ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 943
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мерси, гала, аз нямам представа какво се води Лексотана, на мен ми е предписан за тревожност. Утре ще издирвам докторката и ще видим какво ще ме посъветва.

# 136
Не се сещам ама аз преди пих едни със зелена рецепта и Ремотив,нали е със жълт кантарион

# 137
Напоследък имам едни нервни изблици, придружени с рев, всичко това съчетано с хипохондрия. Уж съм спокойна и изведнъж ставам нервна, плача, мисля си колко е кратък животът и че не се знае колко още ще живея. Всичко сама си преживявам. Мислите ли, че това може да е ПР? Не мога да се справя с това.

# 138
Напоследък имам едни нервни изблици, придружени с рев, всичко това съчетано с хипохондрия. Уж съм спокойна и изведнъж ставам нервна, плача, мисля си колко е кратък животът и че не се знае колко още ще живея. Всичко сама си преживявам. Мислите ли, че това може да е ПР? Не мога да се справя с това.

Нищо ти няма,може би моментно състояние, не задълбавай и не се рови в нета, не търси диагноза ,какво ти е, защото това не е  добре/ да си търсиш диагнози/. Търси хубавото в живота, колкото и да е кратък! Hug

# 139
Ей така като си викаш колко е кратък, започвай да си го живееш без да му се замисляш, защото наистина е кратък и си губиш времето.

# 140
Момичета, зачестяват ли ви ПА и нервно-вегетативните симптоми, когато боледувате от разни вирусни в по-тежък вариант?

Тия дни ме повали кошмарен вирус..с всички екстри..УНГ, температурно, болки ту на едно, ту на друго място по цялото тяло. Тръгна ми и лоша кашлица и пия и антибиотик. Вече цяла седмица се влача така и почти всеки ден ме хващат кризите и то в много страховит вариант. Налага ми се да си пия от успокоителното в по-голяма доза, защото не издържам. Не съм имала такива ПА от миналата зима, когато пак карах по-тежко вирусно.. Sad

# 141
Здравейте, момичета:)

Отдавна не съм влизала, но сега попрочетох някои от последните коментари... Някой беше споменал за сутрешното неразположение, та реших да споделя, че при човек с ПА това е най-нормалното нещо - това е неосвободената тревожност, която просто избива (нещо като мини ПА) - свива ти се стомаха, ходи ти с до тоалетна, може да имаш леко сърцебиене, чувство на страх, гадене... През останалото време просто се притъпява... до следващата сутрин или ПА. Организма иска да се чисти, какво да прави... опитва се поне и това му е начина. След като се освободи тревожността напълно, ще се махне и това сутрин.... И това ще стане само с дишане, ще се изхвърли всичкия насъбран боклук, енергията ще се отблокира и ще потече свободно. Не, не е шарлатанска работа, а е най-ефикасния и мощен метод за справяне с ПР!  bouquet

# 142
На мен пък ми е по-зле вечер , защото вече съм уморена и тогава ми избива всичко . Сутрин сякаш ми е най - добре .
Seaa , преди 2 седмици бях болна от вирус и едната вечер направих такава ПА каквато не бях имала в живота си , определено ще я запомня , но при мен не знам дали не беше от едни прахчета дето пих и на тях после видях , че пише , че може да предизвикат сърцебиене , нервност и т.н.
А си намерих страшниче и от днес почвам да го пия , ако има ефект ще споделя Simple Smile .

# 143
По принцип всяко неразположение може да отключи ПА.

# 144
Здравейте, момичета:)

Отдавна не съм влизала, но сега попрочетох някои от последните коментари... Някой беше споменал за сутрешното неразположение, та реших да споделя, че при човек с ПА това е най-нормалното нещо - това е неосвободената тревожност, която просто избива (нещо като мини ПА) - свива ти се стомаха, ходи ти с до тоалетна, може да имаш леко сърцебиене, чувство на страх, гадене... През останалото време просто се притъпява... до следващата сутрин или ПА. Организма иска да се чисти, какво да прави... опитва се поне и това му е начина. След като се освободи тревожността напълно, ще се махне и това сутрин.... И това ще стане само с дишане, ще се изхвърли всичкия насъбран боклук, енергията ще се отблокира и ще потече свободно. Не, не е шарлатанска работа, а е най-ефикасния и мощен метод за справяне с ПР!  bouquet

Липсваааааш, много липсваш, миличка. Винаги те давам като пример за човек ,разделил се завинаги с ПР. Надявам се да се множат хората, забравили за този проблем!  Hug

# 145
yellow buterfly колко добре си го описала, точно така е сутрин при мен, после всичко отминава, задължилно свиване в корема и после в тоалетната Mr. GreenМисля,че всички можем да излезем веднъж завинаги победители от това, просто не трябва да спираме!

Elizabet, ти както описваш твоите симптоми, твоето си е чисто нервно-вегетативна дистония, ти за мен нямаш панически разстройство, и аз бях като теб първия път преди 15 години и си се оправих много по-лесно от сега, защото нямаше нито подтиснато настроение, нито лоши мисли.Мисля, че като ти се оправи сърцебиенето и всичките ти притеснения ще изчезнат напълно. Simple Smile
Аз откакто спрях денксита нямам грам сърцебиене вече, чак ми е странно, като знам преди какви 3.4 часови кризи имах от сърцетуп. Иначе засега овладявам положението с другите симтоми, спя много хубаво, и то само с един валериан вечер, аз нали имах и големи проблеми със съня, преди да почна да пия денксита. И да препоръчам това билковото,което почнах да пия Бланд на Ботаник- мисля,че има ефект.

# 146
Здравейте, момичета  Hug

Този вирус май за всички ни повлия зле на психиката  Flutter

За холотропното дишане се изказах абсолютно непрофесионално, алина  Hug Наистина не съм наясно. Пиша на база прочетеното в интернет, че после някои повръщат, на други се появявали проблеми с мозъка  newsm78 ( а колко му трябва на един хипохондрик да прочете това  Crazy).
Не го отричам, но има ли в България достатъчно квалифицирани хора, които могат да го практикуват безопасно ?
За методът Силва какво ще кажете? Препоръки за книги като начало?

# 147
  • София
Здравейте, мацки   bouquet
Аз нали ходя на терапия и от известно време ме мъчи следния въпрос:
Възможно ли е терапията да те излекува? Да оставим настрана хвалбите на самите терапевти и платените реклами из нета и другите медии. Защото, честно казано, не съм срещал  newsm78 човек, който се е излекувал с психотерапия. За момента положението при мен е следното: говорим си с терапевтката, тя ми обяснява много хубави неща, дава ми кураж, аз си тръгвам оптимистично настроен, че има излекуване пустото нещо и това настроение ме държи няколко дни. След това съм пак в дупката. И си мисля - много добре, изплакваш си мъката на някого срещу 50 лева на час и ти олеква временно. Та в тоя случай не е ли терапевта просто един скъпо платен слушател? Не знам вече... Честно казано, не виждам в дългосрочна перспектива нещо да се подобрява при мен, освен това, че АД ме държат на някакво ниво и без тях съм просто загубен...

Yellow Butterfly, сега като ходя на терапия и си обогатявам знанията как работи психиката, започвам да подлагам на съмнение такива методи като холотропното дишане. Да оставим настрана, че този метод специално е изрязан от едно цяло направление в йога и се предлага като нещо ново и уникално от западния свят (един вид преоткриване на топлата вода с тази разлика, че в оригинал се използва за едни неща, а тук са му намерили друго приложение и са казали "я, това дали няма да работи при психични проблеми"...).
Та затова искам да те попитам да разкажеш по-подробно как протече излекуването при теб. Когато започна да го практикуваш, пиеше ли АД и ако да, как ги спираше - по лекарско предписание, по свое усмотрение...?
Второ: Добре, изкарваш някакви "застояли" емоции на бял свят и се "освобождаваш" от тях. Но тези емоции се генерират от твоето мислене (неосъзнато, на подсъзнателно ниво). Тоест, ти дори да се освободиш от крайния продукт (емоциите), нали мисленето продължава да генерира същите емоции? Беше ли съпроводено ходенето ти на дишане с промяна в начина ти на мислене (виждане) към живота ти като цяло?
И последно - дали това излекуване всъщност не е било някаква промяна в живота ти, която в крайна сметка е довела до, да го кажем "стъпване в твоя истински коловоз"? Съвсем лаически пример - например си била депресирана, защото си била сама и не си можела да намериш половинката си в живота. В един момент я намираш и вече няма причина за депресията и съответно тя си отива. Това по стечение на обстоятелствата съвпада с ходенето ти на холотропно дишане и ти се решила, че излекуването ти е от него...
С тези въпроси не искам да се заяждам, а просто наистина наистина искам да разбера как действа това пусто дишане. Чел съм за хора (двама), които са си навредили много с него, а и мнения съм събирал, и то на ерудирани хора, които ме предупреждават много сериозно, че мога да се вкарам в такава приказка, че после вече хептен няма да има излизане. Та затова изпитвам страх към това дишане и не мога, по дяволите, да разбера механизма, по който то може да помогне...

# 148
maria7787 , според мен си имам ПА . Както си стоя и изведнъж изпадам в паника и си мисля ей сега как ще вдигна кръвно , ще ме вземат в болницата и ще направя инфаркт  Simple Smile . Това си е чисто паническо разстройство .

# 149
enyo, и аз си задавам абсолютно същите въпроси! Посещавах терапия и след приключването й си мислих, че всичко е наред. Беше лято, бях заобградена от хора, емоции, развлечения....В момента, в който останах сама, отново всичко лека полека започна да се завръща (и по-лошото, че вече с по-тежки симптоми от преди). Мисля си, че от много голямо значение е нашето поведение след терапията, не трябва да занемаряваме грижата за себе си и да открием начини, които най-лесно ни помагат да излезем "от дупката"- хоби, спорт или каквото и да е друго.

Общи условия

Активация на акаунт