На мен ми е хубаво просто така, от продуктите (хубаво ми е и да си ги избирам като пазарувам) да се получи нещо вкусно. Като ври яденето на котлона и ухае и особенно като започна да слагам подправките ми е особенно хубаво, все едно магии му правя.
Тегаво ми е измислянето на манджите понякога, в смисъл какво да сготвя, ама в повечето случаи е защото ми се искат няколко неща наведнъж... после пък ги забравям и други ми хрумват и така... И едно време все ги питах моите за идеи, ама вече не, та сами взеха да си поръчват.

А Гушкан пък, когато готвя, взима обелките на лука, моркова, картофите, краставица... семките на чушките, зърната ориз, леща или боб, които махам като почиствам, капачетата на бамята, като почистя копъра и магданоза и дръжките им... изсъхнали иглички от розмарина ... и така... Та с тях готви детето и прави такива комбинации от продукти...
После сервира на нас и на бебетата си. А! Ето, тъкмо аз пиша, а тя ми е сервирала, та отивам да хапвам - "френска салата"
Днес като бяхме в Кауфланд и тя си "пазарува" - покрай зелето имаше паднало парче зелев лист на земята, та това е.
не се сещам.