Отговори
# 540
При мен всичко с бебето  е ок.Малко се притесних .Както вървеше с 2-3 дни напред,сега изостава с 2-3 дни.Тя ме увери ,че няма за какво да се притеснявам,ама знам ли.Предписа ми магнезиев диаспорал,че се оплаках от сърцебиене.

За пола- пак беше с кръстосани по турски крака.Караше ме да кашлям ,да се местя,но не и не.Каза,че вижда нещо между краката и предполага момче,но каза,че не иска да се ангажира Simple Smile Значи май ще сменям нагласата ,ще се нагласям за момче Simple Smile

Благодаря на всички за пожеланията Hug

# 541
  • Точно където трябва
Някой знае ли кога трябва да отида за болничен? Настоящият изтича на 19-ти. На същият ден ли да отида или на следващият, от когато ще е новият болничен?

# 542
Мария, Честит Рожден Ден! Simple Smile Бъди здрава, много щастлива и прекрасна майка Simple Smile

Тоничка, стискам палци. Сигурна съм, че всичко ще е наред Simple Smile

И на мен от вчера ми се раздразни гърлото и се чудя какво да го правя. Вчера смуках няколко пъти Хомеожен. Уж казват, че не вреди. Не съм питала лекар в интерес на истината. Утре обаче си мисля да ида вече на работа, ако се чувствам добре, че нещо седенето вкъщи не ми се отразява добре. Едно ми е ревливо тези дни...Бременна му работа Simple Smile

Днес ходих да видя къде е кабинета на Троянчев, че нали в сряда съм на ФМ. От сега ми е леко притеснено.
Бебето мисля, че го усещам вече реално, не като преди моите въображаеми усещания. Но не е много често де. Обажда се чат пат. Иначе все си мисля, че коремът ми не е достатъчно голям. Знам, че при всеки е различно, но... вече съм в 20 г.с, а коремчето ме едно малко. Надявам се бебето да е добре и да си расте въпреки малкия ми корем и сдуханото ми настроение Simple Smile

Хубав следобед, момичета Simple Smile Все още има време за разходка преди да се е скрило слънцето Simple Smile

# 543
Някой знае ли кога трябва да отида за болничен? Настоящият изтича на 19-ти. На същият ден ли да отида или на следващият, от когато ще е новият болничен?

направило ми е впечатление, че пише на болничния както е в твоя случай на 18-ти да се яви за контролен преглед така, че предполагам на 18-ти

# 544
Тоничка,стискаме палци всичко да е наред   Hug

Мама Ирина, бързо оздравяване Simple Smile

Петя,добре дошла.С един термин сме  Hug

# 545
  • Варна

Щом този е до 19ти новия ще е от 20ти.  Ако отидеш на 20 има вероятност да изтървеш лкк(зависи дали има такава), а ако отидеш на 19 ще ти го подготвят със сигурност и според мен за по-сигурно върви на 19 да не стане някое прекъсване, а е възможно и лкк да е на 19. При мен болничния е до 24 и акушерката иска тогава преди обяд да и се обадя, за да го мине през лкк и на 25 да си го взема. Най-добре се обади да питаш твоята доки как процедира.

Добре дошли на новите мами!
maria90 важното е бебо да е добре, а измерванията не са съвсем точни.
Тоничка8512 силно стискам палци за добър резултат от АЦ!  Hug
mama hrisi чакаме те с щъркелче  Simple Smile

# 546

Щом този е до 19ти новия ще е от 20ти.  Ако отидеш на 20 има вероятност да изтървеш лкк(зависи дали има такава), а ако отидеш на 19 ще ти го подготвят със сигурност и според мен за по-сигурно върви на 19 да не стане някое прекъсване, а е възможно и лкк да е на 19. При мен болничния е до 24 и акушерката иска тогава преди обяд да и се обадя, за да го мине през лкк и на 25 да си го взема. Най-добре се обади да питаш твоята доки как процедира.

Добре дошли на новите мами!
maria90 важното е бебо да е добре, а измерванията не са съвсем точни.
Тоничка8512 силно стискам палци за добър резултат от АЦ!  Hug
mama hrisi чакаме те с щъркелче  Simple Smile

здарвейте, отдавна не съм писала, но се надявам вече да съм по-активна. Аз днес си взех първия болничен и ми казаха да отида на следващия ден т.е ако е до 19, на 20. А като попитах какво става ако е неработен ден, ми казаха, на последния работен преди да изтече.

# 547
Мария  честит рожден ден   ura  с пожелание за здраве, късмет и най-хубавия пухкав подарък през август   bouquet
Тоничка съжалявам за стреса, който изживяваш  spoko Сигурна съм, че всичко ще бъде наред и притесненията са напразни  Hug
petia_vd86  welcome
Бързо оправяне на момичетата, които ги морят настинки и плексити  thumbsup

# 548
maria90 благодаря! На другите момичета също Hug Hug Hug
Ели, когато се издава болничен от ЛКК, може да отидеш по-късно/ например първи раб. ден след оф. празник, събота и неделя и т.н.; има места където ЛКК не заседава всеки ден/ , но не и по-рано. т.е. не се издава нов преди да е изтекъл този. По-късно може. Ще го издадат без прекъсване. Освен ако нямаш уговокка просто да си оставиш документите и те ще ти кажат кога ще е готов. Дано да съм обяснила разбираемо! Hug

# 549
Мен ме карат да си нося документите за новия болничен преди да изтече старият.

# 550
Мария, браво за прегледа!  Hug
Мама Ирина да се оправяш бързо!  Simple Smile
Петя добре дошла и лека бременност до края!   bouquet

# 551
Здравейте момичета, днес цял ден се опитвам да чета между работата и чак сега приключих.
Честито на рожденичките   newsm59

Аз днес сутринта бях на преглед и да се оплача контракциите изобщо не намаляват и докито ми каза, че не може да си позволи да ме гледа веднъж месечно и да ходя на 2 седмици и ако осетя, че има нужда да ходя и по-рано да ме вижда. Иначе има дни, в които са послаби и по-малко, но друг път като днес са ужасно силни и почти постоянно.
Шийката ми е 39мм, а според АГ при втора, трета бременност обикновено била 45 - 50 мм.
И сега трябва да изведа детето в градинката да си поиграе малко, че цял ден с мен вкъщи, много ми е трудно да ви кажа с тия контракции, хем на нея да обърна внимание, хем да се пазя. Нещо съвсем ми се е скривило. Sad
Вие как сте, намаляха ли ви контракциите?

# 552
elliee моят беше до 6 и аз разбрах че трябва да отида на 6, но ме върнаха да отида на 7 не можело по рано понеже вече болничните били до дата включително. Е това ако вашият лекар ви е дала направление за ЛКК предварително

# 553
Здравейте на всички ,и честит рожден ден на рожденичките, не съм писала скоро почти нямам време ходя на лекции , и докато изчета предната тема вече има нова .
Имам въпрос : силният стрес за сега ми се случва за 2ри път от както съм бременна може ли да навреди нещо?(първият път беше от кошмар, а сега се стреснах силно понеже помпата,която е на камината не се беше пуснала ,качвам се на 2рия етаж и се чува едно пращене и излиза вода от едната тръба , така де поуплаших) .Имам час чак за 27 и ми е едно притеснено до тогава ще откача, макар ,че след кошмара бях на преглед , а сега ... дали има смисъл да се притеснявам, на вас случвало ли се е да се уплашите по силно?

# 554
Мария честит рожден ден и тук! newsm59 Tada Много здраве и пухкаво августовско бебче!  Hug

тоничка8512 успех и стискам палци на АЦ, сигурна съм, че резултата от БХС е подвеждащ, всичко ще е наред с бебчо!  Hug

mama irina доколкото знам за кашлицата Стодал е позволен при бременност. ММ скоро беше болен и при първи наченки на кашлица му връчих сиропа и я спря за щастие. Бързо излекуване ти желая!  Hug

petia_vd86 добре дошла!

Сърчице дано намериш решение на болките!  Hug

tan4etok11 мисля, че няма пречка за по- кратък период да те гледат 2 пъти на ФМ. Аз самата съм била на 2 ехографа един след друг и то два пъти. Пък ФМ е същото, само че по- дълго. Спокойно няма да навреди на бебче, но ако има как да ги преместиш през малко по- голям период поне да се види в различен етап.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт