Перилни препарати и омекотители - 20

• 72 655
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • сред маслини и портокалов цвят
Съществува ли прах, който да изпира добре дрехи на автомонтьор (изцапани с масло и кой знае още какво). Омо и ариел не се справят. Sad

Моя приятелка използва това:
Скрит текст:
Синът и е в Художествената академия и дрехите му вечно са изцапани с бои. Слага го към праха за пране и се изпира всичко. Пробвай ако искаш, прахчето не е скъпо, около 1,10лв., стига за 2-3 пранета. Аз също го ползвам от време навреме и съм много доволна.

# 616
Да, и двата са с избелители, но каква е разликата, нямам представа. Само предполагам, че са приблизително еднакви.
Гес,JAVEL  е за пране на памук, лен и синтетика
премахва петна от кафе ,вино, плодове, билки, мазнини
попринцип дават зеления адвенс, да дезинфекцира тъй като е с активен кислород,също и за цветно ставал  newsm78 аз си взех сано био колор за цветно обаче,за по-сигурно  Simple Smile

Тоест, няма никаква разлика между двата. Защото с advance се пере същото. И премахва същите петна. Но за цветно не бих го ползвала, защото избелва.
Как е bio color? Доволна ли си? Изпира ли, ароматът как е? Без фосфати е.

# 617
Петно от масло /автомонтьорско/ напръсках със Спот и се изпра без да остави каквото и  да било патно.Пера с Персил активен  на 20 градуса.
Точно сменя маслото на колата,когато вечерта ми  цъфна с петно на крачола и се изпра.

# 618
  • София
Да споделя моите впечатления относно разпенването на Мy forest: зависи от материите които се перат - категорично! От една кутия прах ми се разпени само един път когато сложих към другото пране едно тънко яке. и преди съм забелязвала този ефект с други прахове, така че не е причината в праха Naughty

# 619
  • София
Да похваля позабравеното ИЗИ. Вчера взех една малка кутийка за бяло пране, трябваше ми да изпера ръчно една риза, която оцветих в пералнята. Чудих се между Тема и ИЗИ, но нещо не ми допадна аромата на Тема-та и взех ИЗИ-то. Сложих да пробвам и едно горнище на пижама, десен-далматинец, но изцапано с петна, които не се махнаха при пране в пералнята. Та, напръсках петната със Спот, сложих ИЗИ и избелващо прахче SNOW. На прахчето пишеше, че трябва да се кисне 30 мин, но го оставих само 5, защото ми се видя, че ризата се белна и реших, че ще заминат черните точки на далматинената пижама. Simple Smile
Резултат - ризата се оправи, петната се изпраха и прането има прекрасен аромат и вид на изпрано.

# 620
Да, и двата са с избелители, но каква е разликата, нямам представа. Само предполагам, че са приблизително еднакви.
Гес,JAVEL  е за пране на памук, лен и синтетика
премахва петна от кафе ,вино, плодове, билки, мазнини
попринцип дават зеления адвенс, да дезинфекцира тъй като е с активен кислород,също и за цветно ставал  newsm78 аз си взех сано био колор за цветно обаче,за по-сигурно  Simple Smile

Тоест, няма никаква разлика между двата. Защото с advance се пере същото. И премахва същите петна. Но за цветно не бих го ползвала, защото избелва.
Как е bio color? Доволна ли си? Изпира ли, ароматът как е? Без фосфати е.

да,като цяло праховете им нямат разлика,за аромата не се наемам да коментирам защото слагам омекотител по-скоро мисля че е лек,петна нямам,но пуснах цветни хавлии с него и съм доволна пере си,но аз не съм критерий,защото не разбирам много  Embarassed почти не се пени,мисля че и изплакването после е лесно,аз си сложих цяла лъжица,бях чела в предишните теми че си писала че е объркана дозировката,пък да си кажа чесТно повече на теб вярвам  Simple Smile

# 621
Аз пък днес си взех ето това Омо, 30 пранета за 10 лв.

# 622
да,като цяло праховете им нямат разлика,за аромата не се наемам да коментирам защото слагам омекотител по-скоро мисля че е лек,петна нямам,но пуснах цветни хавлии с него и съм доволна пере си,но аз не съм критерий,защото не разбирам много  Embarassed почти не се пени,мисля че и изплакването после е лесно,аз си сложих цяла лъжица,бях чела в предишните теми че си писала че е объркана дозировката,пък да си кажа чесТно повече на теб вярвам  Simple Smile
На тези новите, безфосфатните Максима, има много хубава таблица за дозировката. На старите пак имаше таблица, но пишеше някакви фантасмагории за 1/3 чаша и тем подобни, което е абсурд. Една мерителна лъжица от тези, които са в пакетите, се слага, а за силно замърсени - 1 и 1/2. Аз като пера по-малко дрехи слагам половин мерителна лъжица.

# 623
  • София
Да споделя моите впечатления относно разпенването на Мy forest: зависи от материите които се перат - категорично! От една кутия прах ми се разпени само един път когато сложих към другото пране едно тънко яке. и преди съм забелязвала този ефект с други прахове, така че не е причината в праха Naughty
Сигурно има значение материята, но на праха никъде не пише, че е само за памук, иначе предизвиква прекалено разпенване. Пък и аз не бях сложила якета, а дънки, памучни блузи и един поларен суичър - същата комбинация пера веднъж-два пъти в седмицата с други препарати и никога не е имало такъв ефект.

Така че проблемът със сигурност е в праха. Ще му дам шанс и с друга комбинация от дрехи, добре че кутията е за 4 пранета само. Ако продължи да се държи така, ще се придържам към установените марки и производители. Харесва ми, че е с голямо съдържание на сапун, но няма да си сменям пералнята заради него.

# 624
  • При децата ми
Относно разпенването на "My foerst" да се включа и аз: при мен няма почти никакво разпенване каквото и да пера! Спазвам инструкциите за дозировка на праха, а често и завишавам малко количеството. За какво разпенване говорите вие не мога да си представя. Rolling Eyes Иначе от праха съм доволна и ще продължавам да пера с него!

# 625
На тези новите, безфосфатните Максима, има много хубава таблица за дозировката. На старите пак имаше таблица, но пишеше някакви фантасмагории за 1/3 чаша и тем подобни, което е абсурд. Една мерителна лъжица от тези, които са в пакетите, се слага, а за силно замърсени - 1 и 1/2. Аз като пера по-малко дрехи слагам половин мерителна лъжица.
да,явно като съм чела си писала за старите опаковки,но пак не съм сгрешила защото , си сложих цяла чаша от техните,то по скоро лъжица де  Mr. Green  за пълна пералня,те и цените са им увеличили така че повече техни прахове,не мисля да купувам,взех си и омо от кауфланд като беше в  промоция,по твой препоръки и на момичетата и съм доволна,ако могат да измислят същия и за цветно ... супер ще е  Simple Smile

# 626
  • София
За какво разпенване говорите вие не мога да си представя. Rolling Eyes

Ето за това разпенване говоря.

Пп Сега пера една непълна пералня с Фореста за цветно - никаква, ама никаква пяна, при положение че сипнах пълната доза 110 мл. Явно партидата на универсалния в малка кутия нещо не е читава.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 19:40 от Ev_e

# 627
Аз си донесох от Англия тези  неща
Скрит текст:

мното съм доволна и от двете,преди малко пуснах пералня и сега цялата къща ухае на Ленора.
Там имах възможноста да пера малко по дълго и с прахообразният Персил био и с ръка на сърцето мога да кажа,че е перфектен много,много ми хареса.

# 628
Пп Сега пера една непълна пералня с Фореста за цветно - никаква, ама никаква пяна, при положение че сипнах пълната доза 110 мл. Явно партидата на универсалния в малка кутия нещо не е читава.

Не е до партида това. Поне при мен не беше. Всяка седмица пера една и съща пералня с хавлиени кърпи на една и съща програма с една и съща кутия прах. Миналата седмица прах с една голяма хавлия по-малко (а освен това допълвам пералнята, а сега не го направих), но не намалих дозата. И ми се получи разпенване - не в такива размери, половината пералня беше с пяна. Сега си пера без проблеми пак със същата кутия прах, нищо не се пени.

Аз пък да се похваля със следните придобивки, също английски:
Скрит текст:

И едно Fairy прах за бебешките дрешки. С новата компактизация кутиите за 40пранета са само 2.6кг и ми се събират съвсем точно в шкафа с препаратите. Много съм доволна  Mr. Green

# 629
  • Русе
Аз си донесох от Англия тези  неща
Скрит текст:

мното съм доволна и от двете,преди малко пуснах пералня и сега цялата къща ухае на Ленора.
Там имах възможноста да пера малко по дълго и с прахообразният Персил био и с ръка на сърцето мога да кажа,че е перфектен много,много ми хареса.
Златния Ленор е страхотен.  Peace В момента ползвам същия, но от Германия. Сега отново ще си поръчам да ми донесат.

Общи условия

Активация на акаунт