На море в Турция - тема 29

• 80 730
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
аз пък имам един такъв въпрос относно Мармарис- някой бил ли е на екскурзия Егейски острови и на lazy day и това една и съща екскурзия ли е??? ако да то тогава някой запознат да каже дали при престой около тези острови се скача в морето/ извинявайте ама не мога да плувам , и ми е важно ако е на 2-3 м дълбочина/ или екскурзията протича и за такива като мен на по на плитко да може да се слезе..Може тъпо да звучат въпросите, но ако ще се скача на дълбоко, тъпо е да седя и пека цял ден на корабчето...хахах накрая ще заприличам на рак

Не знам дали е една и съща екскурзия, но не е логично, защо екскурзията Егейски острови е атрактивна точно със спиранията си и плуване в морето /но не на плитко/. Водата беше една от най-страхотните които съм виждала /и усещала Simple Smile/. Има обяд и така. Ако не плуваш ми се струва, че наистина ще е тъпо.

# 646
аз пък имам един такъв въпрос относно Мармарис- някой бил ли е на екскурзия Егейски острови и на lazy day и това една и съща екскурзия ли е??? ако да то тогава някой запознат да каже дали при престой около тези острови се скача в морето/ извинявайте ама не мога да плувам , и ми е важно ако е на 2-3 м дълбочина/ или екскурзията протича и за такива като мен на по на плитко да може да се слезе..Може тъпо да звучат въпросите, но ако ще се скача на дълбоко, тъпо е да седя и пека цял ден на корабчето...хахах накрая ще заприличам на рак

Не знам дали е една и съща екскурзия, но не е логично, защо екскурзията Егейски острови е атрактивна точно със спиранията си и плуване в морето /но не на плитко/. Водата беше една от най-страхотните които съм виждала /и усещала Simple Smile/. Има обяд и така. Ако не плуваш ми се струва, че наистина ще е тъпо.
благодаря за отговора, а иначе и 2те едни и същи ли са или различни?

# 647

Различни са, но не се притеснявяй, предлагат жилетки и макарони за неможещите да плуват. Освен тов корабчето като спре го фиксират освен с котва и с въже за камък/скала за брега и там е по-плитко. Аз даже по това въже си ходих и цамбурвах във водата... Нарочно  Embarassed

На твое място бих питала за жилетки докато се пазаря за екскурзията и качвайки се на борда бих си поискала. Като съвет бих ти препоръчала разходка до острова на клеопатра-така хем си на лодка, хем имаш няколко часа на островчето, където от плажа във водата и после обратно, с май една спирка сред морето. Имай предвид че на пясъчния плаж на острова има мнг водни таралежи та или обувки, или директно на дълбоко, но не се плашо-водата е кристална и всичко се вижда.

Другият вариант е по море до далян или плажа на костенурките. 2-3 часа сутринта си на кораб, после плаж, който десетки метри навътре в морето е плитък и пясък, после лодка по реката, обяд и обратно с лодката до корабчето. Мисля че бях писала, че за мен по-собрият вариант е с омнибус до реката, лодка, кални бяни, обяд, лодка до плажа, плаж и лодка до омнибуса, но аз съм жаба, не плувам добре, но не и потъвам и този вид е свързан с повече плацикане, но мисля, че който и вариант да иазбереш, ще се насладиш на маХ. Да не забравя-ако ви предложат да си поръчате варен син рак, го направете, хем е вкусен, гем се чопли като семки и е нещо различно Simple Smile))

Надявам се да съм била полезна  bouquet

# 648
Иска ни се да почиваме една седмица от 19.09 и да пътуваме със самолет. Бюджета, който можем да отделим не е голям - до 450евро на човек, с включени летищни такси. Това, което търсим е: хотел с немалка територия, собствен плаж, добра анимация и храна Simple Smile . По снимки и коментари ми допадна Eftalia Splash

Изказвам лично мнение. Смятам че този период,които сте избрали за почивка спрямо бюджета който смятате да отделите са две несъвместими неща за района на Анталия. Най-вероятно ще направите компромис с хотела. Eftalia Splash не е с голяма територия и се намира мнооого на втора линия. Дано имате късмет с оферти в последната минута.

# 649
 renkaliso,при Егейските острови гвоздея в програмата е накрая когато с яхтата акостирате до т.н. коса в морето.Това е пясъчен нанос на няколко стотици метри навътре в морето,където може да вървите до коляно във водата навътре. горе долу широчината на ивицата е 7-8 метра,от двете страни е дълбоко.Чувството е страхотно.И доста приятно. Иначе яхтата спира на 3 места за плуване,също така се посещават руините на средновековен манастир,където се спира на брега и всички можете да слезете за кратък престой. Екскурзията е много хубава,стига да случите и на приказлив гид,което е често явление... Laughing Но другата морска екскурзия Далян Каунос е несравнима.Винаги първо нея препоръчвам на отиващите за първи път в Мармарис. Ако вече сте ходили на нея и на острова на Клеопатра,Егейските острови е добра алтернатива. Приятно изкарване в Перлата на Егейско море. thumbsup

# 650

благодаря за отговора, а иначе и 2те едни и същи ли са или различни?

Mr. Green Усещам как ще се пропусне тази екскурзия, щото ми се струва, че даже и жилетка да ми дадат, пак ще ме е шубе да скоча там, където не ми опират краката......
 Само дето не разбрах, защо ще ми предлагат макарони като не мога да плувам......ми аз и макарони не ям  Joy
А този синият рак не влиза ли в програмата....иначе  всякакви морски деликатеси обожавам.....явно по всички екскурзии, които са предвидили моите хора ще вися на корабчето и ще си чопля раци  Crazy

# 651
alinnna Ядеш или не макарони програмата, която включва обяд е точно макарони  Laughing и пиле Морските деликатеси рядко присъстват в менюто и то не са включени в програмата.

Иначи знаеш предполагам, че водата в района е изключително солена и много лесно се държиш на повърхността. Освен това е и много приятна като температура. Не се отказвай! Ако сте с деца е супер. Нашият беше на 6г. първия път и скачаше от горната палуба на корабчето /първия път не го видях #2gunfire/

# 652
alinnna Ядеш или не макарони програмата, която включва обяд е точно макарони  Laughing и пиле Морските деликатеси рядко присъстват в менюто и то не са включени в програмата.

Иначи знаеш предполагам, че водата в района е изключително солена и много лесно се държиш на повърхността. Освен това е и много приятна като температура. Не се отказвай! Ако сте с деца е супер. Нашият беше на 6г. първия път и скачаше от горната палуба на корабчето /първия път не го видях #2gunfire/

Ами синът ми е на 12, ама и той не може  да плува.....само приятелят ми може да плува....пък ние можем да гледаме как се плува  Mr. Green Ама синът ми яде макарони и то в промишлени количества, така, че поне той ще има занимание  Joy

# 653
alinnna, макаронЪт ще те държи над водата, можеш да се държиш на него и в допълнение на солената вода няма да потънеш. А водата е кристална и ще виждаш дъното, но няма да можеш да го стигнеш с крака Wink))

За мен той е по добрият вариант от жилетката, която ако не ти е по мярка се првръщаш в шамандура и се въртиш само на едно място hahaha

Синият рак е речен, не морски и не е включен, плаща се отделно около 10 лири май беше

# 654
alinnna, макаронЪт ще те държи над водата, можеш да се държиш на него и в допълнение на солената вода няма да потънеш. А водата е кристална и ще виждаш дъното, но няма да можеш да го стигнеш с крака Wink))

За мен той е по добрият вариант от жилетката, която ако не ти е по мярка се првръщаш в шамандура и се въртиш само на едно място hahaha

Синият рак е речен, не морски и не е включен, плаща се отделно около 10 лири май беше
Аааааааааа, моля, моля.....аз съм достатъчно апетитна за да се държа и без макарон  Laughing , но ако е някой суров канелон, мога да си взема два за под мишнички и да ме държат на повърхността.....
Кое бе, 10 лири бройката ли.....ми то значи не е син рак, а златен рак  Joy Ама пък ако размерът му е като на омаааар-бива  Wink

# 655
  • Бургас
Извинявайте,някой може ли да ме насочи къде мога да направя резервация за септември за този хотел...
Green Nature Diamond
Гледам на страницата им ,че си правят резервации чужденците обаче откъде ???Simple Smile нито намирам поне ориентировъчни цени ,нито агенции ,които да го предлагат Simple Smile
Благодаря предварително!  bouquet

# 656
И от мен едно питане. Преди се коментираше че при пътуване със собствен транспорт който обаче е фирмена кола се изважда легализиран превод на пълномощното. Питането ми обаче е следното- в това пълномощно къде от недоглеждане къде от незнание е вписана личната карта на шофьора а не паспорта. Сега според вас трябва да ли да вадя ново пълномощно.

# 657
  • Сoфия
Извинявайте,някой може ли да ме насочи къде мога да направя резервация за септември за този хотел...
Green Nature Diamond
Гледам на страницата им ,че си правят резервации чужденците обаче откъде ???Simple Smile нито намирам поне ориентировъчни цени ,нито агенции ,които да го предлагат Simple Smile
Благодаря предварително!  bouquet
Доколкото знам, хотела все още не е отворен  Outta Joint
Но нека някой, който е по-добре информиран да ти каже.

# 658
Green Nature Diamond
Благодаря предварително!  bouquet
Отказахте ли се от Лимак   Wink В сайта на хотела горе в дясно има бутон за резервация и като влезеш и зададеш дати и броя на стаите и хора излизат цени. Сега проверих и в сайта на агенцията,която ти казах, и там го има. Само с голямото дете ако отидете цената е ок, но с двете е ... безумна. Звънни в някоя бг агенция, може да го предлагат, но да не е качен в сайта им.

# 659
  • София
lily_vv  Ние миналата седмица правихме и даните са от личните карти , не от паспорта. Нашето е за чужбина и е преведено на английски и Турски. Пътуваме и в Гърция , там паспорти не ни трябват. Не мисля, че ще има проблем, аз така или иначе си нося и личната карта.
Няма специално за тях да си правя 100 пълномощни.

Общи условия

Активация на акаунт