Лемили срещу Барби

• 23 557
  • 447
  •   1
Отговори
# 300
Детето в синьото трико на едни ще изглежда с идеално тегло, на други - недохранено, на трети - добре тренирано.

# 301
  • където ми харесва
За мен всеки млад и здрав организъм клони по-скоро към слабост, а не към пълнота.
Да, има ниски - и аз съм ниска, но дебелината не е нормална - тя е резултат от плюскане, а не от нормално хранене
Факт (между другото, думата "плюскане" е много грозна). НО, замисляла ли си се, че не всеки индивид, е дебел, защото прекалява с яденето? А точно в тийн възрастта, когато тялото ти се променя, и не винаги е пропорционално, доста момичета наедряват?
Сигурно от там идва проблема с големите гърди-едно време, когато бях ученичка (не беше преди хиляди години, между другото), момичетата на които им порастваха гърдите изведнъж, се чудеха как да ги скрият, съответно носеха широки дрехи, изглеждаха по-пълни...пък не са ги връщали. Дразни ме този стереотип, дето се налага-ако не си слаба,автоматично си дебела.

# 302
Краката (стъпалата и) не пасват.
 Shocked

Ама сериозно ли?  Joy

Ох, аз съм силно увредена не само от Барбитата, но и от Дисни и техните, там какви бяха, скрити сексуални послания.  Mr. Green

Нормално е да си пълен, когато си генетично предразположен, болен или подобни. Ненормално е да си пълен, когато е в резултат на храна и застоялост.
Да не се лъжем, проблемът не е Барби. Проблемът е начинът на живот и храната и сега се опитваме чрез кукли и детски филмчета да се успокояваме, че сме нормални.  Wink

# 303
Но тази Лемили, показаната от теб, е откровено ячка.
Защо пък да се налага такъв стандарт?
Питах вече, редно е да има промяна в "мерките на звездите" ли, защото масово в развитите общества проблемът с наднорменото тегло е повече е крещящ?
На едно дете от Сомалия Лемили какво ще трябва да му внуши?

# 304
  • София
Но тази Лемили, показаната от теб, е откровено ячка.
Да - ячка, набита, трътлеста. В моите очи е такава.  Peace
Определено не е кукла, която да ми хване окото.
Ако детето ми я хареса, бих я купила, естествено.

Каси, ти не разбра ли, че сестрата на някаква хаитянка, Лили ли, каква беше, е добре сложена женска фигура. А на мен ми прилича на гюлехвъргачка.

# 305
Да, стана ми ясно още вчера, че аз съм със сбъркана представа за женското тяло; горките ми деца; плюс позиви за гадене от съфорумки....

# 306
  • в рока
Нещо в стойката на Лемилито ми куца. ThinkingТрябва и само копие и ми напомня на праистори4ески човек

# 307
За мен всеки млад и здрав организъм клони по-скоро към слабост, а не към пълнота.
Да, има ниски - и аз съм ниска, но дебелината не е нормална - тя е резултат от плюскане, а не от нормално хранене
Факт (между другото, думата "плюскане" е много грозна). НО, замисляла ли си се, че не всеки индивид, е дебел, защото прекалява с яденето? А точно в тийн възрастта, когато тялото ти се променя, и не винаги е пропорционално, доста момичета наедряват?
Сигурно от там идва проблема с големите гърди-едно време, когато бях ученичка (не беше преди хиляди години, между другото), момичетата на които им порастваха гърдите изведнъж, се чудеха как да ги скрият, съответно носеха широки дрехи, изглеждаха по-пълни...пък не са ги връщали. Дразни ме този стереотип, дето се налага-ако не си слаба,автоматично си дебела.

Какво грозно има в думата "плюскам"? А, как да наречем натъпкването с мазни пици, баници, чипсове, наливането с по над литър кола дневно и изяждането на х брой вафли и зрънчовци?

Това не е хранене, още по-малко похапване.

И, да, наднорменото тегло при изначално здрав организъм се предизвиква точно от свръх калории, които не могат да бъдат изразходвани. И понеже в природата енергията не се губи, в организма тя се складира в толкова симпатичните паласки, шкембета и т.н.

И, да, Лемилито е трътлеста, но все още не е дебела - след година-две вече ще е заформила мекота около ханша и талията  Wink

# 308
Да естествено, че има и пълни хора най-вече в тинейджърска възраст, Но и точно тогава е и най-лесно фигурата да се промени - не във всички случаи е генетично заболяване. Въпроса е да научиш детето да спортува и да се храни правилно, а не да гладува и да носи широки дрехи, за да прикрива тялото си. Знам, че има и ненормално слабо. Някой сега ще си помислят, че преувеличавам, но аз като бях тинейджър ми се подиграваха, че съм СЛАБА. Роднините ми постоянно натякваха на нашите, че съм прекалено слаба и имаще период в който си мислеха, че съм анорексичка. А не бях - ядах и то много, но явно пак беше въпрос на ген. С годините нещата се промениха.

Вижте възрастта на принцесите - не смятате ли, че тези момичета в тинейджърска възраст, не трябва да са стройни и хубави?

Скрит текст:

# 309
Какво стана с форума?
Nickie е гост, има по два пъти еднакви постове ...?

# 310
A браво, много хубаво! Хубаво им публикува възрастта на тези момичета! Сега ще се завихри спор около педофилията и ранните сватби в детските филмчета!  Laughing

# 311
Деска, добре си отбелязала възрастта на принцесите.
Кралиците обикновено са по-едрички  Wink Освен гадните и злобните, де, щото те нали от лошотия не могат да напълнеят  Mr. Green

# 312
Какво стана с форума?
Nickie е гост, има по два пъти еднакви постове ...?

И аз го забелязах, Касита, но след рефреш се оправи.

Няма да се завихри, приказките са от вековете, в които са ги женели на 14.

Кралиците са едрички, защото наближават 30-те, с 5-10-15 бременности зад гърба си.

# 313
A браво, много хубаво! Хубаво им публикува възрастта на тези момичета! Сега ще се завихри спор около педофилията и ранните сватби в детските филмчета!  Laughing

Ох не се замислих и ти си права. Нека всички пренебрегнем това  Laughing  Laughing

# 314
  • където ми харесва

Какво грозно има в думата "плюскам"? А, как да наречем натъпкването с мазни пици, баници, чипсове, наливането с по над литър кола дневно и изяждането на х брой вафли и зрънчовци?

Това не е хранене, още по-малко похапване.

И, да, наднорменото тегло при изначално здрав организъм се предизвиква точно от свръх калории, които не могат да бъдат изразходвани. И понеже в природата енергията не се губи, в организма тя се складира в толкова симпатичните паласки, шкембета и т.н.

И, да, Лемилито е трътлеста, но все още не е дебела - след година-две вече ще е заформила мекота около ханша и талията  Wink
Да, думата е грозна, звучи неприятно...все едно говориш за някакви свине. Ами, преяждането с вредни храни в никакъв случай не е хубаво, не го насърчавам. Но и поятието дебел, както се видя в някои теми, е разтегливо. За теб (примерно), дебела може да е жена, която е висока 165см и тежи 65кг, за мен може да изглежда нормално...

Общи условия

Активация на акаунт