Спиди си мислят, че са куриери!

• 219 192
  • 1 631
  •   1
Отговори
# 345
Посочи ми, къде съм казала, че не. Казах, че не е длъжен по закон и не е редно д казвате, че едва ли не - куриера ни дава на нас всички обяснение, а на вас - не, както и казах, че като го напарви това търговеца, получава същата информация като и вие...
Ами това просто не е вярно.
Излишно е да разводняваме повече темата. Тя е за куриерите, ако искате си пуснете една за онлайн магазините.

Кое не е вярно? Черно и бяло е написано. И не разводняваме темата , това е по темата, вие сами започнахте да обсъждате търговец- клиент - куриер, или искате само да се оплаквате, а търговци и куриери нямат думата?

# 346
  • София
Аз даже с нетърпение чакам някой куриер да се включи.  Twisted Evil

# 347
Silver Light, както казах, черно на бяло при мен пише, че пратката е приета от клиент еди кой си. И ако пратката му бъде загубена, независимо, че получателят е трябвало да плати доставката, подателят получава обезщетение.
Куриерите не плащат обезщетения на всеки, само на клиентите си. Така че търговецът им е клиент при всички случаи.

И не разводняваме темата , това е по темата, вие сами започнахте да обсъждате търговец- клиент - куриер, или искате само да се оплаквате, а търговци и куриери нямат думата?
Имате, но говорете по темата, а именно за проблемите с куриерите, не за това кой как е разкъсал опаковката на стоките ви.

# 348
Ами това ви е проблема, че искате само да оплювате и не ви интересуват отговорите на въпросите ви.
Виждам, колко си прочела и случая с опаковките, макар, че го цитираш.

Пиша изобщо , за да ви обясня, че тези бленувани от вас обещетения не се плащат реално.  Когато търговеца си иска обещетение от куриера, куриера рядко го плаща, в повечето случаи това става само при загубена стока, не при забавяне в доставаката. Може да са длъжни, но не го правят.

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 13:05 от Silver Light

# 349
  • при късмета
Ами това ви е проблема, че искате само да оплювате и не ви интересуват отговорите на въпросите ви.

Пиша изобщо , за да ви обясня, че тези бленувани от вас обещетения не се плащат реално.  Когато търговеца си иска обещетение от куриера, куриера рядко го плаща, в повечето случаи това става само при загубена стока, не при забавяне в доставаката. Може да са длъжни, но не го правят.

Правят го. Стига търговеца да е в час как да си потърси правата и как работи. Ако е читав търговец би държал на коректни отношения с други фирми, особено явяващи се партньор с друг бизнес. Читавия търговец има читави отношения с други фирми и с клиенти. Този който е решил да има някакъв бизнес, който да го изхрани само за празниците е от друг вид естествено

# 350
Ама това просто не е вярно, от личен опит го казвам. Явно не знаете как да си го поискате.

# 351

Правят го. Стига търговеца да е в час как да си потърси правата и как работи. Ако е читав търговец би държал на коректни отношения с други фирми, особено явяващи се партньор с друг бизнес. Читавия търговец има читави отношения с други фирми и с клиенти. Този който е решил да има някакъв бизнес, който да го изхрани само за празниците е от друг вид естествено

Значи, ако куриера не е "читав" и не иска да изплати обещетение на търговеца, търговеца е виновен, и ако той от своя страна е "читав" ще заведе дело за 5.30 лв срещу куриера, за да има добри отношения с него ? Права сте...

Истината е, че в пикови за годината моменти всички са натоварени и е нормално да стават грешки, грешки стават също и без да е пиков момента, защото сме хора, но когато вие напарвите грешка в работата си - нормално и човешко е, когато куриер направи грешка е некадърен, а търговеца е виновен , защото се е родил и по презумпция е некадърен.

Просто, проявявайте и вие малко разбиране към куриерите, това е.

# 352
Ама това просто не е вярно, от личен опит го казвам. Явно не знаете как да си го поискате.

Вие куриер или търговец сте?

# 353
Моите проблеми не са били в пиковите дни.
Просто заспали служители, които ги мързи да си мръднат пръста. Чак след като ги натисна подателят и аз подадох жалба в отдел Рекламации, се размърдаха и я изровиха от склада.

Ако куриерът не е читав - при няколко такива случая се сменя с друг. И при всяка грешка се иска обезщетение, като си бръкнат няколко пъти в джоба внимават повече.

За търговците нищо не казвам, освен че трябва да съдействат като "тормозят" куриерите да си вършат работата. При натиск от двете страни - подател и получател - ефектът е по-голям.

Скрит текст:
Ето сега чакам пратка от Икея. Беше написан срок 5 работни дни. Минаха, не само че я няма, ами и статусът й е още само "приета". Ами като са пикови дни, удължете си срока - пишете 10 дена, за да не я чакам.
Платена е с карта още при поръчката, значи те могат да си работят с моите пари, но не могат да ми я пратят от 13-ти до днес, 19-ти сме вече  Crazy

Silver Light, за от страната на подател говоря.

# 354
А защо чакате последните дни, като знаете всяка година, какво става?

# 355
В петък пуснах 2 пратки до офис на Еконт - едната до малък град на 350-400 км разстояние, другата до областен град на около 200 км разстояние. Тази до малкия град беше получена в събота към 11 ч. предиобед, а тази до по-близкия голям град беше получена преди малко. А все с Еконт съм ги пуснала, в един и същ офис.

# 356
Миналия месец имах друга поръчка от Икеа, същата работа. Пък празници нямаше.

# 357
Миналия месец имах друга поръчка от Икеа, същата работа. Пък празници нямаше.

Еми не знам... Това си е от Икеа и няма общо с куриерите, сега ще кажат, че обсъждаме не по темата.

# 358
  • при късмета

Искаш да кажеш, че всички клиенти са виновни, защото не поръчват коледни подаръци през юли? Тогава ще се оправдават, че е отпускарски сезон и няма работници. Абе, все куриерите и търговците имат оправдания, но последиците са клиентите.
И чети, поне претендираш, че можеш. Не казах, че в такима случаи не са читави куриерите, а търговците. От началото на дискусията се правиш, че не разбираш, това което не ти изнася

# 359
Еми не знам... Това си е от Икеа и няма общо с куриерите, сега ще кажат, че обсъждаме не по темата.
Скрит текст:
Затова го бях сложила в скрит текст, просто давам пример за търговците, за които ти повдигна тема.

Общи условия

Активация на акаунт