Отговори
# 240
Госпожата, мерси за инфото  Hug
Пък за гледането,при валсуването, май си беше като Вълкът , Червената шапчица. hahaha

smile3521 Ама нищо против нямам, да ти кажа !  Wink Crazy Flutter Whistling Blush Heart Eyes

Pro, Aneliya (Ани 2),  Hug Hug Hugблагодаря !   bouquet

# 241
  • София
Момичета - много благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smile - Всичко стана по-добре и дори от най-смелите ми очаквания Simple Smile утре продължаваме с проекта който захванахме  Simple Smile знаех, че с ваша помощ всичко ще е успешно Simple Smile

# 242
Браво, Бу ! Много се радвам за теб !  Hug Щом трябва, продължаваме ! Peace

Значи, за пореден път се убеждавам, че като зяпна в сините “лещи“ на наш левент и пропускам важни работи! ooooh!

По повод какъв точно се чувства Курт Сеит - ми той го казва сам при разговора с баща му и приятелите в Алуща :

“Аз мисля, че всеки трябва да живее, както сърцето му подсказва.....
Но, разбира се, да не забравя дългът към Родината!“

Това е, той смята, че Русия е неговата родина, врекъл се е във вярност на Царя, при това не по принуда, а по вътрешно убеждение и ще остане верен на честта и пагона докрай. Независимо, колко ще кърви сърцето му, когато се изправи срещу свои . За Курт Сеит не съществува морална дилема в този случай. Поне на думи, ще видим как ще е в действие. Peace

# 243
  • София

Хиляди благодарности!  newsm51  Това се казва изненада!  Grinning

# 244
За  превода на фрагмана, благодаря!
Малко шоково ми дойдоха репликите. Прощаване, Курт заминава за фронта, може и да не се върне,  най-естественото нещо беше да  каже: обичам те. Ако, наистина я обича. Или. може би злодеят Петро е припомнил  думите на баща му!   Курт не поема ангажименти, които не може да изпълни. Целувките не са ангажимент. Та затова,Шура е само много специална.  Най-млада, най-невинна, най-наивна.
Мисля, че лошата новина касае баща й. Има подобна сламка в резюмето.

# 245
Има ли възможност линкове за преведените епизоди да се слагат на 1 - ва стр. на темата ?

# 246
Има ли възможност линкове за преведените епизоди да се слагат на 1 - ва стр. на темата ?

Ами ще ги добавям  впоследствие, защото вече нямам тази възможност !  Peace

# 247
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet
Много благодаря,че сподели!Благодаря и на момичетата от Аси и на преводачите! Grinning  bouquet

# 248
  • In the light side of the Moon!
привет  Hug
моми4ета май има нов фрагман за 2ри еп

Kurt Seyit ve Şura 2.Bölüm Fragman 3

# 249
  • AMS

Привет, дружки!!!
Благодаря ви за споделеното!!! Не мога още да ви изброявам по имена, защото се страхувам да не пропусна някоя. Благодаря за преводите, за фрагмана, за всичко!!!
Благодаря ви най-вече за дискусията!!! И аз не съм чела книгата, но никак не ме дразни припомнянето ѝ тук и сега.  Това не е от желание да се издаде края, а да се разбере нещо неясно в хода на сериала. Мислех си, че само аз се терзая за произхода на Еминови, но разбирам, че всички ни вълнува. Именно това е драмата на Курт Сеит Еминов, но все пак внучката му е озаглавила книгата - С Русия в сърцето!!! Аз много се рових по въпроса, защото и на мен ми беше странно, татарин, или турчин, да е близо да царя, но се оказва вярно. Писах и специален пост за това, кой е имал право и кой е служил в Императорската армия, за гвардията, за личната охрана и ...
Благодаря ви и за отговорите за пагоните, шинела и копчетата. Подругите, а и аз, сме гледали много съветски филми, та можем да различим лейтенант, старши лейтенант, капитан, майор, подполковник, полковник и генерал. Поручик, какъвто е  Сеит, има в Императорската армия и този чин отговаря на старши лейтенант в Съветската армия. Пагоните на поручика са без звезди. Впрочем това за униформата и пагоните си е цяла наука. За копчетата няма да се заяждам. Те поне не бяха с петолъчки.
Мисля, че за себе си вече изясних нещата и нататък няма да си задавам тези въпроси. Приемам ги като даденост и няма да се дразня на режисьорското виждане на Хилял, защото на Къванч му отива, както шведско, така и съветско  Joy Joy Joy А и Сеит заминава на фронта  Cry Whistling

Надявам се в съвсем новата книга на Нермин Безмен - "Дядо ми Курт Сеит и аз", да има повече и по-точна информация.
Приятна вечер!!!

# 250
Ето един коментар за кримските татари. Есенцията е, че една част са проруски, друга - протурски настроени.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3559212

# 251
Да, и аз смятам, че кримският татар Курт не е турчин. И репликата е реферанс към Ердоган, който дрънка оръжия и си бълнува за Османската империя. Татарите не са турци, отделен народ, като етногенезис са кумани, монголи и прабългари. Дори, специално кримските татари са и с италианска кръв. Имало е генуезки колонии, превзети от османлиите. По време на събитията от нашето филмче не е съществувала  Турция и турци. Имало е Османска империя, Халифат, Високата порта, а турците са били османлии.  В рамките на империята Кримското ханство е било васално. Васали на Падишаха са били и сърбите, и румънците. От 18 век Крим а анексиран от Русия. Вярно, че  част от Южен Крим, където е Алища, е турцизиран  и езикът е туркоподобен, но как тогава един турчин ще се отзове толкова близо да руския цар, приет от руската аристокрация като свой, като Русия и Турция са били в постоянна война за Крим.
Успех на Г-цата!  bouquet

абсолютно точно ! newsm10 newsm10 newsm10

# 252

госпожата, като гледам с каква скорост се изписва темата, то така и така ще правиш  нова тема през 3-4 дни, така че всичко ще си е актуално по първата страница  bouquet

# 253

госпожата, като гледам с каква скорост се изписва темата, то така и така ще правиш  нова тема през 3-4 дни, така че всичко ще си е актуално по първата страница  bouquet

Peace Да, аз също това си помислих !  Peace Може би и тях ще поставям в спойлер, защото никак не обичам “тежки“ заглавни страници ! Peace

Дива,  Heart Eyes Hug Heart Eyes и аз съм изгледала много руски военни филми ! Не само ги гледам - обичам ги и съм убедена, че руските филми за войната, са едни от най- хубавите, истинските и вълнуващи !  Peace

Скрит текст:
Зная много за офицерските чинове, пагони и военния устав, не защото специално съм се интересувала, а защото съм живяла с тях цял живот. Моят татко, Бог да го прости, беше висш военноморски офицер ! Именно той беше причината да имам щастието да живея в Санкт Петербург, да се разхождам из Адмиралтейството и Академията, където той учи, да се възхищавам на Невский проспект, Питерхоф, Екатеринбург и Ермитажа ! Затова и този град, е така скъп за мен - свързан е с най-близкият ми човек, с най- добрият ми приятел, с моя баща . Това е и причината, да не впускам в подробностите, които зная, просто ме хваща за гърлото и ми е трудно да виждам клавишите ! Сигурно и затова този филм, ще е много специален за мен ! И този път няма да им простя всякакво разочарование на двете цинцифуции ! Извинете ме, че стана малко искрено и лично!  Embarassed

Да споделя нещо, което ме направи изключително щастлива и изпълни сърцето ми с благодарност - дружката, за която ви споделих, от втори епизод, се включва в превода на филма !  Heart Eyes Hug Heart Eyes
А това означава, че ще имаме късмета и възможността, да се радваме на прекрасен, професионален превод ! Тя си знае коя е, ще се радвам да се представи сама !  newsm51

Благодаря от сърце на екипа на АСИ, които ни зарадваха и ни направиха страхотен подарък, както и на дружките от Вики !  newsm51  love001 newsm51

# 254
Лили, Hug мисля, че ти спомена, че не би се учудила, ако Петро има пръст в изпращането наКурт Сеит точно в Галиция ? Мисля, че си права - сега улових леката, едва видима, но ехидна усмивчица, след като сервира новината на Еминов. Peace
Хареса ми отворът на Шура - едно малко момиче даде урок по лоялност на Борински ! Peace
Готови сме, дами ? Party Party Party

Общи условия

Активация на акаунт