БИО / органична и натурална козметика - 4

• 110 910
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, в България продават ли се продукти на някой от производителите сертифицирани с BDIH?

# 76
Благодаря CI, значи казваш, ще се справят органичните шампоани с твърдата вода. Доста шампоани прегледах, но повечето съдържат по 2 пенителя, поне според моите нулеви познания по химия. Направи ми впечатление, че ако съдържат меки измивни вещества, то пък съдържат други вредни като Limonene i Linalool.
CI би ли ми помогнал в избора на шампоан:

1.Label.M Organic Orange Blossom Shampoo:

Water/Aqua/EAU, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Water, Glyceryl Oleat, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Peel Water, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Seed Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract, Agave Americana Stem Extract, Sacchartum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Cucumis Sativa (Cucumber) Fruit Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Pyrus Malus (Apple) Juice, Cucumis Melo Cantalupensis Fruit Extract, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cucumis Melon (Melon) Fruit Extract, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Borago Officinalis Seed Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Glycol Distearate, guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Limonene, Linalool, Citral.

2. Logona BIO - Шампоан-крем с бамбук за фина коса
 Съставки: Aqua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Sodium PCA, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Bambusa Vulgaris Extract, Arginine, Hydrolyzed Silk, Parfum (Essential Oils), Phytic Acid, Citric Acid, Citral, Limonene, Linalool.

3.Bentley Organic- шампоан за суха коса с нар,70 % органик

Състав: Aqua (Water), Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Cinnamomum Cassia (Cinnamon) Leaf Oil*, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil*, Alcohol Denat*, Limonene*, Eugenol*,Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Extract, Citrus Tangerina (Tangerine) Fruit Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Citric Acid
* Certified Organically Grown Ingredient

4.Salcura Shampoo- не претендира да е натурален или био
Ingredients:
Water (Aqua), Sodium Cocoamphoacetate, Coco- Betaine (Coconut Oil Derived), Glyceryl Caprylate, Sea Buckthorn Oil (Hippophaes Rhamnoids), Borage Oil (Borago Officinalis), Decyl Glucoside, Sodium Citrate, Lecithin, Bataine, Tricaprylin, Aroma, Citric Acid.

Приемам всякакви предложения за био/ рганик шампоани с меки измивни вещества, който по-възможност и да измива добре.

Ломонена и линалола според мен не са вредни съставки Simple Smile

Колкото до къната и касията - къната (истинската къна) оцветява в червено, а касията е страхотна маска за коса, не оцветява. Логона има маска с касия, страхотно нещо. Косата става жива и видимо подхранена след маската, а и опаковката е голямо количество.
Къната също има подхранващо действие, но внимавай каква къна ще ползваш. Знам, че къната извлича тежки метали от почвата, които се натрупват в цветовете, а при боядисване и в организма. Затова се доверявай само на сертифицирани къни Simple Smile   bouquet

# 77
Момичета, в България продават ли се продукти на някой от производителите сертифицирани с BDIH?

Да, продават се много марки, сертифицирани според BDIH Simple Smile Логона, Лавера, Санте, Веледа и др. Simple Smile

# 78
Ползвали ли сте някакъв био/органик део/рол-он с аромат обаче? Кристал си имам, но ми се иска нещо ухаещо  Crazy  Например това
http://biomall.bg/herbal-clear-aloe-fresh-dezodorant-naturalen-2 … cena?filter_name=дезодорант&filter_description=1
или това
http://www.zoya.bg/Рол-он-с-алое-вера-и-ванилия.2059
Рол-он от серия „Всекидневна грижа” на LOGONA специално създаден за особено чувствителна кожа. С органичен екстракт от лайка и алое успокоява кожата. Активните му съставки убиват бактериите, причинители на лоша миризма. Био алкохолът, произведен от био пшеница действа различно от обикновения алкохол, не изсушава кожата, а подпомага дълбокото почистване. С неустоим ванилов аромат. Без глутен. Веган.

•    Всички възрасти
•    За чувствителна кожа

Био & активни съставки:
•    Алкохол
•    Сок от алое
•    Екстракт от хмел
•    Екстракт от цвят на лайка

Съдържание (INCI): Aqua (Water), Alcohol*, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Triethyl Citrate, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Lauryl Lactate, Xanthan Gum, Humulus Lupulus (Hops) Cone Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Caprylic/Capric Triglyceride, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Lactic Acid, Parfum (Essential Oils)

*сертифицирани био съставки

50 мл

Ползвала съм го и не е лош, но повече ми харесва с акай бери на Санте, ухае много добре и ароматът е по-траен Simple Smile  http://www.shopthebest.eu/product/4660/sante-bio-dezozorant-rol- … sai-enerdzhi.html

# 79
Rita_tita знаеш ли кои къни са сертифицирани ?Можеш ли да назовеш марки ?Какъв знак да търся като обозначение ?

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 10:46 от Си♥си

# 80
Rita_tita знаеш ли кой къни са сертифицирани ?Можеш ли да назовеш марки ?Какъв знак да търся като обозначение ?

За съжаление не съм ползвала био къна. Приятелка си взима къна от Екомама, фина и изчистена е, но доколкото знам няма сертификат Simple Smile

# 81
Благодаря ти Rita_tita за отговора   Hug

# 82
Благодаря за мнението, Rita_tita.

# 83
Здравейте  bouquet ето тази къна е органична, със сертификати http://www.iherb.com/Starwest-Botanicals-Organic-Henna-Powder-Re … sr=null&ic=12 - много съм доволна от нея, ползвам я от около половин година  Peace

# 84
Rita_tita знаеш ли кои къни са сертифицирани ?Можеш ли да назовеш марки ?Какъв знак да търся като обозначение ?

В България знам, че отскоро  Хенафокс предлага био сертифицирана къна. Знакът и е USDA ORGANIC
Аз самата не съм я пробвала още. Simple Smile

# 85
  • София
Момичета, някой да има отзиви от това:

http://shopthebest.eu/product/5735/lavera-bio-bb-krem-6-v-1-beauty-balm.html

Днес ходих да си търся нов крем за лице, че старият на Уника ми свърши, а ми се искаше нещо различно. Минах през био магазина на Янко Сакъзов и го видях..много се чудих, но реших първо да питам за отзиви. Харесва ми, че е с фактор и че има леко покритие на петънца и прочие  Wink

# 86
Момичета, някой да има отзиви от това:

http://shopthebest.eu/product/5735/lavera-bio-bb-krem-6-v-1-beauty-balm.html

Днес ходих да си търся нов крем за лице, че старият на Уника ми свърши, а ми се искаше нещо различно. Минах през био магазина на Янко Сакъзов и го видях..много се чудих, но реших първо да питам за отзиви. Харесва ми, че е с фактор и че има леко покритие на петънца и прочие  Wink

Къде видя, че има фактор и какъв е той? Защото аз никъде не видях да е отбелязано това на опаковката, нито в информацията за крема.

# 87
Някой ползвал ли е козметика на Annemarie Börlind? Интересува ме най-вече серията за проблемна кожа.

# 88
  • София
V_N_G, моя грешка  Peace Объркала съм го с един друг крем, който гледах.
Както и да е, и без фактор, пак ми е любопитно кремчето..и се чудя дали някой има отзиви.

# 89
Благодаря nellira за отговора !  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт