Отговори
# 435
Добро утро !  Hug Пожелавам ви вълнуващ и усмихнат ден !   bouquet

Скрит текст:

Диме,   Heart Eyes Hug Heart Eyes много си права - определено Сеит не е от тези, които дето ще се остави някой друг да определя начинът му на живот, пък бил той и баща му . И го заяви на глас в Алуща - човек трябва да живее така, както му диктува сърцето и там, където го води ! Е, неговото, го заведе при Шура и там ще остане завинаги.  Peace Тя не само беше готова, Шура знаеше къде отива и защо. Иначе щяха да си догледат концерта. Laughing
Джелил и Татяна, са любовници от години ! Но, на прага на неизвестността и риска, Джалил и предложи брак. Можеше да го направи много по- рано, но войната даде тласък и на неговото решение .

Хубав ден, дами! Hug

# 436
Добро утро. Hug Hug Hug

Госпожата, Heart Eyes  bouquet

ДимеHug и аз съм на това мнение.  bouquet

Усмихнат и слънчев ден.  newsm51

# 437
  • близо до брега на морето
 Hug Hug HugДобро утро Hug Hug Hug

# 438
Добро утро, момичета

Гавина, Диме, госпожата, гледам с вашите очи.

Чудно ми е как някои не виждат любовта там, където тя бушува със страшна сила.
Но, всеки има право на мнение............. и на грешки. Само бих се радвала, да не използва каруцарски език. Приемам го като лично оскърбление.

Образите на Петро и Миша не са като в книгата, има и нови герои, така че е много интересно. Втора серия ми хареса дори повече от първа, стискам палци след доброто начало,сериалът да продължи все така силно.

# 439
Лили Hug тенкс за гифчетата! Laughing
Не мога да отделя очи от тях! Peace
Тя Татя отдавна си е полегнала с Джемил,само дето не са ги показвали,ама ще ни го намекнат май по-нататък - надявам се , де!

Шура и Сеит бяха пометени от страстта.В такива моменти изобщо не се мисли за после.Скачаш в дълбокото и не мислиш.

А и как да прати сватовници Сеит за Шура newsm78 Не вярвам да е мислил за бащината заръка,а пък е достатъчно упорит и независим,за да избере сам как да живее и с кого.
Война е,той отива на фронта,бащата на Шура е тежко болен,в страната е неспокойно и т.н.
Влюбен е / има разлика между шеметното и безрасъдно влюбване и осъзната,спокойна любов,нали/ , различно е изживяването му с Шура от всичките му любови досега,намеренията му сякаш са добри и му се иска да постъпи почтено,ама.... не можа да се устиска , Шурка сякаш си подканяше да отидат докрай.Готова беше.

Пътят към ада е постлан с добри намерения (У. Блейк) Mr. Green
Шестнадесетгодишна изкусителка,  Mr. Green(подканяла си!!!)  и двойно по-голям почти мъж .Ако бяха сложили актриса, отговаряща на героинята по години, нямаше да изглежда  точно така любовната сцена.Тук му е мястото да кажа, че мисля ,че актрисата, колкото и да се старае, не и се много получава.Представете си детето си на 16, в тая ситуация(при все ,че сега още в детската градина са наясно с всичко) и пак ми разправяйте за чистата любов на мъжа.Ами влюбено-загубено,особено на ония времена, гледано в саксия , далеч от обществото и чело романи, първи бал и блянове(голяма изкусителка-няма що).Насреща Казанова, уморен от романи и похождения, с едно по-различно предизвикателство.Да,  може в сърцето му да се заражда любов и ако е така, точно това трябваше да го спре, за да направи разликата.
Сигурно наистина я заобичва, ще видим нататък, но в тази ситуация, смятам, че той си беше мъж-хищник, следващ нагона и предвид нравите и традициите, които са му добре известни,би се спрял ако любовта и мисълта за нея, бяха по-силни от желанието.И всякаквите-бла-бла, дето и наговори са само напълно  осъзнато оправдание за собствената му съвест.

Госпожата, Hug колкото до това, дето знаела къде отива и защо-  едно дете, като нея,на крилете на любовта, да мисли да мисли, колко да мисли и да знае,опитният и зрелият, да прием  влюбен, както твърдите , би трябвало да свърши това.  И тук пак ще кажа, представете си 16 годишна, а не тая 16-24 годишна , което ни показват.
Ако ни я представят за 24 годишна,както си и изглежда актрисата, по бих приела Шура-изкусителка.
Надявам се да сте разбрали, откъде идва несъответствието, в случая и моето мислене.
Нямам никакво намерение да споря и да се конфронтирам, нито съм обсебена и искам да доказвам нещо, просто това виждам реално.Няма да коментирам и многото слабости  на сериала,при все големия бюджет.
Най-стойностното нещо,  за сега ,без съмнение е Къванч, да видим обаче, дали ще е достатъчен и ще може ли да изнесе всичко на гърба си сам, ако продължава така.
Моите уважения. Hug

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 12:16 от nikita1

# 440
Добро утро! Hug
И аз като Димето, Госпожата, Валя  Heart Eyes Hug Heart Eyes гледам с техните очи. Hug За мен няма нищо пошло и осъдително в това, че двамата веднага се врекоха един на друг тялом и духом. Такава е истината и в книгата и се радвам, че ни я показаха трите дами, наистина са смели. Повярвах в любовта и на двамата, изиграха я блестящо. Тази любов наистина се роди  от пръв поглед , пометени бяха от нея и двамата ... изживяла съм го, затова им вярвам, че е възможно.Това между тях не е само страст, те просто разбраха, че са родени един за друг. Не случайно и двамата не спират да мислят постоянно един за друг. И честно казано, предпочитам смелата, експанзивна Шура  повече от този сухар / за сега / Валентина ... сигурно и тя е влюбена, но някак ми е много студена и спокойна нейната любов, питам се дали тя обича Константин така, както Шура обикна Сеит newsm78 Не знам ... така я усетих. Не очаквам да сте съгласни с мен, аз така мисля. Peace

Жалко, че другата седмица няма да има епизод ...
Страшно се радвам, че Г. Филипова  Heart Eyes Heart Eyes ще помага с превода - нейните преводи са винаги качествени и грамотни, страхотна е! Благодаря и от сърце! newsm51 newsm51 newsm51
Хубав ден!  Hug

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 12:42 от queen_fenka

# 441
Шура не е изкусителка, както и Курт Сеит не е българин. Нека си гледаме филма, няма смисъл да снимаме свой.

# 442
Шура не е изкусителка, както и Курт Сеит не е българин. Нека си гледаме филма, няма смисъл да снимаме свой.

Радвам се, че си разбрала идеята на поста ми и също  я  споделяш     bouquet

П.П. За протокола, само да попитам , на колко години е представената ни Шура в сериала, не актрисата?

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 12:53 от nikita1

# 443
Шестнадесетгодишна изкусителка,  Mr. Green(подканяла си!!!)  и двойно по-голям почти мъж .Ако бяха сложили актриса, отговаряща на героинята по години, нямаше да изглежда  точно така любовната сцена.Тук му е мястото да кажа, че мисля ,че актрисата, колкото и да се старае, не и се много получава.Представете си детето си на 16, в тая ситуация(при все ,че сега още в детската градина са наясно с всичко) и пак ми разправяйте за чистата любов на мъжа.Ами влюбено-загубено,особено на ония времена, гледано в саксия , далеч от обществото и чело романи, първи бал и блянове(голяма изкусителка-няма що).Насреща Казанова, уморен от романи и похождения, с едно по-различно предизвикателство.Да,  може в сърцето му да се заражда любов и ако е така, точно това трябваше да го спре, за да направи разликата.
Сигурно наистина я заобичва, ще видим нататък, но в тази ситуация, смятам, че той си беше мъж-хищник, следващ нагона и предвид нравите и традициите, които са му добре известни,би се спрял ако любовта и мисълта за нея, бяха по-силни от желанието.И всякаквите-бла-бла, дето и наговори са само напълно  осъзнато оправдание за собствената му съвест.

Госпожата, Hug колкото до това, дето знаела къде отива и защо-  едно дете, като нея,на крилете на любовта, да мисли да мисли, колко да мисли и да знае,опитният и зрелият, да прием  влюбен, както твърдите , би трябвало да свърши това.  И тук пак ще кажа, представете си 16 годишна, а не тая 16-24 годишна , което ни показват.
Ако ни я представят за 24 годишна,както си и изглежда актрисата, по бих приела Шура-изкусителка.
Надявам се да сте разбрали, откъде идва несъответствието, в случая и моето мислене.
Нямам никакво намерение да споря и да се конфронтирам, нито съм обсебена и искам да доказвам нещо, просто това виждам реално.Няма да коментирам и многото слабости  на сериала,при все големия бюджет.
Най-стойностното нещо,  за сега ,без съмнение е Къванч, да видим обаче, дали ще е достатъчен и ще може ли да изнесе всичко на гърба си сам, ако продължава така.
Моите уважения. Hug

bouquet Абсолютно вярно. Приемеме, че Шура не е 16-годишна, не е дворянка, действието не се развива преди 100 години, както е анонсирана историята и нещата си идват по местата. Младо, разкрепостено, страстно, сговорчиво момиче, влюбва се от пръв поглед, нищо против бързия секс.
Но, за какво трябваше да се вкарват в разходи и да бият път до Санкт Петербург. 

# 444
 nikita1 на 15 години е, а Валентина е само година по-голяма.

Откакто минаха под свода на портата, Шура не можеше да овладее вълнението си. За пръв път, заедно с възрастните, бе поканена на бал! Беше само на петнадесет години. Сестра й Валентина беше една година по-голяма от нея и вече бе ходила заедно с родителите си на такива балове в Кисловодск.  

цитат, стр. 16

# 445
Привет wavey за най- нетърпеливите / като мен  Laughing/ 2 серия с 20% превод на български Peace във Вики Heart Eyes

http://www.viki.com/videos/1034105v-kurt-seyit-and-sura-episode-2

# 446
Привет, дружки !  Hug Радвам се, че се е породила дискусия, благодаря на всички, които са споделили мнението си !   bouquet

Ники,  Hug уважавам мнението ти и разбирам добре, какво искаш да кажеш. Peace
Независимо, че моето е различно, иска ми се, да не си вкарваме думи и мисли, които никой не е казал. Аз никъде не прочетох, Шура е изкусителка или е прелъстила Курт. Peace Няма такова нещо. В книгата е описана точно като 15 годишна девойка, на прага на женствеността, която хем бушува в нея, хем я обърква. Но, срещайки Курт, жената поема нещата в свои ръце Wink и от младото момиче, не остава и следа!
Нермин много смело е описала разцъфването на сексуалността, красиво и без излишно лицемерие, говори за чувствеността на жената и влиянието и върху мъжа. В предишните теми, съм сложила някои от най- вълнуващите моменти, ако искаш, можеш да се запознаеш с тях. Peace

Та, мисълта ми беше, че казвайки, че Шура много добре знаеше какво ще се случи и искаше това да се случи, не означава, че е съблазнителка, изкусителка и прочее определения, които не отиват нито на възрастта, нито на душевността на момичето . За нея, това беше бленуваното сливане на тяло и душа и тя му се отдаде без страх !
Курт можеше ли да спре този порив ? Сигурно, той е зрелият в тази връзка. Въпросът е, дали трябваше ?!
И моят отговор, е - не !  Peace Вече обясних и защо ! Не виждам нищо срамно или нередно в този акт. Виждам двама, безумно влюбени и отдадени един на друг млади хора / между другото, годините и възрастта, са изключително условен критерий в това отношение!/, които остават такива до края на дните си / или поне до края на първа част на романа Laughing Wink/
На мен засега Фарах ми харесва, кара ме да се вълнувам и ми въздейства ! Къванч- каквото и да кажа, все ще е недостатъчно, за да опиша как се чувствам, когато го видя на екрана !  Heart Eyes

# 447

П.П. За протокола, само да попитам , на колко години е представената ни Шура в сериала, не актрисата?
Не мога да й хвана годините на Шура. С малко въображение само на първия бал - 16 години. В зимната градина отвърна на целувката на Курт, т.е. знае да се целува, не е първата й целувка - 20 годишна. Но, спорът е излишен. Има публикация в пресата, представената в сериала Шура е на 19 години. За да не излезе, че сексът е с малолетна.

# 448
Привет wavey за най- нетърпеливите / като мен  Laughing/ 2 серия с 20% превод на български Peace във Вики Heart Eyes

http://www.viki.com/videos/1034105v-kurt-seyit-and-sura-episode-2

Лили,  Hug благодаря !   bouquet

А на екипа, който прави достъпен филма и удоволствието още по-голямо, огромно благодаря !

# 449

Общи условия

Активация на акаунт