Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 455
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
И аз си имах предчувствие, че ще е момче. Още като направих теста и сънувах едно малко сладко момченце и някак си бях убедена,че ще е момче. Не останах особено изненадана и аз. Благодаря за мненията ви за рибата още сега отивам да си взема една скумрийка Simple Smile Wink

# 316
Здравейте ..
бременна съм в началото на 3 месец , но си имам котка и хич не искам да я гоня .. Проблема е, че е улична ..
Няма ли друго решение на този въпрос  Sad много ми се иска котката да си е при мен

# 317
Здравейте ..
бременна съм в началото на 3 месец , но си имам котка и хич не искам да я гоня .. Проблема е, че е улична ..
Няма ли друго решение на този въпрос  Sad много ми се иска котката да си е при мен

Не бих рискувала с котка, но ти си знаеш. Бебето ми е по-важно!

# 318
Здравейте ..

Пълни глупости ! Има изписано достатъчно по въпроса.

Направи си тест за токсоплазмоза. При всички положения вече си го карала без дори да разбереш. Редовно обезпаразитявайте животинката, по възожност не я пускайте навън ( ако живеете в къща) . За известен период от време хвани някой друг да й чисти тоалетната . Ако ти е чак толкова притеснено направи изследвания на писана  Peace

# 319
ravvenr досега не се ли изследва за токсоплазмоза. Ако имаш имунитет , котката се обезпаразитява редовно и стои далеч от кухнята според мен няма проблем.

# 320
Здравейте ..

Пълни глупости ! Има изписано достатъчно по въпроса.

Направи си тест за токсоплазмоза. При всички положения вече си го карала без дори да разбереш. Редовно обезпаразитявайте животинката, по възожност не я пускайте навън ( ако живеете в къща) . За известен период от време хвани някой друг да й чисти тоалетната . Ако ти е чак толкова притеснено направи изследвания на писана  Peace

Пълни глупости са за теб! Няма да навлизам в подробности за какъв случай знам, пред очите ми беше.

# 321
Здравейте! Аз не съм бременна в момента,но ми се иска да задам един въпрос,ако може,но ако не за тази тема се извинявам предварително.  Embarassed
Ако една жена е пълничка,по трудна и тежка  ли е нейната бременност?  newsm78

# 322
  • София
ravvenr, направете си изследване за токсоплазмоза. Изследвайте и котката.

Имам котарак на 10г. Втората бременност изкарахме почти неотлъчно. Реших, че трябва леко да го отделя и заточа в коридора, но не стана - свикнал е да спи с мен.
Изследвах и двама ни и всичко беше наред.
Частната гинеколожка, при която ходех на консултации беше категорична по въпроса с котарака - "да се махне". Пропуснах изречението покрай ушите си.

# 323
Здравейте, момичета. Миналата година в края на април направих спонтанен аборт в 8 г.с. Сега ми закъснява вече 5 дни (днес ще си правя тест) и съм почти на 100% че съм бременна. Имам болки в гърдите и едно вътрешно предчуствие, че е така. Въпросът ми е дали да отида тази седмица на преглед или след празниците тогава вече ще съм в 7 г.с и най-вероятно ще чуем и тъй желаното сърчице. Мисля че ще мога да издържа още 1-2 седмици или е по-добре при първа неуспешна бременост сега да отида по-рано.

# 324
Направи първо тест, убеди се че има бременност и тогава решавай кога да отидеш на лекар. Аз бих изчакала. Peace

# 325
Имам бебе на 7 месеца и 2 котарака, но съм в къща и котетата са на двора, улична превъзходна, не се допускат в къщата и не са контактни с детето. Ако бях в апартамент, не бих задържала котка. Токсоплазмозата е опасна в момента на заразяване, а никой не е застрахован от това. След време организма изгражда имунитет, да не обяснявам, че я "капсулира" и не може вече да мине през плацента, има достатъчно теми за това в нета, няма да се обяснявам. Но не бих рискувала детето си заради някаква котка. Когато родиш сама ще си промениш ценностната система. Котенцето ми, любимото, като забременях, казах на мъжа ми махни го... любимото малко пухкаво котенце... Не го махнахме, излетя на двора и там остана. Но с детето не стоя на двора, минавам транзит и навън.
Котките са единствения краен приносител на токсоплазмозата. Ако беше куче, нямаше да е толкова страшно. Но не мога да сложа детето си на кантар с котка и да се моля на Бога да ме опази от собствената ми глупост, или пък на случайността.
Но всеки си решава сам кое е по-важно за него.
Токсоплазмозата поразява нервната система и мозъка... където и се образуват капсулите. Прочетете в интернет преди да си жалите котенцето... какво може да се случи на детето ви.

Относно теста за бременност моя беше доста категорично положителен още в 1-я ден на закъснението.

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 09:41 от maria_magdalenna

# 326
Здравейте, момичета. Миналата година в края на април направих спонтанен аборт в 8 г.с. Сега ми закъснява вече 5 дни (днес ще си правя тест) и съм почти на 100% че съм бременна. Имам болки в гърдите и едно вътрешно предчуствие, че е така. Въпросът ми е дали да отида тази седмица на преглед или след празниците тогава вече ще съм в 7 г.с и най-вероятно ще чуем и тъй желаното сърчице. Мисля че ще мога да издържа още 1-2 седмици или е по-добре при първа неуспешна бременост сега да отида по-рано.

Според мен, върви веднага след като разбереш със сигурност. Щом първия път е имало някакъв проблем аз не бих рискувала да чакам, може да се налага да се вземат някакви мерки или да се пуснат изследвания. Разбра ли се първия път от какво се е получило така?

# 327
  • Велико Търново
Здравейте! Аз не съм бременна в момента,но ми се иска да задам един въпрос,ако може,но ако не за тази тема се извинявам предварително.  Embarassed
Ако една жена е пълничка,по трудна и тежка  ли е нейната бременност?  newsm78

Не мисля, никога не съм слаба, а и двете ми бременности изкарах леко. Все пак може би зависи и с какво наднормено тегло е жената, но ако се чувства добре самата тя, не виждам проблем. За сравнение и двата пъти забременях около 70кг, висока съм 160см.

# 328
mibobo  единственото, което се разбра от хистологията е, че плода е бил мъртъв. Разпитваха ме дали не съм карала някакъв грип на крак, и понеже сега имам хрема и болки в гърлото и за това се чудя.

# 329
А щом имаш неразположение и така ти се е случило отиди на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт