Перилни препарати и омекотители - 20

• 72 655
  • 745
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Универсален.

Чудя се какво да направя, да пусна ли да плакне? Не ми изглежда изобщо здравословно за пералнята.... Такова чудо не съм виждала досега Sad
Не съм виждала толкова пяна досега. Плакни няколко пъти.  ooooh!
Предозирала си го. Веднъж ми се случи като исках да изпера половин пералня много мръсни кърпи с цяла доза  Crazy
Нормално не се пени изобщо.
Ми сложих 75 мл както е указано. Вярно, че прането може да не е 4-5 кг, а примерно 3-3,5... Но аз винаги по толкова пера - това са връхните дрехи на детето за 4-5 дни. И с праха на ДМ Ултрасевзитив и с течния на Тео бебе не е ставало нищо подобно. А най-странното е, че преди това пуснах бельото й, чаршафче и хавлия, според мен по-малко количество от връхните дрехи, и не забелязах пяна. Но само в началото погледнах веднъж-два пъти. После не знам какво е станало.
Явно ще слагам по 50 мл за това количество. Иначе едно мръсно плюшено куче го направи като ново Wink

# 601
  • Варна
Съществува ли прах, който да изпира добре дрехи на автомонтьор (изцапани с масло и кой знае още какво). Омо и ариел не се справят. Sad
Ако откриеш такова чудо, моля те сподели Grinning
За момента при нас най добър ефект дава пръскане с обезмаслител (аз го правя веднъж на 3-4пранета на дреха) директно върху гащеризоните и след това пране с ОМО. Не излизат като нови, но определено изглеждат по-добре. Забелязала съм и че работните гащеризони се изпират по добре от дрехите с които работи, вероятно материята не позволява задържането на мръсотията толкова много.

# 602
Тези дни ще отида до Кауфланд и ще взема Сано максима. Това ми е последната надежда. Ако стане чудо, ще споделя. Grinning

# 603
Моят мъж е шофьор и  дрехите  му са същите .Кисна ги в студена вода и търкане на ръка с ТEST GEL и после плакнене в банята и пране без др. прах в пералнята.Има ефект но е мн. трудоемко.

# 604
Универсален.

Чудя се какво да направя, да пусна ли да плакне? Не ми изглежда изобщо здравословно за пералнята.... Такова чудо не съм виждала досега Sad
Не съм виждала толкова пяна досега. Плакни няколко пъти.  ooooh!
Предозирала си го. Веднъж ми се случи като исках да изпера половин пералня много мръсни кърпи с цяла доза  Crazy
Нормално не се пени изобщо.
Ми сложих 75 мл както е указано. Вярно, че прането може да не е 4-5 кг, а примерно 3-3,5... Но аз винаги по толкова пера - това са връхните дрехи на детето за 4-5 дни. И с праха на ДМ Ултрасевзитив и с течния на Тео бебе не е ставало нищо подобно. А най-странното е, че преди това пуснах бельото й, чаршафче и хавлия, според мен по-малко количество от връхните дрехи, и не забелязах пяна. Но само в началото погледнах веднъж-два пъти. После не знам какво е станало.
Явно ще слагам по 50 мл за това количество. Иначе едно мръсно плюшено куче го направи като ново Wink
Дозата е 75 грама, не мл! Това е 110мл.
Ако връхните дрехи са шушлекови те са леки, но много се пенят по принцип. Аз ги пера с минимално количество препарати.

# 605
Дявол да го вземе, аз с този My forest съм прала всякакви комбинации и не ми е правил и мехурче пяна. И якета съм прала, и хавлиени кърпи, и бели плетени пуловери (синтетика) на програма деликатни и то в пълна доза - никога и мехурче пяна. Защо така се получава при вас?!

Тези дни ще отида до Кауфланд и ще взема Сано максима. Това ми е последната надежда. Ако стане чудо, ще споделя. Grinning
Гледай да е advance или javel effect, но едва ли ще се случи чудо. Между другото, по малките магазинчета е доста по-евтин.

# 606
  • София
Малина, благодаря, че ми обърна внимание за дозата, но в такъв случай е още по-странно защо така се разпени: очевидно съм сложила по-малко от препоръчаното, а дрешките бяха съвсем стандартни (няколко чифта дънки,ватирани блузки, суичъри).
Ще видя следващия път как ще се държи, но малко ме отблъсна тази пяна. Ще го пробвам с пълно зареждане и с пълна доза. Дано не избие отнякъде пералнята. Взех и за цветно, ще го видим и той как ще се държи.

Гес, тук е споделяно, че може и до пералня да опира. Но пък не ми се е случвало с други препарати, освен с един за вълна, обаче програмата ми за вълна е адско лашкане и аз го отдавам на това.

# 607
Моята пералня по принцип обича да разпенва. Не е това. Сигурно е пак до партидата.

# 608
  • София
 Mr. Green пени се, не пени се, че перем, и тва е!

Явно не е лесно химикът им два пъти да забърка една и съща рецепта. И аз съм така с готвенето - това си е карма   Joy

# 609
Гледай да е advance или javel effect, но едва ли ще се случи чудо. Между другото, по малките магазинчета е доста по-евтин.

Гес, каква беше разликата между advance и този с javel effect? И двата са избелващи нали?
Този с javel effect да няма повече избелители в него?

# 610
Да, и двата са с избелители, но каква е разликата, нямам представа. Само предполагам, че са приблизително еднакви.

# 611
Да, и двата са с избелители, но каква е разликата, нямам представа. Само предполагам, че са приблизително еднакви.
Гес,JAVEL  е за пране на памук, лен и синтетика
премахва петна от кафе ,вино, плодове, билки, мазнини
попринцип дават зеления адвенс, да дезинфекцира тъй като е с активен кислород,също и за цветно ставал  newsm78 аз си взех сано био колор за цветно обаче,за по-сигурно  Simple Smile

# 612
  • София
Съществува ли прах, който да изпира добре дрехи на автомонтьор (изцапани с масло и кой знае още какво). Омо и ариел не се справят. Sad
Ако откриеш такова чудо, моля те сподели Grinning
За момента при нас най добър ефект дава пръскане с обезмаслител (аз го правя веднъж на 3-4пранета на дреха) директно върху гащеризоните и след това пране с ОМО. Не излизат като нови, но определено изглеждат по-добре. Забелязала съм и че работните гащеризони се изпират по добре от дрехите с които работи, вероятно материята не позволява задържането на мръсотията толкова много.
Може би не точно прах би помогнал, а добавка - примерно на Ариел течната добавка
Скрит текст:
От автомонтьор знам, че жена му с тази добавка пере работните му дрехи. И аз я ползвам, за подобни и по-леки по интензитет замърсявания, и мога да потвърдя, че върши много добра работа.

# 613
Моят мъж е шофьор и  дрехите  му са същите .Кисна ги в студена вода и търкане на ръка с ТEST GEL и после плакнене в банята и пране без др. прах в пералнята.Има ефект но е мн. трудоемко.

И аз кисна, търкам, но до желания ефект още не съм стигнала. #Cussing out

Guess Who, благодаря за съвета! Simple Smile

# 614
 Karimma, от къде може да се купи това нещо? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт