Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 491
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
И при двете ми раждания питаха кой ще е педиатър на детето.
Хубаво е да сте го избрали преди раждането, да сте говорили с него и да сте обсъдили кое е важно за вас в отглеждането на бебето (Пример: възможно най-дълго кърмене, отказ от ваксини, ако искате и т.н.) Първият преглед обикновено е след прибирането на майката и бебето от болница, педиатъра трябва да направи домашно посещение и даде указания за отглеждането - хранене, сън, обличане. Тогава се прави и второто измерване на тегло, ръст и обиколки на глава и гърди.

# 226
Здравейте! Искам да попитам дали някой е имал сходна ситуация с моята. Бременна съм и влизам в шести месец след няколко дни. Когато ми правиха изследвания в 3 месец излезе, че имам гъбички кандида. Четох, че е нещо нормално през бременността. Но лекарят ми каза, че тъй като нямам симптоми- сърбеж, парене и т.н. няма да предприемаме лечение за сега. И до сега не е предприемано такова. Но на мен ми е някак притеснено и все не ми дава мира. Имам усещане, че трябва да се започне лечение и не знам... Питам дали някой е имал сходен проблем?

# 227
  • ул. "Мечтание"
Здравейте! Искам да попитам дали някой е имал сходна ситуация с моята. Бременна съм и влизам в шести месец след няколко дни. Когато ми правиха изследвания в 3 месец излезе, че имам гъбички кандида. Четох, че е нещо нормално през бременността. Но лекарят ми каза, че тъй като нямам симптоми- сърбеж, парене и т.н. няма да предприемаме лечение за сега. И до сега не е предприемано такова. Но на мен ми е някак притеснено и все не ми дава мира. Имам усещане, че трябва да се започне лечение и не знам... Питам дали някой е имал сходен проблем?

На мен с първата бременност не ми ги лекуваха преди четвъртия месец. Аз обаче имах яко симптоми.
Може би е добре да говориш с лекаря да ти повторят изследването и спрямо резултатите да се реши какво да се прави. Напълно възможно е и да е забравил, че е трябавло да те лекува от гъбички.

# 228
Не е забравил,защото последния път говорихме, каза че щом нямам симптомите не се налага лечение. И каза, че кандидата била опасна при раждането само. newsm78

# 229
Аз съм чувала, че се лекуват май по към края на бременността т.е. за раждането да няма. Но от опит нищо не мога да кажа, може би и аз бих се притеснявала да знам че имам пък не ги лекувам  Rolling Eyes. Освен да се консултираш с друг лекар за още едно мнение.

# 230
  • ул. "Мечтание"
Не е забравил,защото последния път говорихме, каза че щом нямам симптомите не се налага лечение. И каза, че кандидата била опасна при раждането само. newsm78

Не знам дали при липса на симптоми наистина не се налага лечение. Но принципно не е невъзможно да се самоизлекуват.
Аз бих повторила теста и ако резултата отново покаже наличие на гъбички бих се консултирала и с друг лекар. Не бих чакала 8-9 месец от бременността за да ги лекувам, като знам, че имам. Rolling Eyes Принципно гъбичките са сигнал за нисък локален имунитет, което би могло да доведе до инфекции и възпаления, нещо, което при бременност не смятам, че е за пренебрегване.
Профилактично би могла да направиш противогъбична диета и да засилиш приема на пробиотици.  Peace

# 231
  • София
Аз пък с първата бременност не спрях да си завирам какви ли не глобули и с втората бременност реших,че няма да предприемам нищо...и действително нищо не се случи.Това бяло течение е супер изнервящо...

# 232
Аз също имам кандида без никакви симптоми и съм във 6ти месец;) От всичко ,което изчетох и след разговор с всякакви доктори разбрах, че тези гъбички са често срещан проблем при бременни заради окисляването във влагалището.Има много случаи в които ,дори,изчезват сами и такива,в които се лекуват и след 1-2 седмици пак се появяват!Така че,шом нямаш симптоми,можеш да изчакаш и преди раждането да ги излекуваш!:) И аз така ще направя Simple Smile Няма смисъл да започвам лечение сега и след 1 седмица отново!Лекарствата повече биха навредили от самите гъбички!В 4ти месец ги лекувах и след 10 дни пак се появиха!Избягвай ежедневните превръзки,които са ароматизирани,мокрите кърпи и разни душ гелове!Ползвай интимен такъв или разтвори със сода...Целта е поне да не се влоши!Не се притеснявай! Hug

# 233
  • Велико Търново

С втората бременност имах кандида от началото на бременността. Лекувах през цялата бременност, след месец пак се появяваха. За щастие преди раждането успях да ги излекувам и да родя нормално. Разликата е, че имах силно изявени симптоми. Според мен всичко зависи от преценката на лекаря.

# 234
здравейте.Бременна сам във първите месеци и имам много бяло течение и искам да попитам дали е нормално при бременност

# 235
Нормално е при бременност да има засилена секреция от влагалището, НО трябва задължително да се направи микробиологично изследване, за да се изключи бактериална или гъбична инфекция, особено ако има симптоми като сърбеж и парене.

# 236
Здравейте, хемоглобина ми е 88, оказа се че имам дефицит на Б 12 и май ще трябва да минавам на инжекции. На някоя от вас били ли са и Б 12? И се чудя....дали да ходя на хематолог или само да слушам гинеколога си.

# 237
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, хемоглобина ми е 88, оказа се че имам дефицит на Б 12 и май ще трябва да минавам на инжекции. На някоя от вас били ли са и Б 12? И се чудя....дали да ходя на хематолог или само да слушам гинеколога си.

Бих отишла и на хематолог.  Peace

# 238

Бих отишла и на хематолог.  Peace
И аз. Peace

# 239
Здравейте..отново  Embarassed

Бих искала да се посъветвам и с вас, тук. Вчера за пръв път имах болки ниско долу( на 1-2 пъти имах и срязващи) и втвърдяване на корема, но само в долната част или поне аз го усещам там. Чудя се дали това са контракции? Или при контракции се втвърдява целият корем? А може би е бебето,което си е вече главично..не знам. Често втвърдяването ми се получава като се изправя от седнало положение.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт