Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 484
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
  • ул. "Мечтание"
Възможно е да са контракции. Нормално е на този етап да имаш тренировъчни (така наречените Бракстън-Хикс контракции). Важното е да не продължават дълго време и непрекъснато през целия ден. Ако са само от време на време или след изправяне/смяна на позицията или преумора не би трябвало да са проблем. Ако са в следствие на преумора е хубаво да си почиваш повече.
Добро облекчение е топъл душ на кръста или корема.  Peace

# 241
Здравейте! Аз съм съвсем нова във форума и имам спешна нуjда от помощ и съвет! Март месец ми закъсня с една седмица и си направих няколко теста - различни марки, всички полоjителни. Jивея в Германия, но по това време бях на гости на майка ми в Лондон. Тъкмо вече бях направила сигурно 5-6 теста и ми дойде някакво странно кафяво течение. Продълjи една седмица,  по малко всеки ден. Получавах леки болки като при цикъл, болки ниско в кръста и опашката. Преминаха и след още 1-2 теста пак полоjителни записах час при личния лекар. Отидох при моето GP и той ми предписа фолиева киселина, гледа ми тестовете, правиха ми един - пак полоjителен. Каза ми за течението, че или е нормално или моjе да настъпи аборт. Насрочи ми час за ехограф за след седмица, но аз се прибрах, за да продълjа в Германия. Тук сега имам записан час за петък. Кафявото течение не спря, нито се увеличи или избистри. Нямам болки, само една като теjест все едно все не сум се доизпишкала и ми се пишка пак. Усещам го точно като при цистит и настинка, когато ме наболява корема и искам постоянно да пишкам.  Нямам кръвоизливи, болки, виене на свят, бистра кръв или нещо променено от тогава! Въпросът ми е... Защо не спира този кафяв цикъл ? И защо си правя тестове все още , станаха 10,  все полоjителни?? Ако е аборт кога ще се отрази на тест? Дори гърдите  започнаха да ме болят ! Дадоха ми в една клиника в Лондон дигитални и те показаха, че съм в седмица 5+ бременна! Още един имам и мисля да го направя! Помогнете... какво става? Да си призная правихме 2 пъти секс и двата пъти прокървих и сега няма да правим, докато не позволи лекар. Да не губя бебето? Sad прощавайте за грешките, ползвам кирилизатор, но съм много притеснена да мисля за правопис и пунктуация. Освен това съм и болна, някакъв вирус, от който не спирам да кашлям , болно гърло , прегракнах дори и вече и аз не знам имам ли някакви симптоми на нещо или не...  Има ли шанс течението да е свързано с някакъв друг проблем : бъбреци, яйчници, пикочни пътища? Последният месец преди закъснението на цикъла бях на диета + тейка физическа работа, намръзвания, много пътуване с кола , автобуси и микробус , 2 полета и често недоспиване.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 14:30 от laura_biagotti

# 242
Въобще не е трябвало да правиш секс при това течение  Rolling Eyes, но както и да е. На видеозона най-добре ще се види всичко, не знам какво да ти кажа и мен ми е странно това течение. Колко е силно? В смисъл тече или просто като се избърсваш цапа по хартията? При нас тук в България в такива случаи те прибират в болница за задържане, ако има бременност де.

# 243
Аз правих секс, защото то тогава беше спряло на самия ден и сега пак има леко. На хартията като пишкам по 2 капки нещо тъмно кафяво , но не всеки път - 2-3 пъти на ден и си слагам ейедневна превръзка и по нея остава малко - няколко капки. Какво мойе да е тогава? Имам 10 позитив теста , закъснял цикъл , които датата беше на 19-20.03 , но така и не дойде. И от там нататък никакви промени, а ето днес си прави тест пак е две черти. Вчера пак..

# 244
  • ул. "Мечтание"
Желателно е да отидеш да те прегледат за да се разбере от какво е това зацапване.  Peace

# 245
Понякога има т.нар. имплантационно кървене, ето прочети тук http://semeistvo.rozali.com/dnevnikut-na-edna-majka/p2871.html  , но наистина е хубаво колкото се може по-бързо да отидеш на преглед. Понякога се налагат медикаменти и болничен престой за да се запази бременността.

# 246
Не тече в никакъв случай. Имаше тип леко течение , но наистина като течение... като цикъл и беше пак кафяво  , което беше за седмица, но постепенно намаля и спря дори.. След секса пак цапа нещо, но това са по няколко капки на ден по тоалетната хартия или на превръзка. Никакви други промени , дори сега ще опитам пак с дигиталния тест. Колкото до лекар, нямаше как по-рано от петък за ехограф, просто сме в малко градче и няма много опции. Обезателно този път ще кайат какво е... самата аз съм изклучително уплашена и вече чак не знам дали съм бременна наистина или тези 10 теста грешат.

# 247
Най-малкото което можеш да направиш е повече почивка, не се преуморявай, не вдигай тежко и никакъв секс. Стискам палци всичко до е наред  Peace

# 248
Понякога има т.нар. имплантационно кървене, ето прочети тук http://semeistvo.rozali.com/dnevnikut-na-edna-majka/p2871.html  , но наистина е хубаво колкото се може по-бързо да отидеш на преглед. Понякога се налагат медикаменти и болничен престой за да се запази бременността.
Според мен имаш това имплантационно кървене!И аз имх такова кървене някъде в 7-8 седмица и продъллжи около 10 дни-без контракции,болки и кръвоизливи.Само че се чудя как така си правила секс newsm78 не се ли притесни след като си прокървила след акта,че и втори път си го направила?Simple Smile
На мене доктора ми забрани да правя секс до края на 3ти месец и ми предписа Утрогестан и но-шпа.Каз ми да си почивам и да не се движа много.Щом нямаш силни болки и кръвоизливи не се притеснявай,обаче се пази!Успех Simple Smile

# 249
Ами на мен ми казаха, че съм в 6-7 седмица. Имам го от вече 10 дни, но беше спряло. Правих си сега дигиталния тест и пак ми показва бременна в 5+ седмица. Обаче сега като ходих до тоалетна за пръв път потече малко повече. Потече дори от мен самата малко, пак кафяво и пак тъмно. Сега наистина се уплаших! А за секса, моя приятел ми каза за първото прокървяване, когато аз видях второто и спряхме да правим секс. Аз не бях видяла, а правих секс, защото един ден вече не ми течеше нищо. Не знам , ако така се усили, както протече сега... дали да не ходя в бърза помощ, защото няма къде другаде?!

# 250
laura_biagotti : Обикновено при нас в България назначават разни хапченца в такива случаи. Не можеш ли да се обърнеш по-рано към някоя акушерка/лекар? Но пък знам, че в чужбина е по-сложно. Не като при нас. Не се шашкай само, но почивай.

Нощни очи: Много ти благодаря за отговора.   bouquet За всеки случай звъннах на АГ и ми предписа магнезий и но шпа за момента.

# 251
Ами на мен ми казаха, че съм в 6-7 седмица. Имам го от вече 10 дни, но беше спряло. Правих си сега дигиталния тест и пак ми показва бременна в 5+ седмица. Обаче сега като ходих до тоалетна за пръв път потече малко повече. Потече дори от мен самата малко, пак кафяво и пак тъмно. Сега наистина се уплаших! А за секса, моя приятел ми каза за първото прокървяване, когато аз видях второто и спряхме да правим секс. Аз не бях видяла, а правих секс, защото един ден вече не ми течеше нищо. Не знам , ако така се усили, както протече сега... дали да не ходя в бърза помощ, защото няма къде другаде?!
Ама ти от притеснение ще вземеш да си направиш нещо!Спокойно,просто не се движи много,легни и си почивай и не мисли глупости да не ги предизвикаш!Ако нямаш болки значи не е толкова страшно;)
Ако толкова си уплашена иди в бърза помощ да те видят!Само не се напрягай психически Flutter

# 252
 Сега се чудя дали има изобщо бременност , въпреки тези вече над 10 теста, дали не е грешка, дали не сбъркаха в клиниката... дали няма да е спонтатен аборт , но не знам колко време отнема за спонтанен, колко дни те мъчи , кога започват болките и изобщо кога се проявява на тестовете като отрицателни. Нямам шанс за по-рано, ще говоря днес пак с таткото да ме заведе някъде.... все пак , иначе до петък ще ъмра от притеснения! Аз дори съм се нагласила да отида и да ми сервират, че хич и не съм бременна..  Cry  P.SНаистина се плаша, особено от факта, че НИКАКВО понятие си нямам от тези неща... Sad Sad

# 253
laura_biagotti: Не се шашкай, моля те. Това е често срещано при много момичета. Аз лично имам приятелка, която имаше такова зацапване до 3-4 месец. Просто си почивай и ако зацапването се засили отиди в някое спешно, както те посъветваха по-горе.

# 254
Благодаря ви много за бързите отговори ! Ще отида в спешното тази вечер и ще видим какво могат да направят и какво е станало.. Ще ви пиша после как е минало и дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт