Отговори
# 90
Страхотна е Фарахчето Simple Smile Фен съм и още OBGZ - направи страхотна роля, а и с Мете бяха страхотна двойка.

Което ме подсеща да споделя и тук, че ако някоя от вас има възможност и желание да гледа Фарах като Айлин във "Времето лети", от 24 март Бтв Лейди ще продължи повторението на първи сезон. Началният час е 9.30, и от 10.30 за тези като мен, който имат цифров ефирен предавател - Сет Топ Бокс.

Фарах и Мете бяха страхотни. Те са на второ място в личната ми класация "Най-любима двойка".  hahaha

Привет, дружки! Hug
Зизу  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug
Зарани Heart Eyes ако не е тайна, коя е най-любимата ти екранна двойка ?
Страхотни фотки си намерила!  bouquet
Благодаря на всички за инфото, снимките, постовете! Hug

newsm44 newsm44 newsm44

На турците им бил скучен, видите ли  newsm78 Хем им скучен, хем на първо място в социалните средства за масова информация  newsm78 Явно, се харесва на европейците  Joy Joy Joy
Но журналистката пише, че е доволна от сериала.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 16:57 от queen_fenka

# 91
  • София
Фенче,  Hug то аз така съм го написала, сякаш наистина е цяла класация.  hahaha  А всъщност е един скромен топ 3.  Wink Не е тайна разбира се, любимата ми екранна двойка са Мете Хорозоолу и Аслъ Енвер. Двамата си партнираха в сериала Kayip, където Берк Ерчер (Миша) също играе. Peace
Така и така съм тръгнала, да си кажа и бронзовите медалисти  Mr. Green - Кенан Им. и Джансу Дере (Езел и Ейшан).

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 17:14 от zarani

# 92
Зарани  Hug благодаря! А на мен  Кенан И. ми хареса повече с Бергюзар К. като двойка ... страхотни са!
За случката в гората, в началото на филма си мисля следното ... само заради приятеля си, Сеит буквално наруши закона. Може и да е права Госпожата  Heart Eyes че Сеит сега само го тества  newsm78 Никак случайни не  бяха думите му, че Петро е с пусто и студено сърце, като Черно море и Черното езеро ... То такива погледи му хвърля Петро, не вярвам Сеит да не ги е забелязал. Ще видим. Струва ми се, че тук няма да го играе наивен и безкрайно добродушен, както беше с Кузей ...

# 93
Мариолка,  Hug страхотно клипче. bouquet  Много е хубава Фарах.  Heart Eyes

А на мен  Кенан И. ми хареса повече с Бергюзар К. като двойка ... страхотни са!

И на мен. Wink

# 94
  • AMS
Привет, дружки!!!
Благодаря за споделеното!!!  Hug Hug Hug
Видях и краткия превод във viki.
http://www.viki.com/videos/1033638v-kurt-seyit-and-sura-episode-1
Много по-добре е от руския. По синхронизиран и ... Аз ще се спра на него.
И няколко елемента, които продължавам да нищя.

Облогът тръгна именно от сравнението на Сеит с "пусто сърце, като Карагьол", отнасящо се за Петро. В отговор последва облогът.  Сеит прие облога, но когато видя Шура каза, че е много млада, отговори на приятелите си, да го смятат за загубил баса. Петро го нямаше вече. Тогава тръгна и покани другата дама.

Костюмите - Харесват ми дамите и  всичко, но ме смущава нещо у мъжете с униформи - пагоните. Ако може някой да ми обясни това. Чакам и превода във viki  за военните чинове. На турски ги чух. Руският превод би трябвало да е по-прецизен, но ...  Crossing Arms

Направи ми впечатление, че Джалил /Ushan Çakır/ пее много хубаво. Песента в банята коя беше?

# 95
Рускините са ги оплюли и пагоните и шинела на Киво,като недоглеждане и гаф, те по са в час вярвам и може да им се вярва.
Относно тестването, кой-кого, най-вероятно и двамата се тестват взаимно Петро - Курт Сеит и обратно, така ,както ги виждам аз.
А относно двойките, подкрепям Зарани, за Кенан и Джансу, казано на езика на Къванчките, това ,като да сравняваш бликащия сексапил на Киво с Берен срешу едната хубост на Киво с Хазал hahaha hahaha

# 96
Здравейте ! Hug Hug Hug

Зарани Peace наистина Фарах и Мете бяха чудесен тандем.Гледах ги с удоволствие.

Аз пък си харесвам всяка една двойка актьори,ако са ме накарали да се вълнувам,ако съм ги усетила като реални образи.
Още не е отшумяло вълнението от първият епизод , а ето че утре ще видим втория.
Подругите от "В контакт" вече са набрали преводачи за онллайн гледането.

Дива Hugвъпросът за тези пагони от събота се коментира от рускините,ама и те не са много в час и решиха,че се влияят доста от съветските военни филми.Не одобряват и шинела на Сеит - бил тесен,къс и т.н. Аз обаче не вярвам,че руските консултанти,с които е работила режисьорката ще допуснат точно в облеклото на Сеит някакъв пропуск.
Ама знае ли човек... newsm78
Та в този ред на мисли,много си права когато определи, случилото се след убийството от Петро на войничето като - чест.
Ако Борински беше почтен военен сам щеше да предложи на Сеит този вариант.Иначе го очакваше военен трибунал,който действа по бързата процедура и щеше да последва или разстрел или заточение в Сибир,защото като аристократ можеше да го "откупи" фамилията-по-добре в заточение,но жив.
Така си мисля аз.Но Петро явно се оказа страхливец - затова и Сеит му посочи два варианта .
Очаквам много подлости и коварства от него барабар с онази кифла-баронесата.

# 97
мацки, аз съм изтървала премиерата явно )))

сега ще наваксвам  Wink

обаче линкът към wk  е с отвратително качество на картината. намерих друг за онлайн гледане на преведените серии, предлагам го тук , качеството е отлично  и съответно ще си излизат там преведените серии.
даже ме е яд, че досега се мъчих с wk, поне последната 1/3 та от филма ще си догледам с удоволствие )))

коментарът ми - после  Mr. Green Mr. Green

онлайн с руски субтитри :

http://turkcinema.tv/turkey-serials/kurt-seit-i-shura-kurd-seyit-ve-sura.html

# 98
  • София
Някой по-напред беше писал, че сигурно на края Шура и Петро - ще се съберат - Не вярвам това да стане защото в книгата Сеит убива Петро за да има шанс да избяга за Турция.

# 99

Привет! Аз съм Бабчето и очаквам да ме посрещнете мило във вашата уютна къщичка! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 100
Някой по-напред беше писал, че сигурно на края Шура и Петро - ще се съберат - Не вярвам това да стане защото в книгата Сеит убива Петро за да има шанс да избяга за Турция.

еее....ама ако така ще си разказвате какво ще се случва занапред...

ами че то това разваля удоволствието от проследяването на филма...

знаем, че сте много осведомени и начетени, но по-кротко, заради нас невежи
те Mr. Green Mr. Green Mr. Green

преди време, когато се заговори за филма някой сподели накратко някакво резюме, което беше повече за емоционален заряд и отношение, отколкото от желание да ни осведоми за финала и развръзката.

с две думи, оставете ни удоволствието от очакването, а знанията запазете за себе си )))

# 101
Друго си е със субтитри!  Гледам ги, чета ги, и се връщам в отдавнашните времена на първата любов  Simple Smile

Много неща ми се изясниха.

Съседката в Крим повтаряше името на Сейт, а всъщност се влюби в Джелил /може и да бъркам името/.

В моите очи Курт е влюбен в Шура, а дали го осъзнава - незнам. "Подбели" очите в банята, не се включи в разговора, на разходката усетих и стеснение в него, независимо от светския разговор, който водеше. Същото беше и на масата предната вечер - толкава много искаше да отиде с нея на премиерата, че забрави останалите около масата, че се посепна и бързо се върна в действителността. През цялото време с приятелите си не говори за нея, точно като влюбен, който не е готов да говори с никого за това. Едва ли щеше да е дискретен, ако беше просто завоевание.

Петро ми е много интересен. В този епизод са му сложили ролята "зад вратата". Точно затова не мога да го определя все още като "гадняр". Когато каза, че му завижда го оплюх, а се оказа, че му завижда за спокойният сън през нощта защото не е убил свой. Видя ми се искрено загрижен, когато му обясняваше за назначението на фронта и, че ще се бие със свои. Накрая усмивката му ми изглеждаше като "каква ирония на съдбата!". От друга страна ми е и мъчно за него - една секунда страх и живота му се изплъзна - та той от дете се е подготвял да стане военен. Сега трябва да свикне с цивилния живот, да си намери нова професия, а войната чука на вратата.
"Зад вратата" видя обичта между Сеит и майка му -нещо, което най-вероятно му липсва като на повечето дворяни. "Зад вратата" чу и съветите на бащата, Курт да се забавлява в Москва и Петроград, но да се жени за туркина. Затова започна да се навърта около Шура - иска да я запази.  Не разбрах, обаче, защо се включи в играта на баронесата - от желание да я запази или имат някакви стари истории.

# 102
  • София
Е, то не се знае, може тук Петро да го оставят жив, щом още в началото промениха образа му.  Rolling Eyes Но наистина пишете ги тия неща в скрит текст, и аз се изненадах неприятно.

Благородно ви завиждам, че знаете руски. Аз трябва да чакам да го преведат изцяло на български, за да го разбера като хората. Ако пък си остане само във viki.com изобщо няма да мога и да го гледам. При мен гледането от там си е мъка отвсякъде.  ooooh!

babcheto44, добре дошла!   bouquet

# 103
Е, то не се знае, може тук Петро да го оставят жив, щом още в началото промениха образа му.  Rolling Eyes Но наистина пишете ги тия неща в скрит текст, и аз се изненадах неприятно.

Благородно ви завиждам, че знаете руски. Аз трябва да чакам да го преведат изцяло на български, за да го разбера като хората. Ако пък си остане само във viki.com изобщо няма да мога и да го гледам. При мен гледането от там си е мъка отвсякъде.  ooooh!

babcheto44, добре дошла!   bouquet

Аз го гледах на английски, но е започнал и превода на български - 37% са готови

http://www.viki.com/videos/1033638v-kurt-seyit-and-sura-episode- … facebook_connect#

Добре дошла, бабче!

# 104
  • София
Бабче -  Hug  Hug  Hug Добре дошла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт