Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 460
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
миналия ден имах бяло течение и имаше леко розаво това трябва ли да ме притеснява??

# 271
Ванеса Пройкова,
не искам да те отчайвам, но при мен нищо не помагаше, нито вода, нито солетки, бисквитки , нищо. Лекарката ми ми изписа Деган от който положението стана по зле ... Както са ти казали по горе стискаш  зъби и търпиш ... Аз втори и трети месец ги изкарах над кенефа и постепенно си отшумя. Мислех си че никога няма да свърши, но и при мен изгря слънце. Лекарката ми ми беше дала право на 5 повръщания на ден, ако надвиша ме вкарва в болница, но устисках Simple Smile. На всичкото отгоре като я видех и съответно й обясня как съм и тя като ми кажеше: "Как обичаме повръщачките ... " леле идваше ми да я удуша ...
По принцип казват за тези които повръщат, че всичко с бебето се развива добре, не знам доколко е вярно.
А и отслабнах 2-3 кг - да си подготвена и за това Simple Smile

# 272
Здравейте отново.
Писах по-рано днес. В 20г.с. съм и снощи имах леко прокървяване, докато се къпах, за което лекаря не можа да види основателна причина. Развитието по темата е, че явно съм се сдобила с хемороиди и те кървят. Обсъдихме го с доктора и той каза, че ще изпише нещо утре да се мажа.След ходенето по-голяма нужда имаше доста обилно кървене и болки около ануса, това, което ме притеснява е , че не спират да кървят леко, но все пак има точки. И всеки път като ги видя и откачам искам да попитам тези, които са имали такъв проблем. Колко време след изхождането кървят тези хемороиди, ако са се възпалили много, както явно  е при мен ?

# 273
iskambebche нямаше ли други оплаквания преди това - болка, дискомфорт, сърбеж? Може да сложиш /подържиш/ за малко кубче лед , успокоява болката и намаля кървенето. Но за кратко, че да не предизвикаш контракции. И задължително да те види хирург, проктолог!
 Аз от самото начало , заради високите дози прогестеронови препарати имам оплаквания от хемороидите, но не са кървящи.

# 274
Имах лека болка при дефекация. Но не като днес определено и друг път съм имала след изхождане капка две кръв, но това днес доста ме шокира, затова реших да питам.

# 275
Ама и АГ като те преглежда не се сети , че може кървенето да е от тях! Wink ooooh!

# 276
Ами не:) Само попита имам ли запек, може би все пак нещо го е усъмнило, ама нищо повече не каза. След развитието на ситуацията вече беше по категоричен.

# 277
  • Berlin
И аз така имах капка-две кръв преди време, изплаших се супер много. Ходих на лекар и само като му споменах, че е толкова малко кръв, загуби интерес (ходих при някакъв доцент, който се оказа, че почти само тежки случаи минават през него Simple Smile ). Каза ми да пия повече течности и да си вдигам краката на столче в тоалетната.

# 278
И аз преди месец имах кръв на тоалетната хартия при ходене по нужда след доста големи напъни в тоалетната Sad . Много се стреснах, но нито ме болеше после, нито сърбеж, нищо повече от това. Тъй като мъжа ми точно по това време ходи на преглед за хемороиди каза, че най вероятно е това. Изчаках още седмица - две - нищо и ми стана неудобно да ходя при лекар да го питам, при положение че нито боли, нито съм имала пак оплаквания и се разрових из нета. Прочетох за някакво аюроведа лекарство (дано така се пише)  - Pilex на Himalaya, което го дават за разширени вени и склонност към хемороиди и няма проблем да се използва от бременни (то е кремче). Да си призная не знам дали е ефикасно, но си го купих (около 3лв). Пробвах да си слагам, даже два пъти , но бях чела че трябвало много да пари първите 2-3 сек и тъй като аз нищо не почувствах реших, че явно нямам този проблем Sad. Всъщност не знам дали го препоръчвам този крем, но струва 3лв и не пречи да се пробва.
По отношение на запека: След този случай много се стреснах и споделих с моята следяща ме лекарка и тя ми изписа Дуфалак. Пих по 5мл профилактично известно време или по скоро като се сетя (препоръчителната доза е от 15 до 45мл). Освен това ходя до тоалетна с вдигнати крака на един леген. Не съм имала проблеми повече, но всеки път си ме е страх като ходя Simple Smile

# 279
Благодаря за препоръката ще пробвам това със столчето и ще видя за кремчето дали ще го намеря. Иначе и аз вече съм на мнение, че с този запек трябва да се предприемат мерки, добре че си го направила на по-ранен етап от мен Simple Smile, за да не се стига до такива драми, като моята вчера. Иначе и мен си ме е страх след случката.

# 280
  • ул. "Мечтание"
Малко тъп въпроса, ама...  Mr. Green
Вчера бях на преглед и едното от нещата, които искахме да видим беше пола на бебето. Според лекаря заради повечкото ми килограми не се виждало добре. Ехографа е старичък. Сега се чудя дали си струва да се охарча за нов платен преглед на по-добър ехограф или 3D. Дали ще се вижда по-добре?  newsm78

# 281
Ами дали си струва трябва да решиш ти, щом пък искате да разберете пола давай  Simple Smile . Имах приятелка която беше по-пълна, но си се виждаше добре още в 16г.с. и казаха...чак толкова да е стар видеозона  Thinking, по-скоро лекарят да не е много добър и да не вижда. А и съвсем възможно бебето да е в такава позиция в която да не се вижда. Иначе аз ходих да правя фетална морфология на 4Д и ми казаха, че там грешка няма всичко се виждало  Simple Smile

# 282
  • ул. "Мечтание"
Не изключвам възможността да се е оправдал с килограмите ми, че не се вижда.  Mr. Green

Благодаря за споделеното!  Hug

# 283
Здравейте момичета,записвам се при вас, на 4 април видях мечтаните две чертички.Ще се радвам ако някоя от вас сподели какъв лосион за тяло ползва от който е доволна.Благодаря предварително

# 284
Аз на времето ползвах маслото на Хип за бременни и бях много доволна. Сега приятелка наскоро бременееща ползва маслото на Икаров против стрии и също беше доволна.

Общи условия

Активация на акаунт