Спиди си мислят, че са куриери!

• 218 511
  • 1 625
  •   1
Отговори
# 1 575
Да, проблемът действително става все по-голям. Ако погледнете в сайта на Еконт, Спиди и проверите офисите, се вижда, че са доста редуцирани, като цяло. И явно и куриери за доставки не достигат, та не знам как ще е занапред. Щото кутиите са добре, но за големи пратки не стават. БГ пощи пък идея нямам на какво дередже са в момента.
Работят си, в работата имаме договор Булпост, звъним им, куриера идва и на другия ден пратките са доставени, за кореспонденция също ползваме пощите, доставят си всичко не сме имали оплаквания и е по-евтино от куриерите.

# 1 576
За колко време се изплаща наложения по банков път от вземането на пратката?

# 1 577
  • София
Много бързо, веднага бях получила парите.

# 1 578
Хей, това спиди много ми наподобява на бг пощи по обслужване. Системата им така е направена, че ако имаш за получаване, пращане и взимане на наложен платеж, всичко се прави отделно с отделно сканиране на личната карта. Потрес. По система явно са купили обновената версия на софтуера от бг пощи 😂

# 1 579
Да бяха и като цените на бг пощи....

С опцията преглед и тест е голям ужас, в кварталния офис вече е само една служителка и някой като започне да мери нещо и да се чуди иска ли го или не и заминаха 20 минути допълнително чакане. Да приемат такива пратки където работят и двете гишета, за да не се бавят излишно хората.
В Еконт някой като мери му казват да мине встрани и обслужват опашката, докато пробващия реши, а в Спиди цялата опашка го чака да реши дали я иска тази пратка или не.

# 1 580
  • София
В Спиди не всички офиси имат пробна, и като пристигне някоя дреха с преглед и тест, става голяма драма, че няма къде да се пробва. Един мъж беше получил долнище от анцуг и настояваше да го пробва някъде, служителката му каза - ами тогава ще трябва да се съблечете по средата на офиса.
За наложен платеж, веднъж връщах така и си подготвих товарителницата с даване на банкова сметка, където да ми преведат парите, и всичко мина гладко.

# 1 581
ДА, еконт имат пробни. Не знам дали всички, но нашия еконт е с пробна с параван, стол, закачалка и огледало. А в спиди една рокля бях получила ме.питаха дали ще тествам, аз отвърнах ами то няма къде. Те за това и някои онлайн магазини ползват само спиди, защото да не пробват хората, а да плащат и после евентуално да пробват да си върнат парите...Пълна загуба на време. Дори вече назрява алчния вой на търговци да премахват наложените платежи, че да брулят крушата както трябва....

# 1 582
  • София
И при нас и в двата офиса на Еконт има пробни, в Спиди мисля, че само единия. Наложените платежи не че ги махат напълно, но вече в много сайтове плащаш допълнително такса ако избереш наложен платеж. Гадничко си е.

# 1 583
Не съм смятала при случай, че върнеш пратката след тест дали плащаш таксата за наложен платеж... но определено ми е по-важно да отсея качествени сайтове, които предлагат качествена стока. Много сайтове обработват снимки и зареждат складове от китай и очакваш едно то излиза по-различно и се налага да връщаш.
А пък поръчките до автомати на спиди държат пратката 3 дни и после я прехвърлят до офис за още 7 дни.. тотални застраховки да не изтърват някой цент да приберат. Същите като мобилните от А1....

А банкова сметка е много рисково да се дава в България... такива нагли тарикати има ,че няма да разбереш как е станало

# 1 584
Аз лично съм нямал проблем със Спиди.
Веднъж имах объркана пратка, която беше пристигнала в друг град,
но си я пренасочиха и проблема се разреши.

# 1 585
Те проблемите основно идват при изпращане. Получаването е проблем, когато имаш да тестваш нещо..

# 1 586
Неизпълнено разпореждане на изпратена пратка, свързването по телефон с тях невъзможно, не връщат обаждане както заявяват. По имейл никой не отговаря с дни.. Иначе с цялата си наглост вдигат цените от другия месец. Дано повече търговци се пренасочат към boxnow и към новите Pigeon express..

# 1 587
Изобщо отговарят ли на мейл? Защото на мое оплакване никакъв отговор не получих..

От Pigeon express какви са ви впечатленията? При нас имат само 3 офиса и гледам, че работят от 9 до 20 ч, единия даже до 22ч, което е страхотно. Трябва да ги пробвам. Като цена излиза:

Последна редакция: сб, 13 юни 2026, 12:51 от Simply_fun

# 1 588
Пигеона са се заели да правят конкуренция на Еконт. И аз скоро мисля да ги пробвам. И до адрес са по-евтини от Еконт и Спиди.

# 1 589
Уж доставяли и събота и неделя и дори в празнични дни, което си е голяма конкуренция

Общи условия

Активация на акаунт