Аз имам ВПВ и пия от 3г- конкор 5мг дневно. При първата ми бременност не съм имала проблеми със сърцето а имах проблем с износването. Кървях целия втори месец и от тогава до 9м бях на хапчета и лежах. Но всичко лошо се забравя и сега искам да имам второ дете. Питала съм кардиолога при които ходя и той казва че би било опасно защото през бременноста, проблемите със сърцето се задълбочават и ако получа криза това би било опасно и за бебето и за майката. Предполагам че медикаментите които се използват са несъвместими при бременност. Също така конкора не се пие при бременност, а без него пулса ми е 100. Преди да разбера че имам проблеми със сърцето винаги ми е бил 100, но аз не съм знаела че е проблем и си живеех живота, но сега като знам обръщам голямо внимание на това сърце чак прекалено много...
Искам да се консултирам със специалисти кардиолози и акушер-гинеколози в София които да преценят риска и да ми отговорят адекватно дали мога да забременея, защото това "риск за живота на майката" въобще не ми харесва, не мога да поема такъв риск още повече че имам друго дете.
Моля, тези които са минали по този път и знаят имена на специалисти да се включат и да пишат.