Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 002
  • 538
  •   1
Отговори
# 165
  • София
sas3, на мен коприва ми дадоха последно родителите ми, берат от мястото, което имат в едно село, където поне със сигурност е чисто. Купувала съм иначе от плод-зеленчук, по пазарите също има сигурно. То е ясно, е не се знае от къде е брана, но така или иначе с повечето продукти май е така.

Зъби и Мария няма още, няма и изгледи да излизат скоро.

# 166
  • София
Мами, имам намерение да записвам бебка на детска кухня, по-точно - Ян Бибиян. Някой вече да го е направил?

# 167
Здравейте, момичета!
Боян от един месец е на детска кухня държавната,дадоха ми чужда карта иначе трябва да е на 10 навършени месеца.Аз я започнах,защото не искаше да яде никакви пюрета нито купешки,нито правени от мен и като крайна мярка реших да пробвам.Е в крайна сметка яде само супата и десерта,но пак е нещо.Доволна съм ,големият ми син яде детска кухня докато не започна детска градина на 3 години.

# 168
sas3, да се оправя бързо адаша! Коприва- и на мен ми набраха от Витоша. Иначе има и в плод и зеленчука до нас-от там ще вземам
 поне на нея не вярвам да и слагат тор...

# 169
И Лъчо е беззъб:)

# 170
  • Sofia
Здравейте и от мен Simple Smile прочетох поне тази тема Simple Smile нещата с моя Алекс са така :
утре става на 9 мес, към 9 кг и 73 см, като последния месец не е качил. Зъбчета 2 долни от Коледа и още си чакаме горни. Всичко е в устата или по-точно устата не се оставя празна и за секунда... Ужас направо... Той си е на 5 хранения от септ. Започнахме захр на 6м и 5д - зеленчуци, плодове, няколко меса, сега сме на глутена и др месец следват млечни. После жълтък / риби и тн. Февруари заместихме обедното и следобедното. Има 2 кърмения сутрин и 1 вечер. Следобед давам каша със запасите ми от замр кърма + плодово пюре. Каши съм давала оризова, елда, овесена, ръжени ядки и сега 4 зърна на Органикс. Взела съм и техните бисквитки и оризовки като за първо опитване. Чукам на дърво веднъж само ми отказа пюре, в което имаше и авокадо, иначе хапва. Бориме се с пиенето на вода или чай лайка, голям зор е... Заспива си сам към 21 до към 7.30 и през деня се събират още около 3-4 часа, различно е...
Не се спира за секунда - седи, пълзи, а от нач на март и се изправя сам навсякъде. Мести си крачетата несъзнателно, но изобщо няма да го насърчавам, още е доста рано. Съответно повече от 2-3 часа (заедно със спането) не издържа в количката, че иска да шава. А хич не ми се иска още да го вадя, че пипа всичко и после ръцете в устата Confused
от известно време се появиха някакви пъпчици/ обриви на кръста и крачетата и днес дерматолижката каза себореен дерматит... Утре почваме да мажем с разни работи и не трябва да го мокрим... Мн кофти, но дано бързо премине, че той си се изпотява като щъка постоянно... И как точно ще мия само дупе, без да намокрим краката незнам, той не спира да мърда... Мъка ще е 2-3 седмици поне...

# 171
  • Варна
Ще се включа по въпроса с кухнята. Ние ходим на държавна кухня от 2 седмици /нашата кухня е във Варна до лятно кино Тракия и е от 6 месечна възраст/. Изключително съм доволна. Всеки ден разнообразна сготвена храна и е много вкусно. Единствено десертите не ги ядем с желание.

# 172
  • София
Вчера в зоото един дядо седна до мен с момченце, което ходеше криво ляво,демек не повече от 2 г. И му даде 2 топки сладолед рафи,които то изяде.

# 173
Вчера в зоото един дядо седна до мен с момченце, което ходеше криво ляво,демек не повече от 2 г. И му даде 2 топки сладолед рафи,които то изяде.
Oбяд и вечеря в едно  Joy

# 174
  • София
Не знам при вас държавната кухня как е, но при нас е с прясно мляко. Дъщеря ми от 10 месец до година и 2-3 месеца беше на Ян бибиян и то за алергични деца, тъй като е с Фризопеп и чак тогава на ДК. Малкият сега е с лактозна непоносимост и още сме далеч дори от ЯН бибиян, пък за ДК май въобще няма да дойде време. Само не знам как ще ходи на ясла, там всичко е с прясно мляко.  Confused

# 175
  • София
Да,навсякъде е с мляко.ако детето не е с непоносимост към лактоза,няма проблем, педи каза,че е в нищожни дози.

# 176
flammmme ти съседка ли си ми тогава? Как съм го пропуснала?!  oops wavey

# 177
Здравейте и успешна седмица на всички!
Да питам аз някой пътувал ли е с бебчето си със самолет?Предстои ни пътуване до Рим,но се притеснявам за бурканчетата с храна дали ще ми позволят в багажа да нося около 20?И количка дали ще таксуват като допълнителен багаж?И на специално столче ли ще седи?Ако някой се е сблъсквал с подобен случай,бих се радвала да сподели!
Иначе ние сме ОК,днес пак ходих на работа с него вече се опитвам всеки ден да съм за по 2-3 часа в офиса.Боян е много спокойно бебе,чак не ми се вярва,седи си в количката и си кротува докато аз работя..душичка..Ще видим докога!
Вие кога мислите да пускате бебетата на ясла или градина?Големият ми син на 3 години започна директно на градина да ходи,но малкият няма да има този късмет като гледам.Ще трябва от догодина да го пускам на ясла,че няма кой да работи...
А и честно да си призная ми се работи,не ми се седи вкъщи,днес се замислих колко приятелки по градинките преди имах,сега нямам нито една..Не контактувам с майки.

# 178
mimenceto ние имахме планове като беше малката на 40 дни да пътуваме до рим ,но пропаднаха,тогава четох че количка тип чадър не се смята за багаж,а иначе детенце пътува седнало в теб ако искаш отделна седалка за него трябва да си платиш но не знам колко .То ако няма много наплив можеш да си го преместиш като излетите.Важно е докато излитате и докато се приземявате да цока може и водичка просто за да не заглъхнат ушичките.Тук се изчерпвам с инфото но виж в сайта на компанията с която искаш да пътувате трябва да има инфо

# 179
Опа...тук съм.
Ще водя принцес на ехография на коремни ограни (чак сега)  newsm78 .      Да се отчета.  На 21.03. бяхме на последната ваксина хепатит. Мерките са 7800кг. 76см.   Висока и стройна  Mr. Green.   Хапва си с голям апетит и суче с още по-голям. Заспива частично сама,от което сънят и е много по-спокоен.   Да се похваля-едва излизат зъбите,а вече ъчълчето на горният ляв е счупено. Направо ревнах като го видях....ще бъде с тези зъбки поне 5 г. още........направо не бях на себе си няколко дни ,но гледам да не му мисля много. Както казва моят мъж,японското и име е Чу Пян Зъб  ooooh! .  Против уроки щял да и бъде  Rolling Eyes.  
Мими,аз за самолета не мога да ти помогна с инфо.  Иначе за градини/ясли,аз мисля да си я гледам до 3г. и да я пусна направо на градина,но какво ще стане,само времето ще покаже.  Живот и здраве догодина ще имам ученик и мисля да съм си в къщи,една от причините е да го вземам след училище,защото не искам цял ден да стои там,на занимални и тем подобни.Ще е много по-малък стрес за него,ако го взимам.
Въобще,ама въобще не ми се ходи на работа. Не ми липсват социални контакти,защото аз си ги имам в изобилие. Не съм от малките,които нахлузват анцунга и чоплят семки с майките в градинките.  Странно ми е как добре изглеждащи и поддържани жени ,след като родят съвсем се занемаряват.Вярно,че може да са ограничени от към време,но пък 3 мин. за спирала и 2 фиби в косата все ще намерят.
Пух  smile3506   де си бре???

Общи условия

Активация на акаунт