Ти какво сготви? Снимай, покажи! 116-та тема

  • 162 759
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 206
При мен тези дни

един кекс с шоколадова глазура


една болярска питка



Някой да има идея защо не ми се получи желираното кисело мляко с плодове? Следвах рецептата , то фактически за желатина, защото досега не съм работила с него, но не се получи. Млякото беше по скоро като...пресечно. На една кофичка от 500мл мляко сложих едно пакетче желатин, разтворено първо с няколко с.л студ.вода, после разтопен на водна баня.

# 166
  • Мнения: 22 867
Някой да има идея защо не ми се получи желираното кисело мляко с плодове? Следвах рецептата , то фактически за желатина, защото досега не съм работила с него, но не се получи. Млякото беше по скоро като...пресечно. На една кофичка от 500мл мляко сложих едно пакетче желатин, разтворено първо с няколко с.л студ.вода, после разтопен на водна баня.

Вероятно заради температурната разлика на млякото и разтворения желатин. Млякото е било студено, желатиновия разтвор горещ. В такива случаи загряваш леко цялата смес и разбъркваш леко, докато усетиш, че "парцалите" изчезнат, като в никакъв случай не оставяш сместа да заври, на слаб огън. След това охлаждаш и слагаш в хладилника. Peace

Но пък кексът ти изглежда превъзходно! Heart Eyes   bouquet

# 167
  • Мнения: 206
И аз така си помислих, labrex, млякото ми беше от хладилника  Embarassed Мерси за съвета!
И благодаря за похвалата за кекса  Hug

# 168
  • София
  • Мнения: 15 828
 Шницели от кайма.

# 169
  • Пловдив
  • Мнения: 724
 labrex, може ли рецептата за  кюфтета в млечен сос, много добре изглеждат!

# 170
# 171
  • Мнения: 22 867

labrex, може ли рецептата за  кюфтета в млечен сос, много добре изглеждат!

ketival, разбира се!  bouquet

Скрит текст:
Най-общо половин кг кайма и литър прясно мляко. От каймата се правят кюфтета като за пържене, с лук, хляб, яйце, подправки, оформят се на топчета и се запържват в по-дълбок съд с повече олио, вкъщи едно малко разлато канче използваме. Пържат се не до готовност, а да се запечатат, правят една кафеникава коричка. Олиото, след като се приключи с кюфтетата, се прецежда и се сипва в тенджера. Запържват се в него 3-4 с.л. брашно и се излива прясното мляко. Слагат се дафинов лист, може бахар, чер пипер, по желание и според вкуса. Като заври млякото, в него се слагат кюфтенцата и ври на среден огън 10-15 мин. Ако стане гъст сос, т.е. много гъст, се разрежда с малко вода до желаната консистенция. Накрая се поръсва с магданоз.  Това е манджа на половинката и обикновено той си я прави, във всеки случай по-често от мен. Grinning

У нас канелони с пилешко и канелоно-лазаня, имаше много счупени канелонки, смесих с плънката,  залях с бешамел, поръсих с кашкавал и пекох както канелоните.





# 172
  • Мнения: 37
Лабрекс може ли рецепта за масленките

TEDA02, на пеп-4о по рецептата ги правих.  Heart Eyes

мерси за рецептата

# 173
  • Мнения: 112
Хрупкави бутчета с пармезан и сусам

# 174
  • Мнения: 492


Прилича на винен кебап, но иначе е свинско със сладко-кисел сос  Laughing

# 175
  • Мнения: 5 173
Бисквити с орехи и парченца шоколад

# 176
  • Мнения: 1 691
Росена страхтни бисквитки. Може ли рецептата? Praynig
от мен Питки за хамбургер- от блога Шъркелово гнездо. Само дето накрая ги намазах с яйце и олио и поръсих със сусам Peace

гъби пълнени с кашкавал и такива с "пастет" от лук, магданоз и сирена.

печени тиквички и чушки на грил

пържени картофки, шницели с кайма, пържени филийки

# 177
  • Мнения: 5 173
Нямам точна рецепта, на око ги правих. Днес в Корея, Япония, Китай и Тайван се празнува White Day (ден, в който мъжете връщат жеста на жените, които са им подарили шоколад на 14 февруари и им подаряват нещо сладко, но в светли цветове, бяло, нещо пъстро, за да ги уважават, но не трябва да има шоколад).
Много актьори и певци в Япония и Корея се изреждат днес в Туитър и ютюб с различни снимки и клипове на това, което са приготвили, а само като ги гледах и на мен ми се доядоха, затова още сутринта набързо направих една тава. Рецепта не съм гледала, ще ти кажа какво сложих, готвя на око и според опита, който имам си преценявам всичко.

Разбих едно яйце с около половин пакетче размекнато масло на ръка, с телче. Добавих на вкус захар, 2-3 супени лъжици прясно мляко, лъжичка сода бикарбонат и добавях брашно на око, но целта е сместа да стане много гъста, но не омесено тесто, просто много, много гъста смес, която се бърка с лъжица. Добавих след като обърках всичко, нарязани орехи и парченца шоколад. В тава, заслана с хартия за печене слагах с помощта на лъжица част от сместа, за всяка бисквитка. Трябва да са на разстояние една от друга, защото става големи, както ги виждаш на снимката ми, но не трябва да се как да кажа... разпльокат, затова подчертавам, че сместа трябва да е доста гъста. Пекат се на 180 градуса, до готовност, трябва да се следят и да не загорят отдолу. Излязоха ми от тези продукти общо 11 бисквитки, ако сложиш естествено повече материал, ще имаш повече, но аз исках нещо на бързо и така стана, направих ги за 30-35 мин. с печенето, защото стават много бързо, в готовата загрята фурна.
Правила съм много пъти такива бисквити, може да се сложи отгоре и примерно бонбонка, да се сложат стафиди, червени боровинки, други ядки, каквото поискаш.

Тайна, ти ще ме разбереш най-добре. Тек приготви днес подобни биксвити и качиха видеото в канала на 2PM, а като го видях не издържах, много ми се приядоха. Неговите станаха добре, макар че някои поизгори, а други му се разтекоха малко повече, но се постара, макар че не му е работа. Уважи феновете.

# 178
  • София
  • Мнения: 15 828
  Росонера, пусни ми линкове на лични, да погледам и аз  Hug !

# 179
  • Мнения: 24

Може ли рецептата за сладко-киселия сос?

Прилича на винен кебап, но иначе е свинско със сладко-кисел сос  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт