Перилни препарати и омекотители - 20

• 72 650
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Много ми е интересно с какво перете, че пералнята ви започва да смърди? Не я ли подсушавате? Не оставяте ли вратичката отворена, за да изсъхва вътре?
Моята пералня примерно я почиствам с препарат два пъти годишно без изобщо да мирише - чисто профилактично го правя, за да се махнат налепи от прах, омекотител, от водата и т.н. Никога не ми е миришела.

# 706
аз пък такъв препарат не съм използвал никога. гащите не си ги свалям от задника по 10-на дни  и пак пералнята не ми мирише след прането им.  започвам да си задавам въпроса кое е по-чисто - барабана на пералнята или задника ми  newsm78

# 707
  • София
Хлопа ти дъската Бонго....

# 708
постоянно ми хлопа  Laughing.  ама пералнята ми е чиста , дрехите също. кво да правя  newsm78

# 709
  • София
Много ми е интересно с какво перете, че пералнята ви започва да смърди? Не я ли подсушавате? Не оставяте ли вратичката отворена, за да изсъхва вътре?
Моята пералня примерно я почиствам с препарат два пъти годишно без изобщо да мирише - чисто профилактично го правя, за да се махнат налепи от прах, омекотител, от водата и т.н. Никога не ми е миришела.
Винаги съм прала с реномирани марки - ариел, персил, омо. Почти никога не съм експериментирала с български или неизвестни, защото допреди да купя сушилнята, прането е било поредната досадна домакинска работа, на която не обръщам особено внимание. Сега ме кефи. И откривам разни неща.

Вратата винаги е отворена широко след пране или открехната през останалото време. Подсушавам чекмеджето. Но не не се занимавам да бърша всички гумени уплътнения например.
Подозирам, че моят аристон просто е смотан. Майка ми има 20 годишен индезит и не беше чувала за профилактика, миризма и пр. Преди аристона няколко години прах с един татрамат - отговаряше си на името, переше на една температура, независимо от програмата, а при центрофуга едва ли не я гонехме из апартамента. Не знам на колко години беше, но беше експлоатирана зверски. Никога не е смърдяла.

# 710
От капсули и по-гъсти гелове ми се осмърдява пералнята дори и да пускам пране и с прах.

# 711
Аз пък си признавам,че от както я имам моята пералня,а тава са 6 години никога не съм и правила почистване с препарат Embarassed,просто не знаех за съществуването на такъв.Никога не ми е миришела,измивам веднъж в седмицата чекмеджето,винаги е отворена,за да съхне и това е общо взето.Обичам да пера на високи градуси и то с прахообразен препарат, в седмицата имам поне 3,4 перални на 60 градуса и го отдавам на това.

# 712
дезинфектантът изобщо няма да помогне на пералнята. Неговото действие няма нищо общо с вмирисването Peace

# 713
Здравейте, аз също имах такъв проблем с пералнята, дори две седмици след профилактика започваше да мирише (в квартирата където живеехме преди не съм имала такъв проблем), спрях да  използвам течни перилни препарати  и омекотители но проблема си оставаше. Един ден съвсем случайно попаднах на инструкциите за монтаж на пералнята и ми направи впечатление, че производителя препоръчва маркуча на изходящата вода да е на височина между 60 и 100 см , а моят беше в почти хоризонтално положение и направо влизаше към В и К тръбата под мивката. Извадих го от там и го вдигнах на необходимата височина, като сега водата се изтича в мивката, което на мен много не ми харесва. Така вече пет месеца пера и няма никакви миризми. Не казвам че това е решението за справяне с този проблем, но реших да споделя в случай че мога да бъда полезна.

# 714
Съжалявам за бързото ми нахлуване в темата, но може ли да ми препоръчате хубав гел за черно пране?  Hug

# 715
Съжалявам за бързото ми нахлуване в темата, но може ли да ми препоръчате хубав гел за черно пране?  Hug

....,но този е гръцкия вариант! Този,който се продава в България е съвсем друг. Предполагам,че в магазините за вносни препарати го има. Simple Smile

# 716
Ех,как зарибявате с тези прахове  Mr. Green

# 717
  • в огледалото на живота
..Но не не се занимавам да бърша всички гумени уплътнения например.
А точно това трябва първо да се прави  Peace
Винаги след цикъл с пране подсушавам гуменото  уплатнение на люка.И разбира се чекмеджето!

# 718
   Днес си разглеждах пералното помещение - само течни препарати....за цветно, за вълна, за деликатни, за черно...и за децките дрехи пак така. А......поизлъгах малко, намира се един Хайтман прахообразен за цветно, но нещо не ми пере добре по-замърсени дрехи.
    Че съм фенка да Даша, фенка съм, но ми се иска да намеря варианта за цветно прахообразен. Рових , търсих...все универсалните. Не се ли зарежда някъде и прахообразен. Ако някоя мама знае нека ми пиши на лични.
    Решила съм да мина на прахообразните за известно време или поне да ги редувам. В този ред на мисли , препоръчайте ми нещо и за чувствителна кожа.

# 719
Преди дни гледах препарат на Sano за почистване на пералня. Обикновено ползвам този на Хайтман, но сега този на Сано ми е по-близо и се чудя дали да го взема. Много ме озадачи упътването. Използва се цялото количество - 500 мл, при това на най-кратката програма. Аз ли нещо не  съм разбрала ..или да не очаквам чудеса от него.
Преди около 5 годи бях взела праха им за пране - такава натрапчива миризма...За омекотителите..там е друго нещо, харесват ми.
 Та...ползвал ли е някой техния препарат за пералня?

Общи условия

Активация на акаунт