Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 000
  • 538
  •   1
Отговори
# 180

Ей ме на  Flutter   Hug

Просто не пиша, само чета. Нещо ме е хванал яко мързел.

И аз Софѝя още не съм я водила на ехограф, направлението ще изтече.... ooooh! Embarassed 
Продължава да отказва домашни манджи, днес такава вкусотия ѝ приготвих, е не и не. Докато не отворих буркана с купешкото не миряса. Crossing Arms
Вчера дадох четвърт жълтък- добре го понесе. Сирене давам от няколко дни, харесва ѝ. Вчера и днес имам успех и с даването на адаптирано мляко. Искам да мине на смесено млечно, защото се връщам края на Юни на работа и кърменето ще е мираж през деня. Освен това като цяло ми се иска около годинката да я отбия, както направих с батко ѝ. Ще видим...Но съм доволна де, че прие шишето, макар и с неохота в началото.
Спи по два пъти на ден, не знам другите бебета как са, но тя има един сън преди обед и един след. През останалото време е  ukliam1  jumpuu  superuu

Висим по 5-6 часа навън откакто се оправи времето, вятъра е дразнещ, но се търпи. Днес спа час и половина на дъжда.
Юни месец наближава и ми е терсене за работата и яслата. Много мъничка ми се струва, баткото беше на 2 като го пуснах....Помощ нямаме, с мъжа ми ще се комбинираме нещо за гледане докато я приемат( което ще е най-рано Октомври....) Ужас просто Crazy

Бяхме на ски 1 седмица в Пампорово, Софѝя и аз си кукахме двенките, докато батко и татко караха. Хванахме тен  Laughing Все още нито лази, нито се изправя сама, но пък обича да стои права когато някой я вдигне. Детска кухня не мисля да ползвам.

# 181
  • Варна
flammmme ти съседка ли си ми тогава? Как съм го пропуснала?!  oops wavey

Drama queen, ние живеем в блока на сладкарница Неделя. А вие къде сте ?

# 182
  • Варна
Да се отчета и аз как я караме Simple Smile
И ние късничко ходихме на коремната ехография - през февруари, когато бебо беше на 8м. Обаче се оказа, че задържа урина в единия бъбрек и ни извикаха на контролен преглед след около месец. Потвърди се задържането и даже имаше леко увеличение, но док каза, че това зависело от много фактори и не може категорично да се каже, че има влошение. Вика ни още веднъж след месец, каза че постоянно трябва да се следи и че към този момент нищо не можело да се направи, а само да внимаваме и при всяко безпричинно вдигане на температура да бягаме при него. Ще му правят и сцинтиграфия, за да се определи в каква степен функционира бъбрека, само че трябвало да се съберат няколко бебенца и засега чакаме и се надяваме да е от бебенцата, които самички го израстват този проблем Sad
Иначе бебчо е много спокойно бебе. Малко капризен се оказа откъм ядене и така и не можем да заместим хранене, защото каши и пюрета яде по около 100гр, като определено предпочита кашите.
Много е активен, постоянно е в движение, пълзи супер бързо, изправя се на всичко възможно, хвърля всичко постоянно Simple Smile
А тръгването на работа ми е болна тема, хич не ми се иска, но в началото на юни започвам, а бебчо ще бъде гледан от баба и от тати, когато може. Просто в момента за нас няма друг вариант Sad

# 183
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Да се отчета и аз как я караме Simple Smile
И ние късничко ходихме на коремната ехография - през февруари, когато бебо беше на 8м. Обаче се оказа, че задържа урина в единия бъбрек и ни извикаха на контролен преглед след около месец. Потвърди се задържането и даже имаше леко увеличение, но док каза, че това зависело от много фактори и не може категорично да се каже, че има влошение. Вика ни още веднъж след месец, каза че постоянно трябва да се следи и че към този момент нищо не можело да се направи, а само да внимаваме и при всяко безпричинно вдигане на температура да бягаме при него. Ще му правят и сцинтиграфия, за да се определи в каква степен функционира бъбрека, само че трябвало да се съберат няколко бебенца и засега чакаме и се надяваме да е от бебенцата, които самички го израстват този проблем Sad
Иначе бебчо е много спокойно бебе. Малко капризен се оказа откъм ядене и така и не можем да заместим хранене, защото каши и пюрета яде по около 100гр, като определено предпочита кашите.
Много е активен, постоянно е в движение, пълзи супер бързо, изправя се на всичко възможно, хвърля всичко постоянно Simple Smile
А тръгването на работа ми е болна тема, хич не ми се иска, но в началото на юни започвам, а бебчо ще бъде гледан от баба и от тати, когато може. Просто в момента за нас няма друг вариант Sad
Офф как сцинтиграфия бе? И ние бяхме така, ходихме 2 пъти при Буева - много е добра. При нас намаля де, но според нея подобрението е от пишкането в гърне и изправеното положение. При Т се пуска стерилна урина и така отивате на док.  Дано и при вас да се оправят нещата. Hug

# 184
  • София
Milisa, напомни ми на един разказ на Петя Дубарова – „Малко грим и шепа фиби” Simple Smile

Мечо Пух, serendipity, и аз не спирам да го мисля това за юни и връщането на работа... Confused

Днес правих за първи път пюре с домашно пилешко, учудващо много се хареса.

Заспиването без кърмене и извън количка е мираж засега при нас.

# 185
Здравейте,  Hug .
Малко умряла работа при нас тука, ама е прекалено хубаво времето напоследък. Ние сме добре правихме малко парти за 9-та месечина, а Сами реши, че щом тортата е за него трябва да я опита и като не му дадохме и наби един крак и после се опита да си го докопа и оближе   party023 . На консултация още не сме ходили, ама чаках да му дам жълтък, че да не лъжа педи пак, че от 2 м. и и казвам : " Да яде жълтък, но рядко му давам, че не му харесва." Ами както всичко го хапна мн добре ... сега ще давам една седмица и ще му въвеждам риба, че ние сме големи почитатели на всякакви морски деликатеси и искаме да го научим да я яде, а и е мн полезна Simple Smile .
valnuvashta, serendipity_85 да ви се оправят бебоците Simple Smile.
Аз за сега няма  да се връщам на работа, но съм със смесени чувства по темата ... Хем ми се ходи .. Хем не ми се ходи.
Милиса и аз се старая да приличам на човек, но не винаги ми се получава .. понякога като пищи Сами и се изстрелвам от вкъщи по най-бързия начин. Но иначе мн уважавам диадемите и гъбата за кок ... но за съжаление имам проблем със спиралата .. винаги се разтича и ме сърбят очите от нея ... явно имам някаква алергия  4470 .

# 186
еех, как пак ни опустя темичката, но в това хубаво време, явно всички сме навън.

И аз се чудя, кога да тръгвам на работа. Когато бях бременна, бях твъдо решена, че ще се върна след 1 година, но сега .... вече не знам. Първо нямам идея, кой ще гледа Дани.На ясла няма да го приемат, защото ни осигуряват на реалните заплати. А и ми се струва малък, и зимата с всички вируси...  Бабите ни хем са далече, хем са болни и не могат. А цяла година с 340 лв майчинство май няма да можем да издържим.  Rolling Eyes Ще си търся жена, но и това не ми е много ясно как ще стане. На чужд човек да си довериш, аз на свекърва ми не се доверявам, та камо ли на някой непознат. Болна тема ми е!

Дани вече сяда самичък  Heart Eyes. Намирам го вече 2-3 дни в кошарата седнал. Все прав иска, опитва се да ходи. Вие какви обувки за прохождане ще купувате? (или може пък да сте купили вече)

С яденето е голямо чудо - ами той все е гладен  Laughing. Вие по колко милилитра каша/зеленчуково пюре давате ? Аз почти всеки ден му приготвям домашни пюрета, едно купешко от 220 не му стига. Винаги плаче като свърши  ooooh!, но като изхвърля бурканчето и махна лигавника, забравя и е ок. Но как е възможно винаги да плаче, че иска още (в къщи правя по-големи порции)

ООх събуди се!

Хубав следобед от мен  Hug

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 22:00 от TINN

# 187
В това време всички сме навън, да.
Днес излязохме в 11 и се прибрахме в 18:30  Crazy

Консултация: 8400(+400гр) и 72см(+1см). Днес пробвах да дам рибешко пюре- пълен провал, разрева се, не искаше после да яде и другото пюрем което беше пилешко с картофи и моркови. Задави се от рев с пълна уста, уплаши се...мани ужас ooooh! Та отлагам рибата за неопределено време, най-вероятно като отидем на море в Гърция ще ѝ дам там прясна хубава риба, а не гадно пюре. Киви пробвах да дам, не го хареса, може би ако го смеся в пюре с други плодове ще е ок.
Обувки не съм купувала все още. Софѝя обича да стои права, но не дава признаци на самостоятелно изправяне и ходене. Най-вероятно ще проходи боса. Засега си е с буйки тип обувка- на Lonsdale, от Sportsdirect.
Софѝя яде между 190/220 грама. Не намирам зеленчукови от 220 грама, та от тях яде 190, а месни 220гр. Следобедното пак е около 190, но понякога като ѝ се отвори хапка може и 300 грама да овършее.

# 188
  • София
И аз съм се замислила за обувки за прохождане, макар да няма признаци за самостоятелно изправяне още. Не ми се купува КиК, гледам из парка много дечица прохождащи с разни маратонки, ама те май са с много твърди подметки, та май ще търся нещо из английските сайтове и ще рискувам с размера.

# 189
  • София
Аз не бих рискувала,макар със сантиметър 2 пъти връщах в магазина на кик преди да налучкаме размера

# 190
  • София
Ивайло е от 2 месеца с буйки на КК, защото от тогава се изправя и дава зор да ходи. Навън не стои в количката, иска някой да го води да ходи. Направо без кръст осдтанах. Кака му си проходи абсолютно сама, но беше зимата и вкъщи си се изправя ше по мебелите и в един момент се пусна.
Отчет и от нас от ДК - 9480 и 76 см. А гърдите му са 46 см, колкото и на сестра му, която е на 2 години и 2 месеца.  Laughing Ваксини, естествено не ни биха, защото и двамата са със сополи, конюктивит, кашлица и температура. Имаме само тези на 2 месеца.  Crazy С това приключва и яслата за сестра му. От ноември до сега има цеееееели 16 дни присъствие, през остналото време болни. Евентуално наесен, поне за нея. Малкият ще го гледа дядо му, ако не може той - баща му ще напусне работа. Моята е по-сигурна и по-добре платена и не искам да си я загубя.  ooooh!

# 191
  • Варна
Орлин от два дни е с Т, 38.5, успяваме да я смькнем малко, но след час отново вдига. Ужасно е отпуснат и успан и изобщо не се усмихва Sad Лл го прегледа вчера и каза че нищо не открива, изписа кал.глюконат и вит ц и ни прати при нефролога,  заради проблема с бьбрека.  Нефролога каза че от изследванията. и. прегледа с ехо не може категорично да се установи причината дали е бьбречна. Прати ни при унг - той категоричен че не е там проблема. Пак при нефролога - изписа панцеф, утре пак урина и crp.  Даде и направление за хоспитализация, ако тази нощ се влошат нещата, ако не - утре пак при него с новите изследвания.
Ужасно е да ти е болно детенцето Sad

# 192
serendipity_85, дано бързо отрият причината и да помогнат. Пожелавам ви много здраве и късмет!

# 193
  • София
serendipity, кураж и бързо оздравяване!

Ползвате ли вече слънцезащитни за бебетата? Какви марки избрахте?

# 194
serendipity_85 много неприятно, дано се оправи бързо! Панцеф е доста силен, но ефикасен антибиотик, когато е изписан правилно. А урина преди да почнете АБ ли ще давате?

За слънцезащита ще се доверя на Avene- 50 фактор за децата и мъжа ми, 30 за мен.

Общи условия

Активация на акаунт