почивала съм и в Испания,  Гърция, Египет и някои други по-екзотични дестинации, но турците ме спечелиха  Peace

Обаче Макса специално не се вписва (и не иска  Wink) в редиците на другите 5звездни хотели на Ривиерата, включително цената. И нивото му от самото начало не беше достатъчно високо. В други хотели в региона предлагат по-добро обслужване и не по-лоша храна, но на по-ниски цени. Макса е просто лъскав но без покритие (или без почва с лъскаво поркитие  Laughing)

# 513
  • София
Благодаря за отговорите! Очевидно ще трябва да разполагаме и с 3-ти вида валути Simple Smile

# 514
Честито! Отивате в най-доброто съотношение цена-качество в Белек, веднага след фаворита Voyage Belek (и Maxx Royal Belek). Peace

Почивала ли си в тези двата хотела?
Не, засега (мечтая си скоро да се получи Praynig), но те са несменяеми водачи по рейтинг (отзиви) в tripadvisor.co.uk. Сравнявам отзивите и цените за тях и отзивите и цените за Лимак Атлантис - при почти еднакво добри отзиви, цените на Лимак са доста по-ниски (поносими).
Засега мнението ми е чисто аналитично.  Simple Smile

Като почивала в Макса мога да заявя с чиста съвест, че рейтинга му е превишен. Като инфраструктура е супер, изключвам лошото строителство (нас ни валя дъжд, обилно, в стаята направо върху леглото), но обслужването и храната са посредствени и изобщо не отговарят на цената и на амбициите йм да са един от топ хотелите.  Naughty

Относно рейтинга, често хората, според моите наблюдения, не признават дори пред тях самите че хотелът не е толкова добър или са заблудени от лъскавато или белите ръкавици на иначе некадърни сервитьори. Турция не е скъпа дестинация и това се отразява и на публиката (не го казвам изобщо с лошо, нали и аз почивам там  Mr. Green) - хора, които не биха могли да си позволят престой в подобен хотел в друга дестинация, се задоволяват по-лесно.
  Абсолютно точно Татяна  Naughty в този ред за мен Воаяж Белек е най - посредствения хотел в който сме били в Турция нито храна, нито обслужване според мен не беше на нивото, което му е отредено в класацията .

# 515
от известно време само чета публикациите ви, благодаря за споделената полезна информация!
Чела съм назад в темите относно допълнителните екскурзии, но сега нещо не мога да намеря информацията. Интересува ме някой ако знае какви цени вървят допълнителните екскурзии от Дидим до Ефес и до Памуккале? Предварително благодаря!

# 516
  • София
Към Алианц или Армеец ще ме посъветвате да си направим здравни.
Моя приятелка ми каза, че Алианц са едни от най-добрите, на наши приятели с който ще пътуваме са им препоръчали Армеец и , че каквото и да се случи няма да имаме проблем с тях . И сега се колебая.
Вие към кой правите ?

# 517
  • Бургас
Към Алианц или Армеец ще ме посъветвате да си направим здравни.
Моя приятелка ми каза, че Алианц са едни от най-добрите, на наши приятели с който ще пътуваме са им препоръчали Армеец и , че каквото и да се случи няма да имаме проблем с тях . И сега се колебая.
Вие към кой правите ?

И двете компании са добри. Ние си направихме застраховката миналата година в Алианц и за съжаление се наложи да се възползваме от нея, но не сме имали никакви проблеми. Дори мисля, че Алианц правят отстъпки, ако си направиш отново застраховка при тях.

# 518
  • Beyond the stars
Благодаря за отговорите! Очевидно ще трябва да разполагаме и с 3-ти вида валути Simple Smile

Обратното -спокойно може да разполагате само с един вид валута, тъй като почти навсякъде приемат и лири, и евро и долари  Peace
Предвид курса на лирата, мисля,че тя е най-изгодния вариант тази година  Wink

# 519
Pareho,а кой е най-добрият хотел в Турция, в който сте били?

# 520
Случайно някой да е букнал за началото на септември в Long Beach Resort Hotel & Spa?  Rolling Eyes

# 521
  • Варна
Случайно някой да е букнал за началото на септември в Long Beach Resort Hotel & Spa?  Rolling Eyes

В групата във фейса,знам за двама в началото на сезона,Роже и още едно момче,незнам второто дали пише тук,та ако не бързаш,ще имаш полезна информация и снимки Peace

# 522

В групата във фейса,знам за двама в началото на сезона,Роже и още едно момче,незнам второто дали пише тук,та ако не бързаш,ще имаш полезна информация и снимки Peace

Благодаря!

Ние сме там от 6-ти септември и понеже ще ни е за първи път, бихме се радвали да има и други българи.  Grinning

# 523
  • Варна
Случайно някой да е букнал за началото на септември в Long Beach Resort Hotel & Spa?  Rolling Eyes

Благодаря!

Ние сме там от 6-ти септември и понеже ще ни е за първи път, бихме се радвали да има и други българи.  Grinning

Като казах в началото на сезона имах предвид май-юни Peace

# 524
Мда...поне ще споделят инфо.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт