Отговори
# 225
  • София
Я, вие дето знаете руски, вземете разяснете на нас (или по скоро мен  Rolling Eyes) дето не знаем руски език, какво толкова пише там, че така се радвате?

БУ, стискам палци! Късмет и успех!  Hug

# 226
Я, вие дето знаете руски, вземете разяснете на нас (или по скоро мен  Rolling Eyes) дето не знаем руски език, какво толкова пише там, че така се радвате?

БУ, стискам палци! Късмет и успех!  Hug

Скрит текст:
Курт Сеит и Шура

Продолжение истории Курта Сеита

На встрече С читателями, посвященной выходу новой книги "Курт Сеит и Я", писательница Нермин Безмен, сообщила радостную вещь. В скором времени на экраны может выйти экранизация второй книги из серии - "Курт Сеит и Мурка". Писательница сказала, что она хочет, что бы Мурка ожила на экранах, также как и Шура, и если сериал "Курт Сеит и Шура" будет успешным, то спустя некоторое время начнется работа над фильмом по второй книге. Также писательница похвалила игру исполнителей главных ролей, сказав, что когда она смотрела на игру Кыванча Татлытуга, она как-будто видела своего деда.
Перевод сделан группой http://vk.com/kurt_seyt_and_shura ! Не копировать без указания активной ссылки на источник! # КуртСеитИШура # КыванчТатлытуг # КузейГюней

Нермин Безмен е съобщила, че в скоро време може да излезе екранизацията на втората й книга от серията - Курт Сеит и Мурка. Писателката иска Мурка да оживее на екрана също като Шура. Ако сериалът Курт Сеит и Шура бъде успешен, след известно време ще започнат работа над филма по втората книга. Също така, писателката одобрила играта на изпълнителите на главните роли, казвайки, че когато е гледала Къванч Татлъту в ролята на Курт Сеит, все едно е виждала своя дядо.

# 227
Привет, дружки ! Hug
БУ,  Hug да не забравиш да дадеш нишан дали си е струвало палцестискането!  Peace Стискам, докато не кажеш ! Hug

Бабче,  Hug  чувството за хумор, си е направо задължително за мен в общуването - без значение реално или виртуално. Е, има риск във виртуалното пространство понякога да остане неразбрано, но ....който рискува пИчели, както казва един наш виден доктор на нАуките . Wink А гнилото знам, че е в Дания, аз в Холандия ли съм писала !  Joy Joy Joy Ми ...вълкът Сеит е виновен, да знаеш . LaughingИначе, с този Юргана, какво да ти кажа - докато легнах и трябваше да ставам . Mr. Green

Дъга,  Hug много благодаря за новината !   bouquet Значи забравяме за Мурка през първия сезон.
Подозирам, обаче, че все пак ще я видим в бъдеще. Peace

Тъкмо, дотогава ще е излезнала от печат книгата, ще съм я прочела и ще ви я разкажа в цветни картинки, щото съм обещала на лор, пък няма да я разочаровам сега , я !  Flutter Whistling Blush

Вале,  Hug никак даже не му е все едно - тъкмо обратното ! Затова и така посърна, когато стана ясно срещу кого ще се изправи на бойното поле . Затова и казах, че ще видим кое ще надделее у него - чувството за чест и дълг или пък зовът на кръвта. Защото, доколкото си спомням, в книгата изрично е подчертано, че сем. Еминови, са кримски турци, а не татари !  Peace Нека някоя дружка, която разполага с книгата под ръка да провери все пак, но съм почти сигурна, че е така !  Peace

# 228
  • София
Valentina,  Hug благодаря!  smile3525

# 229
Забравих !  ooooh!
Не знам още какъв му е точно случаят на Петро, определено има нещо, което го тормози, обаче като го гледах епизода с превод, ми се затвърди мнението, че си е един обикновен пъзльо, ако и дворянин ! Беше се н...л от шубе, съчка да пукне и беше готов да побегне. Не стига това, ами изобщо не се подчини на заповедта на командира си, ами стреля, без да се замисли. Явно, човекът , не признава авторитети и си мисли, че заради произхода си, е хванал Мойсей за жезъла и може да си прави, каквото си поиска.
И изобщо не видях грам чест и достойнство у него, докато молеше Курт да не пише рапорта . Не е Сеит този, който го унижи, сам се унижи и се молеше и се пазареше като зарзаватчия !

# 230

Не му е все едно на Сеит дали воюва с немци, унгарци или с турци. Мисля, че е съвсем ясно.

Дъга, благодаря за чудесната новина!
Репликата от филма, около която е дебата е чиста проба пропаганда. Няма никакви исторически основания за това. Османската войска е била сбирщайн от всички етноси, които са били в границата на империята. Кои са му братята? Или да се бие като лъв за Родината, или ако  има  морални угризения, въпрос на чест е  да си подаде оставката.  Peace

# 231
gospojata thumbsupнапълно споделям мнението ти за Петро Close но той не осъзна с дребната си душичка колко е жалък, а ходи по петите на Сеит- и в дома му подслуша разговора с баща му; и в балната зала проследи Шура и Сеит,когато се целунаха...постоянно е нащрек!защо? търси слабите страни в Саит...как само  в прав текст злорадстваше,че Сеит ще воюва срещу свои #Crazy и в този ред на мисли ...се чудя,дали Петро няма "пръст" в новото назначение на Сеит newsm78 Outta Joint
но е красавец Петро  Heart Eyes и баронесата колко е царствено красива...страхотен каст... Peace

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 16:11 от Lilims

# 232
Lilims,  Hugняма как да осъзнае ! Той е егоист - в тази ситуация, помисли единствено и само за себе си, за собствената си кожа ! Дори не знам дали осъзнава, какво всъщност е направил за него Сеит, като не пусна рапорта. И съм склонна да се съглася с Дафне  Hug, че в един момент този жест, който Курт направи, ще се обърне срещу него.  Peace Защото това е типичното поведение на такива страхливци !
Много съм впечатлена и аз от Биркан - гледам го за първи път и играе страхотно. Баронесата - също ! Красива, царствена, осъзнаваща цялото си великолепие и власт, която има над мъжете ! Шура, е нейната абсолютна противоположност и според мен, това е една от причините, Сеит да бъде така привлечен и заинтригуван от нея. Досега не е общувал с такива момичета той, като че за първи път се сблъсква с невинността и чара на девойка !  Peace

Дафне,  Hug нека не забравяме, че филмът нито е, нито има претенции да е исторически. Peace Историята е преплетена с художествената измислица, с превес на второто, според мен !  Peace

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 16:20 от gospojata

# 233
Моля, дайте линк и точен час
за предстоящия захлас,
че да може планът да съставим
казани ,тигани до тогава да оправим.
Милите доволни от това
към юрганите хип-хип- ура. Wink

# 234
Моля, дайте линк и точен час
за предстоящия захлас,
че да може планът да съставим
тенджери ,тигани до тогава да оправим.
Милите доволни от това
към юрганите хип-хип- ура. Wink

Направо съм се захласнала ! Искам и аз един такъв вихрен валс, ама не с Къванч, с Курт го искам !  Heart Eyes Така гледаше всяка една, с която танцува, сякаш е единствената на този свят !  Heart Eyes Ми как няма да припадат по него !  Crazy

Ники,  Hug на първа страница, съм сложила няколко линка, а часът е 20.00 !  Peace

И тигана, и казана, ще излъскам аз завчас
за да мога под юргана да въздишам, да мечтая...
за един прекрасен валс .... Heart Eyes

# 235
Които са гледали "Великолепният век" знаят, че майката на Сюлейман е кримска татарка, а брат й Сахиб Гирай - владетелят на Кримското ханство / дъщерята Айбиге почти я омъжиха за принц Мустафа Simple Smile / И още малко история за любопитните http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3559192

# 236
Госпожата, мерси за инфото  Hug
Пък за гледането,при валсуването, май си беше като Вълкът , Червената шапчица. hahaha

# 237
Здравейте девойки, не съм чела много назад, затова се извинявам ако някой е написал   bouquet момичетата от Аси са качили преведен епизода  Peace

# 238
# 239
те кримските татари и досега си се броят за 'болгари' . даже са искали да не се именуват татари, а българи.

както и цялата република Татарстан, която сега е в Руската федерация като автономна. даже, без майтап са искали преименуване в 'Булгаристан' - название, което лично аз бях чувала и приемала единствено като някакъв подигравателен идиотизъм, носещ негатива на ориенталщината и нещо като синоним на 'Абсурдистан'

така че те не са и толкова кръв с истинските турци от Османската империя. само езикът им  е като турски, т.е. оригиналният 'болгарски' език си е някакъв тюркски, от който ние имаме запазени единични думи.

всички са се опитвали да асимилират този народ и да изличат представата, че са наследници на Велика България. Особено Русия.

Сега и Украйна се пъне за Крим, а най-куриозното в историята и е, че за Велика България, съществувала именно на нейна територия не се и споменава.

Руснаците подмятат недомлъвки по темата. Украинците направо имат бяло петно в историята си. Според тях след като започнало Великото преселение и хунските нашествия, оттам направо се телепортират в 8-ми век от н.е. когато вече има украински племена ...
 Joy Joy Joy Joy

всички се боят от българите като дявол от тамян  Laughing

интересно ще е наистина от историческа гледна точка колко ще са обективни в тоя филм турците относно Крим Wink Wink Wink

smile3501 smile3501 smile3501
Браво!Точно казано.

Скрит текст:
От истината за България се плашат както руснаците ,така и западно -европейците. Най-много се плашат турците и затова в момента техните историци ще пишат нова история за Османската империя. Преди време в исторически форум бях попитала да ми покажат на картата  къде точно в онези времена е било това племе наречено "османлии" или селджукски турци и т.н. Слез 1989г. нашите историци започнаха да се съобразяват с историческата истина , а не със социалистическата. Дано бъдем живи и здрави ,за да излезе
цялата наша Велика България на картата на света.

„Независимо къде живеят нашите хора - в Крим, в Татарстан или Сибир те са волжки българи, наричани татари в Русия”, посочи Валиева.
Волжка България, известна още като Волжко-Камска България е средновековна държава, обхващаща територията около сливането на реките Волга и Кама. Смята се, че Волжка България е основана около 660 г. от прабългарския кан Котраг, един от синовете на кан Кубрат.

Общи условия

Активация на акаунт