Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 394
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
  • в огледалото на живота
О,не само споделям  Peace
Статистика и цифри е много относително.

# 406
При мен също. И двата пъти, от раз. Същото е валидно и за почти 90% от приятелките ми с деца.

Но да се твърди, че при много малко жени става от раз, първо не е вярно, второ е подвеждащо.  Peace

# 407
  • Berlin
Относително е и защото не винаги се уцелват точните дни. При нас се получи от 2ри и после от 1ви опит.

# 408
При мен също. И двата пъти, от раз. Същото е валидно и за почти 90% от приятелките ми с деца.

Но да се твърди, че при много малко жени става от раз, първо не е вярно, второ е подвеждащо.  Peace

Е, същото е да се твърди, че при доста става от раз, защото при моите познати пък няма такива, дето да е станало от първи път. Нека не изопачаваме смисъла на всяка дума, която се каже.

# 409
Доста, доста, колко да са доста  Flutter.
При мен например.... Simple Smile
Първа бременност,спиране на контрацептиви август и на следващия месец 2 чертички.... Wink

За разлика от втората,при която бебеправихме 1 година .... Whistling

Абсолютно типично при спиране на противозачатъчни Simple Smile. Даже някои гинеколози го използват като метод за забременяване. При външен прием на хормони яйчниците грубо казано почиват и като се спре външния прием и собствените хормони се "разбушуват" и има бурна овулация  Simple Smile.

Наистина е трудна такава статистика, около мен примерите са 50:50  Crazy

# 410
Всъщност, основното е, че ако няма спонтанно забременяване до година от началото на опитите, трябва да се потърси лекарска помощ, а не да се разчита че при много хора не е станало веднага.

Иначе можем да си чешем езиците до безкрай  Hug

# 411
Всъщност, основното е, че ако няма спонтанно забременяване до година от началото на опитите, трябва да се потърси лекарска помощ, а не да се разчита че при много хора не е станало веднага.

Иначе можем да си чешем езиците до безкрай  Hug

Че кой го е оспорил това? Да не говорим, че е съвсем друга тема. Глупаво е да спорим кои са повече- тези, при които е станало от раз, или тези, при които не е, независимо от причините. Само за протокола- около 400000 двойки в БГ са с репродуктивни проблеми, кой знае неофициално колко са. Така, че...... И въобще какво значение има от кой път става, важното е да стане.

# 412
Това е което аз исках да кажа на Jay Z. Да има едно наум.

И въобще какво значение има от кой път става, важното е да стане.

Така е. Важен е крайния резултат.

# 413
  • София
Момичета, спорът е безмислен. Ние и хората около нас не сме представителна извадка. Моите две най-добри приятелки забременяват едва ли не от кихане,  аз - ин витро. Означава ли това, че всяка трета жена е с репродуктивен проблем  newsm78  Несериозно е както такова твърдение, така и че при доста голям % от жените ставало от раз.
Всъщност, дори да не е налице явен проблем за забременяване или за забавянето му, има много фактори, които влияят -възраст, стрес на работното място, прекомерено пушене, та дори и наднормането тегло. Най-важното според мен е да не се стига до фикс идея. Затова Jay Z, бебето ще стане, когато трябва да стане, не се фиксирай и нещата ще се случат  Hug

# 414
Разбрахме се вече!

# 415
Боже каква дискусия стана само. Shocked Това го казах единствено за успокоение на момичетата, които изпадат в паника, че не става от първия път! Нищо повече.

# 416
Бременна съм в 16-17 г.с.
Снощи около 30-40 мин. имах болка ниско в дясно. ПОяви се докато си лежах на дясно и по гръб. В началото беше по-остра, после намаля. Като станах от леглото леко ме резна. Много рядко съм имала предменструални болки, но да кажем нещо такова. Изпих едно но-шпа и ми мина, заспах. Днес усещам леко като напрежение ли и аз не мога да го опиша... Не знам какво са контракциите, но сякаш не са, нямам стягане на корема. Не е нещо , което да е нетърпимо, но не ми се ходи по лекари точно по празниците Sad Лежа си сега.
Как боли апендикс?  newsm78

# 417
Аз съм в 21г.с. и аз имам от около 2 седмици болки ниско долу и срязвания при движение: ставане от стол, от легло , по бързо ходене и т.н. Днес на Ж.К ми казаха, че е от опъването на връзките, които държат матката, тъй като тя расте и се вдига на горе. Апандисит боли отдясно главно, но болката може да се премести и в слънчевия сплит, но там има повръщане, температура и цялостен дискомфорт, знам ,защото моя го извадиха.

# 418
Аз съм в 21г.с. и аз имам от около 2 седмици болки ниско долу и срязвания при движение: ставане от стол, от легло , по бързо ходене и т.н. Днес на Ж.К ми казаха, че е от опъването на връзките, които държат матката, тъй като тя расте и се вдига на горе. Апандисит боли отдясно главно, но болката може да се премести и в слънчевия сплит, но там има повръщане, температура и цялостен дискомфорт, знам ,защото моя го извадиха.

Peace, болката от апандесит се мести, не е само на едно място и не е режеща, но е тъпа и постоянна. Общо взето трудно можеш да вървиш изправена.

# 419
Хм... Доста ми се струва разстоянието от болката ми ниско долу в дясно, почти триъгълника до сл.сплит, но си вървя  Rolling Eyes
Моята болка определям като по-скоро като тъпа... Моят лекар го няма за празниците, чак на 9 Май съм на
ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт