Бебето на АМ - лоша работа?

• 17 224
  • 131
  •   1
Отговори
# 60
Аз също ползвах протекторите, благодарение на тях, успях да избегна разраняването на зърната. Но пък тя беше като вакум помпа и не е имала проблем да суче с протектор.

А прибирането никога не ми било проблем. Живея на 3 минути от всички паркове и кафенета. Но така и не можех да преодолея психологическия момент, за да кърмя на вън. Да не говорим, че никога не ми е бил приятен самият акт на кърмене. Правех го, защото имах възможност (за което се радвам) и защото знаех, че е най - доброто за моето бебе. Но в последните месец - два съм давала и АМ.

# 61
  • София
Не разбирам.
Момичето вече не може да кърми и очаква разбиране, а ето че се включват маса хора да ѝ обясняват как с цената на какво ли не са кърмили до последно.
Голямо утеха ѝ предлагате, няма що!

# 62
За мен темата с кърменето също винаги ми е идвала малко в повече.Кърмих до третия месец но с много мъки,даже последните седмици се изцеждах на ръка само и само да дам колкото мога на детето си за да не съм "лоша майка"Накрая просто се отказах,за едни 20 капки на ден вече не си струваше.От самото начало пие Аптамил,пие го и досега сутрин и вечер по 260мл.Винаги е пиел повече отколкото е препоръчителната доза и не е дебел и да чукна на дърво досега никога не е боледувал!Та относно обвиненията които чета навсякъде към майки които не кърмят по една или друга причина мога да кажа само едно-Една майка не е лоша само защото не кърми детето си,ако му дава цялата си любов,грижа и внимание но детето пие АМ за мен тя е най-добрата майка за своето дете!

# 63
Бебчо вчерa нaвърши 5 месецa. Четвъртък ме оперирaхa от гноен мaстит. Бебчо беше изцяло нa кърмa, a сегa ще трябвa дa е изцяло нa AМ и лекa полекa дa го зaхрaним. Стрaшно ми е болно, не искaх дa пия хaпчетa....ще ми тежи още много време...но зaрaди Бобо и близките ще трябвa дa преодолея мъкaтa и дa му дaм цялaтa си любов и нежност. Кaзвaт, че с кърменето се създaвa дълбокa
 емоционaлнa връзкa между бебето и мaйкaтa. Нaдявaм се товa
 дa зaвиси от любовтa и отношението нa мaмa, a не от нaчинa нa хрaнене.

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 20:00 от Деница Кичукова

# 64
Деница,

съжалявам, че така е станало. 5 месеца не са никак малко, дала си на бебето си един чудесен старт.

Наистина при повечето жени кърменето помага за установяване на емоционалната връзка с бебето, но това не означава, че без кърмене тази връзка ще е по-слаба. За други жени пък (като мен например) кърменето е просто начин за хранене на бебето.

Пожелавам ти бързо възстановяване - физическо и емоционално. Не забравяй, че бебето ти тепърва ще се "очовечава" и ще си общувате по най-различни и много по-забавни от кърменето начини.  Hug

# 65
Вероятно тая тема е била обсъждана и за по-старите потребители вече банална, но аз все още се чувствам неразбрана и да, раздразнена. От 20 ден сме изцяло на АМ щото нямах кърма. Заради голям стрес намаля рязко, не можах да я възстановя ( понеже съм проста и невежа според някои хора) и додох Аптамил.  После минах на АР формула, вече на 5 месеца сме 7, 500кг, овладяхме рефлукса,  бебето се развива добре -да чукам на дърво, НО! Познат-непознат се изредиха да ме уведомят колко е лошо да не кърмя, естествено и във форума компетентни майки раздават присъди с лека ръка. На консултацията сестрите всеки път АМА не кърмиш, така лиии? И като я измерят - много е наддала, това е от АМ. Навсякъде четеш, че кърмата дава имунитет, може да захраниш кърмено бебе от 6м, но изкуствено хранените-самата дума изкуствено мен лично ме кара да се чувствам дискриминирана-задължително от 4-5месеца. 
Миналия месец се разболях и заразих беба. Аз пих 2 антибиотика и имах 39 гр темп, а тя - запушен нос и леко червено гърло. За 6 дни се оправи с капки, аз още бухам, ама не - ми слаб й и имунитет а, нали не е на кърма Thinking Бебето на АМ втора категория бебе ли е? Защо от 30страници книжка за отглеждане на бебе 29 са за кърмата и накрая "е, ако нямате кърма, има АМ, ама постарайте се да кърмите".  По-малко алергии, по-малко колики, по-силно бебе.
Бащата на малката и техните бяха потресени, че бебето ще пие химия. Мислех, че е въпрос на манталитет да наричаш АМ така, ама купиш си списание, влезеш в нета, все това ми се набива в мозъка. Едва ли не си лоша майка, че не кърмиш.
Съжалявам, че ви ползвам за отдушник,  но само с вас се чувствам. ..нормална.
П.С. Честит празник!

Явно ти е първо дете.
Теглиш една къде на ум, къде на глас и да си гледат работата.
Каката е опитвала кърма точно 120 мл за 1 месец. Бебето месец и половина на смесено хранене.
Много ме дразнят и мен тези- ох ма не кърмиш, как кърмата не сирала сама, ама защо му даде АМ ( ми като ти реве 3 дни от глад и кисело мляко ще дадеш) и все такива.
За имунитета не ми се говори. Каката пи АБ на 3 години, докато кърмените лежаха по болници ( да пази Господ). И двете ми деца са здрави.

Гледай си детето и хич не им обръщай внимание

# 66
  • София
И аз скоро ще се присъединя в редиците на некърмещите майки.
В началото имах многоо кърма.Първите 10тина дена бяхме само на кърма.Дори в болницатата отказах  добавката а и всички виждаха, че имам предостатъчно кърма и няма нужда от АМ. НО...прибрахме се у дома, разраних си зърната, вдигнах 41 градуса и се оказа бактериален мастит. Буквално от днес за утре кърмата ми намаля драстично. Сега давам да посуче малко, не повече от 40 гр от двете гърди успщва, и после дохранвам. Няма начин. Тзои път няма да стане явно и започвам да свиквам с тази мисъл. Имах сумати обвинения от майка ми, че не съм се хранила, пила достатъчно вода, почивала и бля бля и затова станало така.
Аз обаче си мисля, че има друг проблем и затова така стават нещата и решавам, че ще слушам природата, а няма да се напъвам изкуствено. Да, първият път кърмихих до 9 месеца, сега....Тамън ще имам база за сравнение после;)
Това е положението, няма случайни неща на този свят!

# 67
Вероятно тая тема е била обсъждана и за по-старите потребители вече банална, но аз все още се чувствам неразбрана и да, раздразнена. От 20 ден сме изцяло на АМ щото нямах кърма. Заради голям стрес намаля рязко, не можах да я възстановя ( понеже съм проста и невежа според някои хора) и додох Аптамил.  После минах на АР формула, вече на 5 месеца сме 7, 500кг, овладяхме рефлукса,  бебето се развива добре -да чукам на дърво, НО! Познат-непознат се изредиха да ме уведомят колко е лошо да не кърмя, естествено и във форума компетентни майки раздават присъди с лека ръка. На консултацията сестрите всеки път АМА не кърмиш, така лиии? И като я измерят - много е наддала, това е от АМ. Навсякъде четеш, че кърмата дава имунитет, може да захраниш кърмено бебе от 6м, но изкуствено хранените-самата дума изкуствено мен лично ме кара да се чувствам дискриминирана-задължително от 4-5месеца. 
Миналия месец се разболях и заразих беба. Аз пих 2 антибиотика и имах 39 гр темп, а тя - запушен нос и леко червено гърло. За 6 дни се оправи с капки, аз още бухам, ама не - ми слаб й и имунитет а, нали не е на кърма Thinking Бебето на АМ втора категория бебе ли е? Защо от 30страници книжка за отглеждане на бебе 29 са за кърмата и накрая "е, ако нямате кърма, има АМ, ама постарайте се да кърмите".  По-малко алергии, по-малко колики, по-силно бебе.
Бащата на малката и техните бяха потресени, че бебето ще пие химия. Мислех, че е въпрос на манталитет да наричаш АМ така, ама купиш си списание, влезеш в нета, все това ми се набива в мозъка. Едва ли не си лоша майка, че не кърмиш.
П.С. Честит празник!

# 68
П.С. Честит празник!

# 69
  • Плевен
От 2 години "живея'в АДСКИ СТРЕС!Кърмата не ми е секнала изобщо.Нито ми е намаляла!имаш ли адекватни съвети за кърмене се справяш и успяваш да кърмиш.Но,слушаш ли педиатърката и свеки-НЯМА КЪРМА,СПРЯ МИ СЪВСЕМ САМИЧКА....Ако щете ме разкостете сега  Twisted Evil

# 70
Някои кърмачки са абсолютни фундаменталистки, затова все повече хора се депресират, ако не успеят да кърмят, защото отвсякъде им се натяква, как не можело да нямат кърма, едва ли не ако нямаш - нещо не правиш като хората - я детето не сучело правилно, я някоя друга глупост, за която пак ти си виновна.

Аз кърмих до третия месец и от самото начало кърмата не достигаше и дохранвах. И аз дълго се терзаех, ама след това се простих с чувството за вина, защото не е от полза нито за майката, нито за бебето. Най-важно за бебето е майката да е спокойна и отпочинала, а не да изперква като си цеди едната гърда, докато кърми с другата, както препоръчват въпросните фундаменталистки.

Така че си гледай детенцето и въобще никакво чувство за вина не изпитвай, това, че не кърмиш не те прави по-лоша майка.

А относно имунитета - абсолютно божа работа. Кърменето не е застраховка срещу болести, въпреки, че не отричам ползите от него.

# 71
Майната и на кърмата,никой не е застрахован,аз родих с операция и имах кърма 20 дена,освен това тя ми слезе на седмия ден,а пък и зърната ми бяха плоски,купувах си силиконови зърна ,сутиен за кърма4ки,хубава помпа и накрая ни6то,така 4е колкото и да имах желание не ми се полу4и ,но мъжа ми не ме вини ,даже напротив,каза 4е няма да е единственото дете отгледано на АМ.Имаше едно моми4е което роди нормално второ дете и тя имаше кърма двайсет дена,каза 4е и с първото е било така,аз мисля 4е или имаш много или нищо,колкото и да я стимулираш,ако нямаш нямаш.Ако имаш малко тя от стрес ще ти спре ,заради свекърви и баби ,дето ти казват 4е те са яли лук и са имали много кърма #2gunfire

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 00:15 от ofelinda84

# 72
Майната и на кърмата,никой не е застрахован,аз родих с операция и имах кърма 20 дена,освен това тя ми слезе на седмия ден,а пък и зърната ми бяха плоски,купувах си силиконови зърна ,сутиен за кърма4ки,хубава помпа и накрая ни6то,така 4е колкото и да имах желание не ми се полу4и ,но мъжа ми не ме вини ,даже напротив,каза 4е няма да е единственото дете отгледано на АМ.Имаше едно моми4е което роди нормално второ дете и тя имаше кърма двайсет дена,каза 4е и с първото е било така,аз мисля 4е или имаш много или нищо,колкото и да я стимулираш,ако нямаш нямаш.Ако имаш малко тя от стрес ще ти спре ,заради свекърви и баби ,дето ти казват 4е те са яли лук и са имали много кърма #2gunfire

# 73
  • Северозапада
Не съм съгласна, с повече постоянство се стимулира и можеш да кърмиш дълго. Родих нормално, но кърмата ми не "слезе" на втория, нито на третия ден. Месеци наред изцеждах след всяко хранене по 20 мин., включително и 2 пъти нощем, за да поддържам лактацията. По скоро мисля, че има някакъв лимит, когато го достигнеш, повече не може. Мисля така, защото нито ден не можахме да минем без поне 100-тина мл. кърма/ АМ. Все още кърмя, но вечер пак пие АМ. Много е тъпо, защото все пак трябва да мъкна шише и топла вода, а можеше да си го спестя.
За стреса, малко след като дойде в болницата след раждането, майка ми припадна пред очите ми. Стресирала съм се предполагам. А тя се обвинява, че заради това не ми "слезе" кърмата. Но, както казах, с постоянство успявам да кърмя вече година.

# 74
  • Варна
Всеки сам решава кое е най-добро за него и неговото дете. Аз кърмих до 1г2м, правих му пюретата, сега му готвя, но това че други майки хранят с АМ, купени пюрета и детска кухня не ми променя отношението към тях. На мен и на детето ни е харесвало така, така сме правили. Ако мислиш, че не съм слушала за нехранителната кърма, да давам сокове втория месец и какво ли още не...все се намира някой акълен да се намеси. Свиркай си, не им давай обяснения и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт