Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 337
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм с контракции от горе-долу същата седмица..Не се притеснявай и си пий лекарствата..

# 586
Благодаря!Хубав ден. Simple Smile

# 587
Да, и аз съм с контракции. Пия също като теб магнерот.Опитай се доколкото е възможно да не ги мислиш контракциите и да се притесняваш,че става по-зле положението, от опит го казвам!  bouquet

# 588
А дали може нещо по лошо да се случи.

# 589
Е, не мисли за лоши неща просто! Наслаждавай се на бременността!   bouquet

# 590
А дали може нещо по лошо да се случи.
Нищо не може да се случи. Мисли позитивно,радвай се на бремеността,усмихвай се и бъди спокойна. Това е рецептата и за спокойно и засмяно бебче.
Леко бременеене   bouquet

# 591
Благодаря ви мами

# 592
  • София
................
Подсетихте ме за пробиотика, чела съм че е добре да се взима след антибиотик.

Не се взема след него а се приема успоредно с него от първия ден и още известно време след привършване на АБ. Само че не трябва да се пият заедно трябва да има известно време м/у тях, поне 2 часа ли беше нещо такова  newsm78
Аз на това попаднах, от д-р Михайлов:"Когато се приема АБ, може да се дава Туя и Монилия албиканс. От пробиотик няма смисъл, тъй като АБ убива полезния лактус бациликус булгарикус в пробиотика. Но е много важно да се включи след  АБ."
Но предполагам не пречи да се почне и успоредно.

# 593
Точно заради това трябва да има време м/у приемите за да не убие АБ полезните бактерии. Ето цитат от статия (от тук http://www.blitz.bg/article/36196)

Пробиотиците повишават ефекта на антибиотиците, тъй като потискат активността на болестотворните бактерии, пречат на проникването им в организма и повишават локалния имунитет. Добавянето на пробиотици може да намали с 50% вероятността за поява на антибиотик-обусловена диария, но трябва да започнете приема им не по-късно от 72-ия час от началото на антибиотичната терапия. Разбира се, антибиотиците унищожават и част от пробиотичните бактерии, ето защо между приема на антибиотика и пробиотика трябва да има пауза от най-малко 2-4 часа.

На мен както и на детето (различни са ни лекарите) винаги при изписване на АБ са изписвали и пробиотик успоредно с него.

# 594
Здравейте и от мен... За пръв път съм бременна. На своя глава започнах да пия фолиева киселина и витамини за бременни - Пренатал. И така... Пред ден отидох на лекар. След 2 мин. преглед заяви да отида след седмица. Последния ми МЦ беше на 21 - 22. 03, а той ми каза, че това, което вижда отговаря на 6 седмица... и си било отговаряло. Показа и сак и зародиш. Четох много... Сметнах, че трябва да е било в 7- ма. Изпрати си ме набързо без да каже нищо. Даже и за фолиева киселина... Много страшно ми звучи всичко, което чета. Искрено съжалявам за тези, които са загубили бебетата си Sad На някоя от вас случвало ли ви се е подобно нещо, като на мен и какво се е указало??? Аз колкото повече мисля, толкова повече на лошо ми изглеждат нещата... Tired Но ще се моля другия път да чуя сърце и да е наред. Успех и на вас!

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 11:33 от elitsav

# 595
Недей да мислиш такива неща. Hug Мисли си как живот и здраве ще прегръщаш бебе и смени лекаря веднага. Просто отиди при друг!

# 596
И моя последен цикал беше на 22.03., но много зависи с каква продължителност ти е и кога е настъпила овулация. Аз съм в 7-ма г.с. Но ти не се притеснявай толкова. Витамините за браменни ти е рано още да ги пиеш, но след кати почнала не е проблем да ги приемаш. Хубаво си се сетила за ФК, продължавай с нея. Онзи ден изгледах пъва серия на "В утробата". На запад бременните жени ходят около 10-та седмица за пръв преглед. Не знам доколко това е добре, може ако нямат някакви оплаквания варианта да се изчака с първия преглед е много по- добър, отколкото както правим ние - на 5-ти ден закъснение и айде при д-ра, та чакаме и сърдечна дейност да чуем и малкото как си смуче палеца още малко.
Аз постъпих по същия начин - една седмица стоях в напрежение, защото нещата бяха на кантар и накрая се оказа, че всички се развива чудесно. Така че elitsa - изчакай още една седмица и отиди при друг доктор, след като този не ти е харесал и ще видиш, че всичко ще е наред. Дотогава запази самообладание и не чети излишна информация, която ще те натовари.

# 597
elitsav, и аз мисля, че нямаш повод за притеснение. Може овулацията да е била по-късно, затова по твои сметки ембриона е в 7 г.с., а лекарят вижда такъв отговарящ на 6 г.с.

# 598
Най-вероятно е точно така. Не се притеснявай въобще и мисли само позитивно.

# 599
И моя последен цикал беше на 22.03., но много зависи с каква продължителност ти е и кога е настъпила овулация. Аз съм в 7-ма г.с. Но ти не се притеснявай толкова. Витамините за браменни ти е рано още да ги пиеш, но след кати почнала не е проблем да ги приемаш. Хубаво си се сетила за ФК, продължавай с нея. Онзи ден изгледах пъва серия на "В утробата". На запад бременните жени ходят около 10-та седмица за пръв преглед. Не знам доколко това е добре, може ако нямат някакви оплаквания варианта да се изчака с първия преглед е много по- добър, отколкото както правим ние - на 5-ти ден закъснение и айде при д-ра, та чакаме и сърдечна дейност да чуем и малкото как си смуче палеца още малко.
Аз постъпих по същия начин - една седмица стоях в напрежение, защото нещата бяха на кантар и накрая се оказа, че всички се развива чудесно. Така че elitsa - изчакай още една седмица и отиди при друг доктор, след като този не ти е харесал и ще видиш, че всичко ще е наред. Дотогава запази самообладание и не чети излишна информация, която ще те натовари.
Аз забременях в Англия,и първия преглед е не в 10 седмица а чак в 12. Орносно витамините щом момичето пие Пренатал мисля че не е необходимо да взима допълнително фолиева,ако другите витамини си имат

Общи условия

Активация на акаунт