Давате ли вода на новороденото

• 25 141
  • 231
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Какви чайчета на Хип? Това, което видях в нета има захар  Confused

# 196
  • UK
На 4 месеца пие по 300 мл чай на ден? Уау!  Laughing
А по колко мляко изпива на денонощие би ли казала?

# 197
  • Плевен
300 мл според мен си е едно цяло хранене.Много е това,по-скоро трябва да го храниш.Или пък пие защото чая е сладък,как няма да го пие тогава.То всеки обича сладкото.Ако му подсладиш и водата и нея ще я пие по толкова.

# 198
  • UK
Даже две хранения, ако приемем, че приблизително по 900 мл на денонощие мляко трябва да изпива бебе на 4 месеца, това си е една трета от дажбата му.

# 199
Изпива по 120-130 мл на ядене. През нощта не яде. Ами да ви кажа и аз мислех, че е много, но как да го спра като му се пие? Този чай на ХИП с някакви горски неща беше.. пише, че е без захар, и че детето може да пие неограничени количества от него. Поинтересувах се доста след като видях,че го харесва много. Няма проблеми с качването, дори сме в горната граница, затова да пие като му се пие  Laughing

Ако мислите,че стои гладен не е така. Майка съм,нали знаете, че няма да позволя детето ми да гладува  Wink Подсладена вода съм давала, не я иска.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 19:26 от AnMary

# 200
  • Драгоман
Ако мислите,че стои гладен не е така. Майка съм,нали знаете, че няма да позволя детето ми да гладува  Wink Подсладена вода съм давала, не я иска.
  И моето пие много вода и си наддава стабилно  Laughing Това за мен не е критерий, че детето не яде!

# 201
Винаги предлагам И мляко. Ако иска,иска.. ако не - давам чай  Simple Smile другото което е, на опаковката на АМ пише,че трябва да яде по 180мл. но ела му го кажи като на 130мл изплюва шишето  Grinning В началото се ядосвах, но като всичко е наред с килограмите и е в отлично здраве няма защо да се ядосвам. Просто правя това, което той иска  Peace

# 202
  • Куциндрел
Хм, една моя позната трудно научи детето си вместо чай да пие вода. Доста време намаляваше чая за сметка на водата.
И тя пак така - не пиело вода, ама чай пиело по много. Whistling
Да ви кажа, няма човек, който да не пропие сокове, газирано и т.н.

# 203
  • Драгоман
    В началото давах чай от копър или лайка или анасон без захар заради коликите. Като стана на 4 месеца почнах и вода чиста пак без захар и нямаше проблеми  Peace Ако чаят е без захар то си е като вода с аромат.  Simple Smile

# 204
  • в огледалото на живота
Винаги предлагам И мляко. Ако иска,иска.. ако не - давам чай  Simple Smile другото което е, на опаковката на АМ пише,че трябва да яде по 180мл. но ела му го кажи като на 130мл изплюва шишето  Grinning В началото се ядосвах, но като всичко е наред с килограмите и е в отлично здраве няма защо да се ядосвам. Просто правя това, което той иска  Peace

Предлагай вода вместо чай да разбереш  дали ще пие толкова.. Wink

# 205
Вода Не иска. Нито подсладена, нито неподсладена. Вие ме разколебахте сега Grinning По-добре ли е да не пие нищо отколкото да пие много чай? Ще пробвам да намаля чая за сметка на водата но не знам.. Да е дете на 2 години да му обясниш какво трябва да яде и да пие. Но на бебе, което има само желанията и предпочитанията си не знам как ще стане. Упоритост от моя страна - знам  Simple Smile но не виждам защо като няма проблем.

# 206
  • в огледалото на живота
Камелия,покажи снимка на чая който даваш?
Бебе желания и предпочитания няма...има предлагане от страна на майката ...

# 207
Не е точно така, защото има бебета, които пият и които отказват вода. И на едните и на другите все майките им предлагат. Моето е от пиещите, но имам познати, детето на които и по 100 пъти да му предлагаш- не пие.

# 208
  • UK
Да е дете на 2 години да му обясниш какво трябва да яде и да пие.
Mr. Green
Като стане на две и му обясниш, че трябва да пие вода, а не чай/сок, ще те питам да кажеш дали разбира.  Laughing Все по-трудно става с възрастта да разбере каквото и да е, щом е в разрез с неговите вкусове и желания. Опитвай се лека-полека да разреждаш чая и да минете на вода, че после да нямаш още по-големи проблеми. А и да му спреш чая и да не пие вода изобщо на този етап не е никакъв проблем, ако пие достатъчно мляко. Стига да не е захранен още.

# 209
Не е захранен с нищо, дори сок не съм давала, въпреки че всички около мен ме съветват. Хаха като стане моя мъж на 2 ще видя и аз как е Grinning Щом не е проблем, че не пие вода, намалям чая и ще мъчим водата повече.

Общи условия

Активация на акаунт