БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 185
  • 786
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, този рол-он на Sante дали оставя бели следи по дрехите:

http://www.shopthebest.eu/product/4660/sante-bio-dezozorant-rol- … sai-enerdzhi.html

Взех си един рол-он на Алверде- то направо се оказа ужас- едно, че никаква работа не върши, ами и ми белосва яко дрехите.

И да попитам бг. производители като Krista-G, Ауриметрия, "Зорница Къмпани"-Kарлово- какви са, претендират , че са производители на натурални продукти, но дали е така?

# 316
galena1206,
не мога да кажа дали този оставя петна по дрехите. Препоръчвам ти дезодорант-кристал да си вземеш.
http://www.shopthebest.eu/product/1620/sante-bio-kristalen-dezod … itelna-kozha.html
Аз си купих на Balea oт DM. От няколко месеца съм с него и направо се родих! Не оставя петна нито на бели, нито на черни дрехи. Блокира миризмата, но не и потенето. 

От бг производителите съм пробвала само Phytocode и не съм доволна от нито един от продуктите им. Всички ги хвалят и са доволни, само аз не  Mr. Green.

Похвалвам крема със силиции на Logona - страхотен е!
http://www.shopthebest.eu/product/6537/logona-bio-hidratirasht-k … -kozha-40-ml.html

# 317

От бг производителите съм пробвала само Phytocode и не съм доволна от нито един от продуктите им. Всички ги хвалят и са доволни, само аз не  Mr. Green.

И аз не съм.

# 318
Успокоих се, че не съм само аз.  Laughing Пробвах шампоан, маска за коса, крем 35+ и околоочен. След като се оплаках на продавачката от крема, тя ми каза да спра да използвам друга козметика и да мажа само него, защото с другата козметика съм блокирала навлизането му в кожата. Направих го. Налагаше се да се мажа по 2-3 пъти през деня, защото просто кожата ми адски изсъхвашеи той не успяваше да я хидратира.
Околоочния никаква работа не върши. Маската-балсам - горе долу става, въпреки че ми прави косата твърда.

# 319
Търся подхранваща натурална /био/ спирала  за очи- безцветна, срещали ли сте някъде такава. В краен случай мога да се задоволя и с черна - но поне да не се размазва.

# 320
Използвам на Алерде и съм доволна от нея, не се размазва, прави хубави миглите ,почти съм сигурна че имат и безцветна.

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 08:20 от Adrianiii

# 321
  • София
Търся подхранваща натурална /био/ спирала  за очи- безцветна, срещали ли сте някъде такава. В краен случай мога да се задоволя и с черна - но поне да не се размазва.

UNE - много по-доволна съм в сравнение с всички останали напудрени марки, но не съм сигурна дали имат безцветна и подхранваща. По-скоро си е спирала с натурален произход на съставките.

# 322
Благодаря за предложенията ви Aldora i Adrianiii. Ще се възползвам от тях. Ако и други се сетят за безцветна натурална спирала за очи, моля да споделят.
Иначе си взех течен део кристал:
http://www.zoya.bg/%D0%A2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D … %D0%BC%D0%BB.3126
Ползвала съм го само на чиста кожа- върши си работата, не цапа дрехите, но и няма аромат. Та затова си търся и подобен део / без значение дали ще е спрей, рол-он или стик, само да не е камък/ със свеж аромат, който да не оставя бели следи по дрехите или поне щетите да са минимални Simple Smile)
И да попитам за отзиви за дезодорантите на Urtekram- често им хвърлям по-едно око.

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 10:28 от galena1206

# 323
Мога ли да помоля за коментар на два продукта - СС кремове. Имам много чувствителна кожа и много голям проблем със запушването на порите. Ще бъда много благодарна ако някой ми помогне в избора  Hug

1)
Скрит текст:
Inactive Ingredients: Water, cyclopentasiloxane, caprylic/capric triglyceride, butylene glycol, dimethicone, neopentyl glycol diheptanoate, Bis-PEG/PPG-14/14 dimethicone, cetearyl alcohol, C30-45 alkyl cetearyl dimethicone crosspolymer, PEG-10 dimethicone, sodium chloride, calcium aluminum borosilicate, glycerin, teprenone, hydroxycapric acid, hydroxycaprylic acid, hydroxycinnamic acid, butyrospermum parkii (shea) butter, tetrahexyldecyl ascorbate, tocopheryl acetate, caprylyl glycol , castor oil phosphate, disodium EDTA, disteardimonium hectorite, ethylhexylglycerin, glyceryl stearate SE, hexylene glycol, laureth-12, mica, PEG/PPG-18/18 dimethicone, PEG-4, polysilicone-11, polysorbate 60, propylene carbonate, sodium hydroxide, synthetic fluorphlogopite, tin oxide, triethoxycaprylylsilane, xanthan gum, phenoxyethanol. May Contain: Iron oxides, titanium dioxide.

2)
Скрит текст:
Inactive Ingredients: Citrus aurantium dulcis (orange) fruit water*, dodecane, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, titanium dioxide, polyglyceryl-4, diisostearate/polyhydroxystearate/sebacate, silica, glycerin+, lecithin*, water, magnesium sulfate, polyglyceryl-4 isostearate, beeswax*, porphyra umbilicalis extract, citrus limon (lemon) peel extract*, euterpe oleracea fruit extract*, agave tequilana leaf extract*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, copernicia cerifera (carnauba) wax*, cyamopsis tetragonolobus (guar) gum*, lauroyl lysine, leuconostoc / radish root ferment filtrate, leuconostoc ferment filtrate. May Contain: Iron oxides.
* Ingredients from Organic Farming.
+ Made using Organic Ingredients

# 324
Ако обичате, пишете имената на продуктите.

# 325
  • Варна
Здравейте! Поръчах и дочаках руж на Dr.Haushka, но е доста слабо пигментиран. Моля ако някой има впечатления от други продукти от декоративната козметика, да сподели, защото се бях засилила да поръчвам още и още, но май ще позабавя темпото.
Много харесвам бялата козметика на Dr.Haushka и може би затова съм леко изненадата от тои продукт. Като цяло ми е трудно с био/натуралните гримове, Алверде не ми допадат, Benecos също не ми харесаха особено, от Avril засега имам положителни впечатления. Но само тези намирам в България, всичко останало поръчвам.

# 326
Момичета, този рол-он на Sante дали оставя бели следи по дрехите:

http://www.shopthebest.eu/product/4660/sante-bio-dezozorant-rol- … sai-enerdzhi.html

Взех си един рол-он на Алверде- то направо се оказа ужас- едно, че никаква работа не върши, ами и ми белосва яко дрехите.

И да попитам бг. производители като Krista-G, Ауриметрия, "Зорница Къмпани"-Kарлово- какви са, претендират , че са производители на натурални продукти, но дали е така?
Аз съм ползвала рол-он-а на Санте. Хареса ми и не ми оставяше бели петна. И от козметиката Криста съм  доволна.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 12:36 от Miss Angel

# 327
Тайга, в България може да намериш минерална козметика на Bellapierre и Lily Lolo. Wink

# 328
Тайга, в България може да намериш минерална козметика на Bellapierre и Lily Lolo. Wink
Tакааа, връщаме се към изтрите ми коментари - а именно - темата е за натурална и био козметика.
Дамите, искате такава, или да се кичите с думите такива, а всъщност да си търсите вашето?
Беллапиере, лек коментар:
http://www.bellapierre.eu/shop/index.php/facial-moisturizer.html
Water, Glycerin, Caprylic Capric/Tryglycerides, Cyclopentasiloxane, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Polysorbate 60, PEG-150, Butylene Glycol, Dimethicone, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Disodium EDTA, Titanium Dioxide, Fragrance, Tocopherol Acetate, Retynyl Palmitate
Освен глицерина всичко в червено е синтетично, а другото - под въпрос.
Туй то.
Няма смисъл явно, хабя се, ай със здраве

# 329
  • Варна
Има, има смисъл да се хабите.
За мен и всички новодошли в темата, които тепърва ще четем назад, информацията е добре дошла.

Общи условия

Активация на акаунт