КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

  • 61 209
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Здравейте!
И аз реших вместо само да надничам, да се включа  Grinning Превъзходни бухти, вени-види и Мама Цоцоланка, отдавна съм им хвърлила око и направо ми се ще да ги направя още утре. Страхотно вкусни изглеждат   bouquet
Благодаря на всички за страхотните рецепти и вдъхновението, макар че ми се развали диетата покрай тези снимки  Laughing и Джема, възхищавам ти се на волята, браво   bouquet
Днес спретнах и аз козунаци - по рецептата с маскарпоне на Еликсирчето, превъзходни станаха, без забележки. Други не съм правила, ама най-вероятно това ще е моя козунак за празника, тъй като ако пека всяка седмица козунаци за проба, накрая няма да ни се хапват.  Laughing Много съм доволна от резултата, мъжа ми каза,  че това е най-вкусния козунак, който някога е ял, а това за мен е голям комплимент, тъй като той е адски капризен, пък и разбира от храна и.... абе много трудно му се угажда. Та, препоръчвам рецептата. - рулото, аз също ползвах вишнево сладко и бадеми, много си подхожда, , - разрязан единия. Това, което ще оправя присъщинското правене е плетката на втория, бях го сплела рехаво, другия път ще е по-стегнато, плюс намазване непосредствено преди печене, тъй като аз мажа по-рано. Страх ме е да не забравя и да ги изпека ненамазани. Благодаря ви за рецептите и обясненията, много са полезни   bouquet

# 586
  • Мнения: 2
Здравейте!
И аз реших вместо само да надничам, да се включа  Grinning Превъзходни бухти, вени-види и Мама Цоцоланка, отдавна съм им хвърлила око и направо ми се ще да ги направя още утре. Страхотно вкусни изглеждат   bouquet
Благодаря на всички за страхотните рецепти и вдъхновението, макар че ми се развали диетата покрай тези снимки  Laughing и Джема, възхищавам ти се на волята, браво   bouquet
Днес спретнах и аз козунаци - по рецептата с маскарпоне на Еликсирчето, превъзходни станаха, без забележки. Други не съм правила, ама най-вероятно това ще е моя козунак за празника, тъй като ако пека всяка седмица козунаци за проба, накрая няма да ни се хапват.  Laughing Много съм доволна от резултата, мъжа ми каза,  че това е най-вкусния козунак, който някога е ял, а това за мен е голям комплимент, тъй като той е адски капризен, пък и разбира от храна и.... абе много трудно му се угажда. Та, препоръчвам рецептата. - рулото, аз също ползвах вишнево сладко и бадеми, много си подхожда, , - разрязан единия. Това, което ще оправя присъщинското правене е плетката на втория, бях го сплела рехаво, другия път ще е по-стегнато, плюс намазване непосредствено преди печене, тъй като аз мажа по-рано. Страх ме е да не забравя и да ги изпека ненамазани. Благодаря ви за рецептите и обясненията, много са полезни   bouquet
Люба,твоя козунак изглежда превъзходен! Ще може ли да ми копнеш рецептата,моля?

# 587
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Рецептата е на Еликсирчето, ама понеже тя го прави наскоро и за това не е още на първа страница. - http://kulinarenelixir.blogspot.com/2014/03/blog-post_24.html

# 588
  • Мнения: 2
Благодаря ти много! Ще се опитам да го направя.

# 589
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Мерси !Всички в темата са големи майсторки и шапка свалям за търпението и опита ,който споделяте Hug
Сладкото е от сини сливи ,не е мармалад а сладко с половинки сливи .

# 590
  • Мнения: 1 091
Така, и аз в темата. До сега само ви четях, редовно и най-накрая се престраших.Страхотни майсторки сте !
 Замесих с 500 гр. брашно по рецептата на Морена козунак с прясно и кисело мляко. В момента втасва. Обаче не мога да преценя колко време да го оставя да втасва. Сложих го в голяма купа и не мога да преценя - по мое мнение се е удвоил, ама дали ? Във фурната е на 35 градуса от 45 минути. Колко още да го държа, за да не превтаса ?

# 591
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Didi, добре дошла и благодаря за доверието!  Simple Smile
Обаче да беше снимала преди втасването и сега, та да кажем. Така няма как да преценим ние - ти ще решиш. И аз в голяма купа го оставам да втасва. Нали си спомняш колко е било голямо тестото в началото, прецени, друго не ти остава. Ако можеш, снимай го сега и дай да видим.

# 592
  • Мнения: 28
От всички съвети в темата стигнахме до тук:

# 593
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Мдаааа... далече, Мюсли, далече... Поздравления, страхотни са!  Hug
Ако им се озорите на тези тримката, свиркай.  Grinning

# 594
  • Мнения: 378
Мдаааа... далече, Мюсли, далече... Поздравления, страхотни са!  Hug
Ако им се озорите на тези тримката, свиркай.  Grinning
newsm10

# 595
  • Мнения: 28
Единия го изядохме на момента, а останалите заминаха подаръци. Но ми провалиха кафето, замесих в 9,30 и оставих в хладилника. В 11 часа тъкмо да излизаме, поглеждам да видя как са, и те почти втасали. Та, не ми повтаряйте грешката.

# 596
  • Мнения: 1 091
Морена, благодаря за посрещането.
Уф, нямах търпение и вече го сплетох за повторно втасване. каквото стане - стане. Имам още един въпрос - в рецептата пишеш "да се пече на втора степен" - това предполагам е второ ниво на фурната ? Моята има три нива.
Не снимах, защото сега зареждам батериите на апарата. Резил или успех - ще покажа в изпечен вид  Simple Smile

# 597
  • Мнения: 76
Мюсли, прекрасни са станали козунаците,а и какъв цвят.

# 598
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Диди, на 2 от 5 е при мен (броят се отдолу нагоре), забравила съм да уточня това и ще редактирам рецептата. Благодаря, че ми обърна внимание!  Ще чакаме снимка. Simple Smile

# 599
  • Мнения: 1 091
Показвам резултата. Като за първи опит съм много доволна. Морена, благодаря за споделената рецепта и напътствията. Благодаря и на всички останали, които споделяте своя опит.   bouquet
 Знам си грешките и следващия път ще се опитам да ги отстраня. Има и наченки на някакви конци. Каква е тайната за тях, явно все още не съм разбрала съвсем.  Simple Smile



Общи условия

Активация на акаунт